Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1849 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Sri Kol 13, 2014 1:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| potez XXV Napisao/la: | A Zubo na kolac u Cakovcu. Poslikajte malo postavljanje i pripreme malo, vi koji ste blize.
24/08 bi trebalo biti otkrivanje. |
Zubo pobojan kao 'zubo' ili pobojan kao 'Mig vulgaris'?
Vojo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 853 | |
|
Upisano: Sri Kol 13, 2014 9:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne bih znao. Samo prenosim od HRZ-ovaca sa facebooka.
Mozda bi bilo prigodno i na vrijeme sada kontaktirati zaduzene za tehnicku pripremu (prepostavljam ZTZ) i ponovno 163 "dati" zube.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Čet Kol 14, 2014 5:04 am Naslov poruke: |
|
|
A to Cakovec znaci na LDVC ili negdje u gradu?
Mozda su trebali posto je tamo vec hangar traziti da biude demilitariziran i u stanju statickog muzejskog primjerka, pa recimo eksponat br.1 za neki buduci zrakoplovni muzej.
Ono uz Aero3 pa onda Utva75, pa jos koji AN2.....
No da ne folozofiram dalje i ovo je bolje nego da je zavrsio na rezalistu Sava d.d.-a
PS: A zar 164 nije jedan od dvosjeda nabavljenih od Poljaka za remont u Rumunskoj tj. trenutno u upotrebi? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1984 | |
|
Upisano: Čet Kol 14, 2014 8:45 am Naslov poruke: |
|
|
| Karaya Napisao/la: | ...
PS: A zar 164 nije jedan od dvosjeda nabavljenih od Poljaka za remont u Rumunskoj tj. trenutno u upotrebi? |
Nedavno imao prvi let nakon sto se vratio iz ukrajine, u Cakovec ce 163. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
|
Upisano: Čet Kol 14, 2014 9:12 am Naslov poruke: |
|
|
Jucer sam vidio dvosjeda sivka leto iznad VG samo malo predaleko da bih mogao procitati eskadrilni br.
Je, je malo krivo procitao, koncentracija  _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4218 | |
|
Upisano: Čet Kol 14, 2014 10:48 am Naslov poruke: |
|
|
| Karaya Napisao/la: | A to Cakovec znaci na LDVC ili negdje u gradu?
Mozda su trebali posto je tamo vec hangar traziti da biude demilitariziran i u stanju statickog muzejskog primjerka, pa recimo eksponat br.1 za neki buduci zrakoplovni muzej.
Ono uz Aero3 pa onda Utva75, pa jos koji AN2.....
? |
ne znam novosti, ali Aero 3 je trebao bit prodan red bull aviation-u, 75ica isto stoji u hangaru ( valjda ju nitko nece kupit- enivej, za nju nisam ni pital)
tak da, mislim, nikaj od muzeja.... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
|
Upisano: Čet Kol 14, 2014 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
@Slider da ne spamamo ovu temu dalje u svakom slucaju hvala na odgovoru.
No koliko me veseli vijest da ce Aero 3 biti obnovljen toliko me zalosti da odlazi jedan od aviona nase povijesti izvan domovine, no tamo ce se sigurno dobro brinuti o njemo sto je tu gotovo ne moguce opet zbog nedostatka novcica. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sub Kol 16, 2014 4:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Treba to uzet. Presitni smo da bi se itko previše zamarao s naših par helikoptera, ovih ili onih ili da bi Rusi razmatrali gdje su završili. Ova zamjena nas čeka ovako ili onako pa ajd da i to obavimo. Ajme Ukrajini ako je završila na tom da po planeti bere stare heliće.
Ovo čisto sa stanovišta maketa i letjelica, bez političkih primisli pro i contra za ikoga ( tako da odmah eliminiram raspravu takve vrste u nastavku), naravno, u moje ime. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FilipZG
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 387 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Kol 16, 2014 5:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tak je bilo i prije 5-6 godina kada smo htjeli Gruzijcima prodat 6 Mi-24 pa zbog pritiska Rusa posao na kraju nije sklopljen. Volio bih vidjet Blackhawkove kod nas al bojim se da niš od toga ne bu bilo... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Sub Kol 16, 2014 7:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da Blackhawkovi nisu za nas. Milovi su za nas povoljnija opcija, ali eto sad je taj pritisak da se izbci ruska oprema golem.
Uoastalom kog vraga jednostavno ne daju Blackhawkove direktno Ukrajni. Ne žele se izravno umiješat nego guraju nas i onda ćemo mi imat problema sa rusima. Ma ionako nismo ispali baš nešto pouzdani još od zadnjih pregovora za mađarske MiG-ove 29. Ne znam koliko poslova za rusiju trenutno imamo i koliko će nas to koštati, ali onako hrana više tamo ne može. Šta je još ostalo? _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Ned Kol 17, 2014 12:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Po meni bi bilo bolj da saveznici daju hrpu svojih Milova koje koriste za kojekakve crne operacije po svijetu. A i Madjari i Poljaci imaju hrpe milova. Jedino se cini da su nasi u najboljem stanju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 17, 2014 1:02 am Naslov poruke: Zašto amerikanizacija HV? |
|
|
Poštovani.
Maketarski gledano, bilo bi zanimljivo imati u muzeju jedan američki helikopter, jedan lovac bombarder F-16, jedan njemački tenk Leo II. pa i manji desantni nosać klase Tarawa kao vojni muzej! Turska je NATO smetlište za svakakvu vojnu prekobrojnu opremu. Pogledajte koliko imaju oklopnjaka, a koliko mi. Oni nas mogu destabilizirati, a mi njih ne.
Novinarska pisanja ili na druge načine dobivena informacije o tzv. sofistikaciji oružanih sustava Hrvatske djeluju neozbiljno. Ljudi moji da li je to sve moguće? Da li je to neka šala? Ne, to je Hrvatska! Posve sigurno su svi vrtiči ozbiljnije planirali svoje nabave i održavanja od MORHa. Sam ministar obrane je izjavio da on ne bi nabavljao sofisticirane susrtave koje i tako ne možemo sami održavati. Nisam primjetio da je narod nakon javne rasprave dao mandat Vladi za ovakve poteze. Servisiranje ili MLU nam još nitko nije poklonio ni na Zapadu ni na Istoku. Smisao svake države je samoodrživost svega što njeguje kao potrebu i vrijednost. Poznato je da u međunarodnim krizama vrijedi samo oslonac na svoje motivirane snage. Naša sposobnost zaštite domaćih, nevojnih potencijalnih ciljeva ako postanemo strancima kolonijalno pješaštvo u nekom udaljenom ratu je malena. Postat ćemo legalne mete učenici, nezaposleni ili umirovljenici. Gdje je javna rasprava o prednostima i manama dugoročnih odluka o ekspedicijama HV?
Puno je isplativije trajno trgovati s velikim državama poput najveće nego protiv istih ratovati ekonomski ili drugim sredstvima. Zar smo sve to zaboravili još od doba Napoleona?
Lijep pozdrav. Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 17, 2014 12:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijep je blackhawk, ali da mi ih je vidit di bi nagurali ovoliko ljudi  _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FilipZG
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 387 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|