Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5785 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zorro
 | | Član od: 30 Tra 2012 | | Poruke: 306 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Tra 01, 2014 11:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 9:58 am Naslov poruke: |
|
|
Radi se i na figurama... Barunaova doga Moritz je obojan i čeka lakiranje. Barun je pri kraju-još ponešto rada na licu i postavljanje PE odlikovanja.
Nadam se da sam pogodio izgled danske doge? Ima odsjaja na figuri, ali to će biti riješeno sa mat lakom kad budem lakirao i figuru Baruna-još ima vremena za popravke. Kojekakvi efekti platna na krilima su gotovi i sa još ponegdje malo wash-a, pa lakiranje. Slike uskoro. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 10:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: |
Radi se i na figurama... Barunaova doga Moritz je obojan i čeka lakiranje. Barun je pri kraju-još ponešto rada na licu i postavljanje PE odlikovanja.
Nadam se da sam pogodio izgled danske doge? Ima odsjaja na figuri, ali to će biti riješeno sa mat lakom kad budem lakirao i figuru Baruna-još ima vremena za popravke. |
Zaboga, nemoj matirati psa.
Samo prljave, blatnjave i prašnjave lutalice su mat, svi njegovani psi imaju sjajnu dlaku na koju su njihovi vlasnici ponosni.
Ne vjerujem da je jedan njemački barun toliko zapustio jednog tako plemenitog psa da mu se dlaka nije sjajila.
U ovom mjerilu, treba ga lakirati nekim satin lakom.
I vrh njuške sjajni lak.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 1:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo za usporedbu-Manfred i Moritz i jedna slika današnje doge u boji kakve ponosni gazde stavljaju na net, pa se lako nađu reference...
Pas mi baš i ne djeluje sjajan, a i efekt mjerila je bitan...Moje fotke figure malo vuku prema crvenijem, a u originalu su više oker i sivkaste, no i tu ima razlika od psa do psa... Nije bilo lako raditi te prugice na figuri od cca 15mm. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 1:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: |
Evo za usporedbu-Manfred i Moritz i jedna slika današnje doge u boji kakve ponosni gazde stavljaju na net, pa se lako nađu reference...
Pas mi baš i ne djeluje sjajan, a i efekt mjerila je bitan...Moje fotke figure malo vuku prema crvenijem, a u originalu su više oker i sivkaste, no i tu ima razlika od psa do psa... Nije bilo lako raditi te prugice na figuri od cca 15mm. |
Grunfe, znam ja tvoju opsjednutost fotografijama... pusti fotografije. Ja svaki dan gledam svog psa uživo i tri do četiri puta dnevno desetke pasa raznih pasmina u parkiću. Cijeli svoj život sam okružen psima, odrastao sam uz njih. Nisu psi avioni pa da jedan ima mat, drugi plumat a treći sjajni finiš. Njegovani psi imaju sjajnu dlaku, neovisno o pasmini. Ako je pas čist a dlaka mu se ne sjaji, onda je bolestan. Ti sa svojom 15 mm dogom čini kako ti misliš da treba, al' ipak smatram da ako je važna nijansa nekog Bf-a ili Spita, važno je i kakav je u stvarnosti pas kojeg stavljaš na dioramu. Upravo zbof efekta mjerila sam predložio satin lak a ne sjajni.
I BTW, na ovoj donjoj kolor fotografiji se jako dobro vidi kako se sjaji dlaka njegovanog psa. Prošetaj malo po parkovima Zagreba navečer oko 19 sati pa vidi kako izgledaju njegovani ljubimci.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 2:14 pm Naslov poruke: |
|
|
E stvarno ti je đukela ispala vrhunski! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Borise, sve što kažeš stoji, ali Grunf radi psa kojeg ti u živo gledaš na 48 metara. S te daljine se niti jedan pas ne sjaji visokim sjajem _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 3:43 pm Naslov poruke: |
|
|
pas je stvarno vrhunski.sta se tice laka mislim da bi satin bija idealan jer me straj da ce mat lak "ubiti" ovu boju i dubinu koja je izrazena gloss lakom.njusku bi ostavija u gloss  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Borise, sve što kažeš stoji, ali Grunf radi psa kojeg ti u živo gledaš na 48 metara. S te daljine se niti jedan pas ne sjaji visokim sjajem |
Ne sjaji se ni jedan pas ni sa jedne udaljenosti visokim sjajem. Sjaj pseće (ili ljudske i bilo koje druge dlake) nije visoki sjaj ispoliranog Ferarija. To je nježni, blagi, satenasti sjaj... ma uostalom, što ja objašnjavam, kao da ne znate kako izgleda svježe oprana ljudska kosa na sunčanom danu.
To sa udaljenosti stoji, ali malo tko gleda maketu sa 1 metra udaljenosti. Ja jedino kad na svojoj maketi ne želim vidit greške, onda je gledam sa 3 metra.
Inače makete gledam sa 20-30 cm udaljenosti, a to više nije 48 metara.
A i, ruku na srce, na udaljenosti od 48 metara se na Manfredu, psu i Fokkeru jako puno toga ne vidi, pa ipak to što se u stvarnosti ne vidi s te udaljenosti na maketu stavljamo, lijepimo, bojamo i trudimo se da to ispadne kako treba.
Sve OK, ovo je hobi i zabava, svatko neka radi kako njega veseli.
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 4:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne ulazeći u raspravu da li ovako ili onako, iako osobno mislim da bi dobro bilo staviti neki polusjajni lak koji više naginje mattu recimo 30:70
Pojam udaljenosti od 48 m je određeno samim mjerilom dakle sama maketa je već 48 puta manja od originala iako to nije doslovno kao pogled s udaljenosti od 48 m može se reči da je približno _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 5:48 pm Naslov poruke: |
|
|
....kaj to laje...sviđa mi se...možda trebaš uvažiti neke sugestije oko sjaja... _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Tra 02, 2014 6:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Pas je trenutno polusjajan sa malo sjajnijom njuškom, ali moram ga prelakirati da fiksiram ulja. Kad mislim na mat, ne mislim na skroz mat koji ubije bilo kakav sjaj-takav nikad ni ne koristim. Napravit ću prema Hornetovoj sugestiji. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 2:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Slika mitraljeza prije montaže gornjeg krila...
Slike dovršene makete pogledajte u rubrici dovršenih maketa aviona.
Prvi je gotov, još dva...Sljedeći u nizu je od Manfredovog brata Lothara von Richthofena. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pon Tra 14, 2014 10:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Isprike na spamu, i je i nije vezano za temu, ali samo jedna zanimljiva fotka:
 _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|