Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| gemini
 | | Član od: 30 Stu 2010 | | Poruke: 601 | | Mjesto: Vrhnika-SLO |
|
Upisano: Ned Velj 10, 2013 9:17 pm Naslov poruke: Eurocopter AS 532 COUGAR slovenske vojske |
|
|
Riječ je o Revellovoj maketi u 1:72 a trebala bi predstavljati helikopter slovenske vojske. Ali, pošto između revelove verzije i onoga koji sam započeo radit ima više razlika, lakše bi bilo nabrojat iste ili slične stvari, bit če tu puno posla da se dobije bar približno ista letilica.
Inače, započeo sam radove u početku januara u GB na temu slovenska povjest od 1900-2013 na forumu makete.si. Evo fotki:
Ovo je cilj
Maketa
Stakla bojana u zeleno
Radovi u unutrašnjosti, nova sjedišta u samogradnji, nešto instalacije, ...
Ova postolja sjedišta su prevelika, pa sam napravio nova iz alu folije. Jedno revelovo sjedište i par u samogradnji
Bočna vrata trebaju biti dvokrilna, odlučio sam napraviti nova, pošto su i otvori prozora drugih dimenzija. To traži i nove vođice vrata koje sam napravio iz deblje alu folije, isto tako i detalje na vratima
Sljede radovi na kabini, dodatne pregrade, nekoliko senzora, Bočni prozor se na slo verziji otvara, pa sam odlučio izrezati original i napraviti novi, isto kao i kod vrata druga dimenzija otvora prozora, a prvi par sezora sjeo je na kabinu
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pon Velj 11, 2013 9:38 am Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda, sviđa mi se odabir teme i slike samogradnje. nastavi s updateima!
Lijepo izgledaju slovenski helikopteri, super je maskirna shema! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krunc
| | Član od: 07 Sij 2010 | | Poruke: 54 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Pon Velj 11, 2013 10:25 am Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast, samo naprijed... ovo definitivno pratim. _________________ http://www.osa-kutina.hr/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mustang
| | Član od: 23 Ruj 2006 | | Poruke: 444 | |
|
Upisano: Pon Velj 11, 2013 7:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| super je...koja boja je za stakla? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pon Velj 11, 2013 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo!!! Obečaje!!! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Pon Velj 11, 2013 8:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na komentarima dečki! Sad razmišljam dali napraviti nove auspuhe iz lima ili upotrijebiti one iz kompleta koje bi trebalo inače dobro stanjiti. Mislim da sutra radim nove.
Boja za stakla je Tamyia clear green, a može i sa aromom mentola, ona stara dobra mala flašica iz dučana. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pon Velj 11, 2013 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Svakako nove auspuhe, Probaj uzeti slamke za piće, ja sam tako napravio na svojoj pumi 1_:144 i super izgleda, samo trebaš naći odgovarajuću slamku. _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mustang
| | Član od: 23 Ruj 2006 | | Poruke: 444 | |
|
Upisano: Sri Velj 13, 2013 11:13 am Naslov poruke: |
|
|
| gemini Napisao/la: | Hvala na komentarima dečki! Sad razmišljam dali napraviti nove auspuhe iz lima ili upotrijebiti one iz kompleta koje bi trebalo inače dobro stanjiti. Mislim da sutra radim nove.
Boja za stakla je Tamyia clear green, a može i sa aromom mentola, ona stara dobra mala flašica iz dučana. |
na što misliš,kada spominješ taj mentol?Nije mi poznata ta boja |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Sri Velj 13, 2013 11:48 am Naslov poruke: |
|
|
mislim da ima alkoholno pice sa mentolom koje ima ovak zelenu boju.
Lijepo ide rad na ovom helikopteru. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Sri Velj 13, 2013 7:04 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="mustang"] | gemini Napisao/la: | Hvala na komentarima dečki! Sad razmišljam dali napraviti nove auspuhe iz lima ili upotrijebiti one iz kompleta koje bi trebalo inače dobro stanjiti. Mislim da sutra radim nove.
na što misliš,kada spominješ taj mentol?Nije mi poznata ta boja[/quote
U pitanju su prirodne arome u 10 ml bočicama slovenskog proizvođača ETOL. Uz arome kruške, ruma, vanilie i sličnih imaju i aromu mete, koja je baš prave zelene boje i razređuje se alkoholom, a skoro i ne mora. Evo sličice
Auspuhe sam več odradio, iz Cu folije, samo trebam poslikati kad se nakupi još koja stvar. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Pet Velj 15, 2013 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo fotki auspuha, a u boji su još neke sitnice pred zatvaranje. Samo još stakla i zatvaramo. Nakon toga detaljiranje out door.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Velj 15, 2013 3:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Čet Lip 05, 2014 10:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Nakon "kratke pauze" evo me opet na heliču. Več je krajnje vrijeme da ga finiširam
     |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Sub Lip 07, 2014 6:35 am Naslov poruke: |
|
|
Evo i malo detaljiranja glavnog rotora
  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Sub Lip 07, 2014 10:15 am Naslov poruke: |
|
|
Ovo sa zanimanjem pratim. Isti helic mislim i ja raditi samo od Italerijeve makete. Nabavio sam dekale od Mitje samo sto ja ne mislim previse detaljirati maketu. Zanima me zasto je Slovenija stala na dva Cougara? Isplati li se imati samo dva takva helikoptera. Pogotovo uz cijelu eskadrilu Bell 412... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|