Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Spitfire Mk.IIa Revell 1/32

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Ned Ruj 28, 2014 12:58 pm    Naslov poruke: Spitfire Mk.IIa Revell 1/32 Citiraj ovaj komentar

Maketa je dobra za rad , lako se sklapa i nema većih problema. Naravno kao i svaka maketa ima greškica, jedna od većih je oblik hladnjaka ulja koji je pogrešan, pa sam ga zakačio samo patafixom. Imam ga namjeru nakada zamijeniti resinskim.

Stavio sam figuricu pilota iz Tamiynog spitfire-a, jer ipak kada stoje jedan pored drugog tamiyn cockpit je puno bolji, a nisam želio niti nabavljati nove pojaseve već sam iskoristio ostatke od tamiye.

Inače sam maketa je nekih 4-5 puta jeftinja od tamiyne , ali nije toliko ni lošija.

Slike su loše i pravljene po oblačnom vremenu, nekada kada bude lijep dan napraviću nove slike.

Nisam stavio ni antenu.

Evo i slike tamiynog, ali on je pravljen odmah čim je izašao, odnosno prije 5 godina.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Ned Ruj 28, 2014 4:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlični su oba!

BTW, ovaj Tamiyin nije Mk.II nego Mk.IX niti je krilo A nego je C, tako da se ta dva Spita uopće ne mogu stavljat u isti kontekst niti uspoređivat. Dijeli ih nekoliko godina razvoja i unapređivanja tako da su to dvije različite makete jednako kao što su u stvarnosti bila dva različita zrakoplova. Wink
viper

PorukaUpisano: Ned Ruj 28, 2014 5:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da Borise to si u pravu, zapravo nisam ni mislio na to poređenje, već zapravo poređenje dvije makete istog aviona, ali različitih verzija, od različitih proizvođača. Very Happy
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Ned Ruj 28, 2014 8:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

viper Napisao/la:
Da Borise to si u pravu, zapravo nisam ni mislio na to poređenje, već zapravo poređenje dvije makete istog aviona, ali različitih verzija, od različitih proizvođača. Very Happy

Ma znam da si mislio na to, nisam ni mislio da ne znaš razliku između dvojke i devetke. Ove dvije makete dijeli barem 15 ako ne i 20 godina, tako da se teško mogu uspoređivat. Wink
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 29, 2014 11:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A šta rać ,osim jako dobro! Very Happy
millo

Član od: 13 Pro 2009
Mjesto: zagorje zeleno
PorukaUpisano: Pon Ruj 29, 2014 7:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam baš aktivan u ovome dijelu foruma, no primjetio sam nešto pa moram pitati.

Oni "šavovi" na ispušnim cijevima su takvi i u stvarnosti li su vam ostali neošmirglani?

Pozdrav
Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Pon Ruj 29, 2014 8:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ostavio sam neišmirglane , jer u stvarnosti bi na tom mjestu trebao biti var.
Natrag na vrh
dosadan

Član od: 25 Sij 2007
PorukaUpisano: Pon Ruj 29, 2014 9:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odličan!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
viper

PorukaUpisano: Sub Lis 18, 2014 1:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

iskoristio sam konačno sunčano vrijeme i evo par slika

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Pro 03, 2014 4:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Komentiram malo sa zakašnjenjem, ali prije par dana sam dobio tu maketu i malo je podrobnije proučio, pa, osim hladnjaka ulja koji odgovara za Mk.V, za ovaj konkretni avion nije ispravan ni propeler. Taj bi Spit trebao imati rotol propeler sa širim krakovima i zaobljeni spinner. Mislim da postoji resin propeler, kao i hladnjak ulja, pa bi s tim maketa bila puno autentičnija. Malo su problematične i upravljačke površine na krilima, jer su originalno platnene, a ne metalne kakve su date u maketi, ali su na Mk.II bile postupno zamjenjivane nakon BoB, tako da to ne mora biti greška, jer je ovaj avion dosta dugo bio u upotrebi. Zapravo, maketa u svemu, osim u par minornih sitnica savršeno odgovara varijanti Mk.Va, pa mi je namjera napraviti baš tu varijantu sa oznakama Douglasa Badera. Inače, tvoja maketa izgleda vrlo lijepo, posebno boje. Od kojeg si proizvođača koristio boje?

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Sri Pro 03, 2014 5:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Grunfe. Čuo sam da se taj hladnjak koji neodgovara za MkII može koristiti za Mk.V., pa ga nism ni pričvrstio , a ovdje ću staviti neki zamjenski

Odboja sam koristio sljijedeće revellova 59 enamel sky za donje površine, a za gornje zelena je Mr color 330, za smeđu (dark earth) sam prvo nanio mr color 22 koja je nešto tamnija od mr hobby 72 sa kojom sam farbao sredine panela. Istina na slikama se zbog slabog fotoaparata i nevidi najbolje ta razlika u nijansi.

Prije i poslije decala je alcladov vodeni sjajni lak i poslij dupli color mat sprej.

Inače najbolja stvar na ovoj maketi su decali koji odlično liježu Gunzeovim omekšivačem za decale.

Treba isto obratiti pažnju oko postavljanja sjedala, ja sam ga ostavio malo nižeg zbog pilota.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Pro 04, 2014 11:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na informacijama. Very Happy Nadam se da će moja maketa uskoro biti u rubrici projekata u radu. Namjeravam nabaviti Brassin kotače, jer izgledaju jako lijepo, a ovi iz kutije mi izgledaju previše jednostavno za 1/32 i nisu polegnuti kao na pravom avionu.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Čet Pro 04, 2014 11:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Armirani vjetrobran takođe nenaliježe najbolje, ali jednostavno nisam ga smio previše šmirglati da nebi pukao pa sam ga ostavio takvog kakav jeste
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma