Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| vjenco
 | | Član od: 28 Lip 2014 | | Poruke: 4 | | Mjesto: Đakovo |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2014 12:16 am Naslov poruke: Pozdravljavam |
|
|
Pozdrav forumašima....
Trenutno studiram u Osijeku, inace iz Đakova. Mama je valjda imala neku psihotičnu epizodu, pa mi nadjenula ime Vjenceslav.
Inace maketarim relativno predano tek nepunih godinu dana. Počelo je tako da sam nakon pola godine proucavanja patologije ušao u neku hipohondrijsku fazu, kroz koju valjda svi medicinari prođu. Dobijem savjet da je najbolje otići na sistematski pregled, da te fino pregledaju od glave do pete i onda kad se ispostavi da je sve uredu...smiriš se. Poslušam ja to...odem jednog sunčanog petka u bolnicu da me smire, a izađem sa dijagnozom. Ukratko srčana mana koja je uzela maha i ostalo mi je još 1-2 god. Krasan osjecaj...odlucim se prošetat po gradu, uživat u ljepotama dok još mogu, mirisati ruže, popušit kutiju crvenog malbora i tako. U toj `oproštajnoj` šetnji naletim na makete...javi se nostalgija, nekad davno sa 6-7 godina sam sa starim sastavljao kad bi pokoju dovukao iz pokojnog turbo limača (mislim da su italerijeve bile..). Kupim maketu... i evo me danas tu. I da...tjedan dana kasnije na dodatnim pretragama se ispostavilo da su pogrešno postavili dijagnozu i da, eto ipak nije ništa.
Pozdravljam i nove kompanjone iz Makosa s kojima u zadnje vrijeme filozofiram u kestenu...
Na kraju zahvaljujem gospodinu doktoru, pl. Jankoviću što je potego neke veze, ubo neke novce i omogucio mi da postanem član na forumu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2014 12:41 am Naslov poruke: |
|
|
a, ne kompic, fulali su dijagnozu...ti si zarazen virusom koji je gori od herpes zostera.....zarazen si virusom maketarius vulgaris, a taj kasnije mutira u maketarisu advancius...nakon toga treci stadij je AMS ( advanced modeler sindrome).....
i ne, lijeka nema.....
dakle dobrodosao.....polako mozes i stavljat tu i tamo koju kunu sa strane, za lijepu bijelu kosulju s kopcanjem straga....
daklem, sve u svemu , dobrodosao  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2014 6:42 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav i dobrodošao na OMF! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2014 7:19 am Naslov poruke: |
|
|
A koje su ti preference - što voliš slagati? Avione, brodove, vozila .... u 1/72, 1/48, ....?
Ah da, i dobrodošao ....
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2014 9:56 am Naslov poruke: |
|
|
A frajera! Ja reko fakat nije dobar, kad ono pogrešno postavljena dijagnoza
Dobrodošao na OMF  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2014 10:05 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2014 11:03 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro nam došao  _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
 | | Član od: 29 Stu 2006 | | Poruke: 567 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2014 5:53 pm Naslov poruke: |
|
|
to znači da onda možeš maketarit svim srcem i punim plućima
dobrodošel |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5790 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jasmind
| | Član od: 17 Kol 2010 | | Poruke: 83 | |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2014 7:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro došao kolega maketar i kolega budući medicinar
Razumijemo se za hipohondarsku fazu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vjenco
|
Upisano: Sri Jul 23, 2014 10:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na dobrodošlici svima...
| vojo Napisao/la: | A koje su ti preference - što voliš slagati? Avione, brodove, vozila .... u 1/72, 1/48, ....?
|
Najdraža mi je ona vrlo česta kombinacija...avioni, 1/48, propeler. Iako sad u početku dok još učim pojedine tehnike planiram svaštariti po mjerilima i temama. Mislim da će npr. jedan spitfire za 2-3 godine biti puno bolji ako se u međuvremenu pozabavim i manjim i vecim kokpitima, ako isprljam kojeg tenka itd. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Jul 24, 2014 12:07 am Naslov poruke: |
|
|
| vjenco Napisao/la: | Hvala na dobrodošlici svima...
| vojo Napisao/la: | A koje su ti preference - što voliš slagati? Avione, brodove, vozila .... u 1/72, 1/48, ....?
|
Najdraža mi je ona vrlo česta kombinacija...avioni, 1/48, propeler. Iako sad u početku dok još učim pojedine tehnike planiram svaštariti po mjerilima i temama. Mislim da će npr. jedan spitfire za 2-3 godine biti puno bolji ako se u međuvremenu pozabavim i manjim i vecim kokpitima, ako isprljam kojeg tenka itd. |
kloni se tog djecjeg mjerila i kreni s mjerilom za muskarce- 1:72 _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vjenco
|
Upisano: Čet Jul 24, 2014 2:55 am Naslov poruke: |
|
|
| znam da je to subjektivna stvar i nema odgovora na to pitanje koje je mjerilo "muško"...al baš me zanima zašto smatraš da je 1/72 prava stvar? pitam jer sam vec i prije mrljajuci ovdje na forumu naletio na taj stav, a opet generalno proucavajuci "prave muškarce" okolo po internetu imam dojam da najvise ozbiljnih radi 1/48. jel razlog cisto ono..manje je, teže je izvest detalje, na kraju bolje izgleda..ili? mislim, razumijem ja tu stranu price...i meni npr 1/32 kako god dobro izvedeno uvijek igračkasto djeluje... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Jul 24, 2014 6:29 am Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | ....
kloni se tog djecjeg mjerila i kreni s mjerilom za muskarce- 1:72 |
Hvala slider, hvala .... imaš kavu kad se nađemo ....
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Jul 24, 2014 10:46 am Naslov poruke: |
|
|
| vjenco Napisao/la: | | znam da je to subjektivna stvar i nema odgovora na to pitanje koje je mjerilo "muško"...al baš me zanima zašto smatraš da je 1/72 prava stvar? pitam jer sam vec i prije mrljajuci ovdje na forumu naletio na taj stav, a opet generalno proucavajuci "prave muškarce" okolo po internetu imam dojam da najvise ozbiljnih radi 1/48. jel razlog cisto ono..manje je, teže je izvest detalje, na kraju bolje izgleda..ili? mislim, razumijem ja tu stranu price...i meni npr 1/32 kako god dobro izvedeno uvijek igračkasto djeluje... |
to je prvo standardizirano mjerilo, i u njemu imas bas sve...u 48mici nemas...a svi 48casi rade bombardere recimo u 72...
i da, po meni je definitvno veci izazov napraviti vrhunsku maketu u 72 nego u 48
da ne pocinjem rat, cijenim ja svako mjerilo ( ono prije je bilo vise zezancija nego ozbiljno), al 72ojka je izazov...a s druge strane, kad bi isel detaljirat 48micu onako kako radim sa 72ojkama, trebalo bi mi godina i pol za jednu maketu
al ne obaziri se na mene, to sam samo ja...ja jos ucim  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|