Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Sivo maslinasta boja JNA iliti legendarna SMB
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Kol 24, 2014 4:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam moderator ali me ovo polagano počinje više ispi*****... Čemu taj neprijateljski ton kroz cijeli topic, zašto je kolega P-51 umjesto na zahvale za slike naišao na kritiku te ih maknuo i zašto ste kolega Morozov toliko uvrijeđeni jer slike 40+ starih vozila koja već 20+ godina trule po skladištima i dvorištima, ko bi rekao, ne predstavljaju pravi SMB. Ok, naišli ste na kritiku, kažete razumijem, i idemo dalje, naći će se netko tko će staviti nešto, eto ja bi stavio svoje slike 84-ke sa trpinjske ali ih nemrem nać na disku. Svaka vam pohvala na trudu naravno, ali poanta topica je otkrivanje prave nijanse SMBa, ne nabit slike i reč "to je tako" i nema dalje. Opčenito cijeli forum u zadnje vrijeme nešto pretjerano pokazuje znakove netrepeljivosti prema tuđem mišljenju i kritici, a o onim srcedrapajućim govorima i odlascima sa foruma da i ne počinjem Rolling Eyes Uozbiljite se ljudi, ili neka moderator fino zaključa temu i basta.
I naravno, ispričavam se na OT Wink
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Ned Kol 24, 2014 5:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

O.K. Možda sam ja malo pretjerao....
Ispričavam se svima. A možda je i kolega P-51 malo kratkog fitilja,i ja sam bio ali pokoja roza ili crvena tabletica radi čuda.
Bjelo obojeno zrno trebala bi biti vježbovna granata a ne pancirna i nije ni približno opasna kako je kolega P-51 napisao.

Pozdrav Marijan.
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
PorukaUpisano: Ned Kol 24, 2014 9:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

CCCP Napisao/la:
Nisam moderator ali me ovo polagano počinje više ispi*****... Čemu taj neprijateljski ton kroz cijeli topic, zašto je kolega P-51 umjesto na zahvale za slike naišao na kritiku te ih maknuo i zašto ste kolega Morozov toliko uvrijeđeni jer slike 40+ starih vozila koja već 20+ godina trule po skladištima i dvorištima, ko bi rekao, ne predstavljaju pravi SMB. Ok, naišli ste na kritiku, kažete razumijem, i idemo dalje, naći će se netko tko će staviti nešto, eto ja bi stavio svoje slike 84-ke sa trpinjske ali ih nemrem nać na disku. Svaka vam pohvala na trudu naravno, ali poanta topica je otkrivanje prave nijanse SMBa, ne nabit slike i reč "to je tako" i nema dalje. Opčenito cijeli forum u zadnje vrijeme nešto pretjerano pokazuje znakove netrepeljivosti prema tuđem mišljenju i kritici, a o onim srcedrapajućim govorima i odlascima sa foruma da i ne počinjem Rolling Eyes Uozbiljite se ljudi, ili neka moderator fino zaključa temu i basta.
I naravno, ispričavam se na OT Wink

Za fotke od p-51 imas pravo, i meni je zao sto ih je skinuo... Ova tema fakat skrece u nezeljenom smjeru... Ako ne mozete konstruktivno razgovarati na temu smb-a bez bockanja i podbadanja (da ne koristim tezu rijec), ide pod kljuc...
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Uto Kol 26, 2014 10:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dajte se saberite poštovani klegijumu. Poanta teme je da svi vi, koji imate fotke SMB-a, te fotke ovdje i okačite...a ostali će si već izabrati što im paše. Dakle...drž'mo se tog smijera i neće biti neželjen.

A vrijeđanje...ma dajte molim vas lijepo. Kakvo vrijeđanje? A ton...ma da sad...iz onoga što piše se može čuti ton i tumačiti neverbalni dio komunikacije. Wink

Stojim iza svega što napišem...no, nemam ništa s time kako će netko to protumačiti. Ne pišem višeznačno. Ne pišem između redova. Pišem točno ono što namjeravam reći...i ništa više od toga. Sva drugačija tumačenja onoga što napišem...osim bukvalnog...nisu moja stvar. Ok? Ok. Idemo dalje s SMB-om. Wink
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
PorukaUpisano: Sri Pro 17, 2014 10:33 pm    Naslov poruke: SMB u JNA 1983.-1984. Citiraj ovaj komentar

Poštovani.

Evo jednog svjedočanstva iz prve ruke istraživaća vojne povijesti iz Beograda, o percepciji što je to "SMB".

Sto se tice SMB boje, sve sto si mi napisao imao sam prilike da gledam prilikom sluzenja vojnog roka 1983/1984. Bio sam u jedinici (112. vazduhoplovni bataljon veze) koja je opsluzivala stab 1. Vazduhoplovnog korpusa koji je pokrivao istocnu polovinu tadasnje Jugoslavije (u to vreme postojala su samo dva vazduhoplovna korpusa, a nesto kasnije, kada vise nisam bio u vojsci, bilo ih je tri). Zasto ti to pisem? Kao takva znacajna jedinica bili smo i odgovarajuce opremljeni : oko 150 kamiona sa skoro isto toliko prikolica za dodatnu opremu, kako bi mogli brzo prebaciti kompletan centar veze na ratnu lokaciju. Dakle, na nekih oko 300 egzemplara vojne tehnike video sam nekoliko desetina nijansi zelene boje - od SMB do ruskih i americkih boja, plus njihove izbledele varijante. To sto si napisao o nijansama boje na opremi, sve stoji - slazem se - i to sam najvecim delom imao prilike da vidim. Za oklop, kamione i slicno mislim da je najbolja varijanta za koriscenje na maketama Revelova SM362 (odnosno SeidenMat ili polumat). Time bi se dobila neka poluizbledela SMB boja koja je, po meni, bila najcesca na ovim sredstvima. Medjutim, imao sam prilike da vidim i sredstva pristigla sa remonta: od kamiona do helikoptera Mi-8 sa znatno tamnijom zelenom bojom a koja se takodje zvala SMB. Odstupanja od navedenih moze biti i zbog ceste prakse majstora u farbarskoj radionici da, kada mu zafali farbe, on jednostavno u ostatak doda neku drugu boju. Naravno, tako dobijena nijansa moze (ali i ne mora da odudara) od ostalih. O tim 'dodatcima' osnovnoj boji najbolje mozes da vidis na olupinama koje su godinama lezale na otvorenom: to se najbolje vidi na sivoj boji - neke izblede i povuku u plavo a neke u ljubicasto, a trece u zuto!

Eto toliko za sada od mene.

Pozdrav

Preza. (Predrag Miladinović). Beograd, 16.XII.2014.

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Čet Pro 18, 2014 3:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Dragiša. Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma