Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 04, 2014 5:56 pm Naslov poruke: KV-1 mod.40 s ekranimi |
|
|
Ima li tko više informacija o ovom tenku i njegovoj posadi?
Jedino što sam ja našao je ovaj citat:
"KV-1 heavy tank bearing inscription "Victory will be OURS!" and its heroic crew.From left to right: Red Army soldiers A. Katyshev, N. Paliony, sergeant I. Piliaev and military technician of the 2nd rank K. Khokhlov.
The inscriptions on the turret sides are not identical. Reserve Front, September 1941"
E sad jel netko zna kaj bi bilo to u sovjetskoj terminologiji bilo "Reserve Front"? Fotke koje sam našao izgledaju ko sa neke demonstracije/vježbe/promiđbe?
Tko je od ove ekipe bio zapovjednik ovaj "sarđent" Piliaev il ovaj "tehničar 2 klase"(kakav je to čin?) Khokhlov?
Jel tko ima možda podatke kojoj jedinici je pripadao tenk ,gdje je djelovao il eventualno nešto više o sudbini posade/tenka(piše da su heroji)?
Znam da je longshoot ,al uzdam se u kolege rusofile . _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pet Svi 09, 2014 11:20 am Naslov poruke: |
|
|
Nitko ništa?
Jel možda netko barem zna iz koje bi knjige mogle biti ove fotke??? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pet Svi 09, 2014 12:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Cek sec, mislim da ja znam odakle su slike, prevrnuo sam jednom davno cijeli internet ne bih li nasao sliku jednog Ehkranamija, ali bezuspješno...
ps. ovdje imas dosta dobrih slika za referencu, meni su dosta pomogle...
http://www.kv1ehkranami.narod.ru/kv1ehk_foto.html
EDIT: evo našao sam, slike su ti u Мощанский И., Хохлов И. Противостояние. Смоленское сражение. Часть 2.
Knjigu ti ja imam, na ruskom je, pa sibni mi mail ako hoces da ti posaljem...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pet Svi 09, 2014 1:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Ove fotke su ok! Našao sam neke stvari... Zanimljivo mi je da 99% tih tenkova sa slika nema nikakve natpise ni oznake na sebi....
Ne moraš slati knjigu ,sam mi reci jel piše šta više od ovoga što sam napisao o tom tenku, ako ne radit ću nekog drugog. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
|
Upisano: Pet Svi 09, 2014 1:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Iskreno nisam nigde video nista vise od
ovoga sto si ti ispisao, a i cinjenica je da
svaka susa po svetu radi bas ovaj KV.
Druga stvar je sto nikad nisam video dobre dekale za ovaj natpis,
Obrati paznju i videces da nije isti raspred reci na levoj i desnoj
strani kupole. _________________ http://zlikovacscale.blogspot.com/
http://www.facebook.com/MaketarskaEkipaBanjaLuke |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 09, 2014 2:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Poručnik Pilaev je najstariji po činu, pa je on zapovjednik, ostalo su vojnici. Vojni tehničar 2. klase je vojnik koji se ujedno brine za mehaničarske poslove. Rezervni front je očito neka velika jedinica druge linije iz koje su uvježbavane jedinice za popunu prve crte bojišta. U sovjetskoj terminologiji je "front" skupina više različitih jedinica na određenom odsjeku fronte-npr. više pješačkih, oklopnih i zrakoplovnih divizija. Obično ima naziv po nekoj zemlji ili pokrajini i redni broj.Tako je npr. postojao 1. ukrajinski front...itd. To što u tekstu piše da su to heroji, ne znači ništa-nitko od njih ne nosi niti jedno odlikovanje, akamo li ono heroja sovjetskog saveza... Parole su redovito pisane zbog propagande kad bi bilo dogovoreno fotografiranje i za svrhu podizanja morala-politički komesar bi naredio pisanje parola, a posade su kistom sa običnim vapnom/"krečom" napisale parole. Umjesto da posade neke jedinice blagoslovi svećenik prije odlaska u bitku (kao na zapadu), politički komesar i zapovjednik bi održali govore (sa obaveznim višekratnim spominjanjem druga Staljina), a na tenkove bi napisali parole... Većina tenkova i posada nije preživjela niti nekoliko dana... Oni koji bi pokazali talent za preživljavanje bi na kraju bili grupirani u gardijsku jedinicu...  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pet Svi 09, 2014 10:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Ok ,fala dečki na linkovima ,riješio sam neke stvari koje su me mučile i fala Grunf na objašnjenju, ipak odustajem od toga radit ću nekog drugog. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
Upisano: Pet Svi 16, 2014 4:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Možda onog slavnog KV-1 s ekranami br. 864 koji je 19. augusta 1941 uništio 22 njemačka tanka kod Krasnogvardejska (zapovjednik Kolobanov Zinovij Grigorjevič). U zasjedi su uništili 43 tenkova + nekolicinu oklopnih transportera i vučenih topova.
Uništeni njemački tenkovi po KV-1E koji su bili u grupi (navedeni zapovjednici posada):
stariji poručnik Kolobanov Z.G. 22 tenka - njegov KV-1E dobio je 135 pogodka od kojih ni jedan nije probio oklop
poručnik Sergeev Fjodor - 8 tankova.
poručnik Dektyar - 4 tenkova
poručnik Lastočkin - 4 tenkova
poručnik Evdokimenko Maksim - 5 tenkova - Evdokimenko sam je bio jedina žrtva u tom boju, kupola njegovog KV se zakočila zbog pogodka i poslednji njemački tenk je prema nekim izvještajima vozač jednostavno zgazio na taran
Posada Kolobanova:
 _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sub Svi 17, 2014 12:48 am Naslov poruke: |
|
|
Zanimljivo ,ima kakva fotka tog tenka? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|