Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Marin123
| | Član od: 05 Sij 2012 | | Poruke: 152 | |
|
Upisano: Pet Tra 04, 2014 1:18 pm Naslov poruke: S čim polirati metalic boje? I nakon koliko od bojanja? |
|
|
Malo je možda nespretno pitanje no bojim jedan Sabre, obojan je Gunze Iron bojom, ona je na dodir suha, ali nakon probe na nekoliko podloga uvijek kad pokušavam polirati ostanu mi oštećenja.
Ima nekoliko različitih podloga od surfacera, do glos crne kako sam gledao na nekom videu na Youtoubeu, znači vide se ljepo razlike u tonovima, sad bi to trebalo ispolirati.
Ako poliram mini bušilicom na koliko okretaja bi ju trebao staviti, i dali koristiti neku pastu ili što? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1666 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pet Tra 04, 2014 1:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja sam tu istu boju polirao možda nakon 2-3 dana i to pamučnom krppicom. nije bilo nikakvih promlema.Na krpici ostaje malo te boje , ali sam zadovoljan tim metalic bojma od gunzea |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marin123
|
Upisano: Pet Tra 04, 2014 1:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| A znači u tom je problem, ja sam nakon par sati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 04, 2014 1:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Gunze i MM metalizere možeš polirati sa krpicom i to praktično odmah nakon bojanja. Ako želiš zbilja sjajni efekt aluminija, onda podloga treba biti sjajna crna akrilna boja, a sa brushom naneseš cca 3 sloja jedan za drugim bez čekanja. Nakon 5-6 min sa pamučnom krpicom ispoliraš boju i onda je fiksiraš sa za to predviđenim lakom. Kod MM boja je to metalizer sealer. Prilikom poliranja se malo skine površinski sloj, pa je zato dobro obojati kako sam naveo prije. Sealer malo otopi sloj boje, pa ako se poliranjem skinulo previše ili je sloj previše tanak ispod može "poviriti" crna podloga. Gunze polished aluminium se ponaša vrlo slično kao i MM aluminium metalizer i jedna i druga boja ostaje na prstima ako se ne fiksira. Ukoliko je podloga npr. mat bijela, onda poliranje neće imati učinka. Ove se boje mogu uspješno lakirati sa Alclad sjajnim lakom i izgledaju jednako dobro kao i bez laka iako ima onih koji tvrde da gube sjaj... Akrilni sjajni lakovi dobro idu na metalizere, ali npr. MM lak nije tako dobar kao Alclad ili Tamiya, ako želiš zadržati visoki sjaj poliranog metala. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marin123
|
Upisano: Pet Tra 04, 2014 1:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Namjerno sam bojao neke panele sa crnom sjajnom bojom, neke sa flat, a dijelove sam ostavio u primeru, našao neki tutorial pa da isprobam.
Kad stignem stavit ću sliku.
A trenutno mi je dostupan jedino glos lak od Valleja ili revell, ili pronto.
Ili da se bacim u nabavku nečeg drugog. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Tra 04, 2014 4:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Tvoj problem je u busilici, pusti to u ladici, ne poliras 2K autolak, krpica, i lagano guslaj, nema greske. Paste nemoj, njih koristi za lak i slicno. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marin123
|
Upisano: Pet Tra 04, 2014 6:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo kako je ispalo
Jako loše, zaj..o sam podlogu, vide se sve greške.
Dio će možda dekali pokriti, ali evo za prvi put..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Tra 05, 2014 2:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Ova različitost boja koju si postigao uz različite primere
mi je dobro ispala. Šta ti je ovo po trupu ? S čime si
zatvorio kabinu prije špricanja ? Ja sam već pokušavao
lijepiti traku i stavljao sam spužvu ali mi uvijek proleti
boje u kabinu. Ovo tvoje mi se čini Ok. Da li je to
plastelin ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marin123
|
Upisano: Sub Tra 05, 2014 5:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Kabinu sam zatvorio onim patafixom, ono ko bluetac.
A ovo na grupu je sad vidim premijerka boja kod preshadinga. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Sub Tra 05, 2014 5:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Sorry nisam shvatio ovo oko boje. Mislio sam na ovaj čudni reljef kod
zračne kočnice i kod korijena krila. Pretpostavljam da je to nekakav
zaostali kit. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marin123
|
Upisano: Sub Tra 05, 2014 9:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Da to je taj patafix |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Sub Tra 05, 2014 10:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Aha, sad kužim. To si tamo stavio da ti boja ne uđe u
zračnu kočnicu  _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Pon Tra 07, 2014 7:33 am Naslov poruke: |
|
|
metalizeri i neravna podloga nikako neidu, kao sto vidis i sam. Drugi put tu posveti vise paznje, pa makar polirao boju prije metalizera. I jos jednom, samo rucno, nikakve elektricne naprave za poliranje  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Uto Tra 08, 2014 6:50 pm Naslov poruke: |
|
|
E, društvo? Ovo što je Grunf gore izblablao...crna podloga pa metalici na nju...vrijedi i za običan dlakavi kist? I ta zaštita (lak) koji spominje...može li ga zamijeniti Pronto? Kada se, u slučaju Pronta, natiču dekali? Drito na metalike ili na lak (Pronto)? _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Uto Tra 08, 2014 11:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne vjerujem da ces se usreciti s metalizerima/alcladom i kistom, za tu igru ces morati posegnuti za ABom. Za pronto ne znam, svi moji radovi koji su uljucivali metalizere ili nisu imali ili je bilo jako malo decala koji idu preko njih, pa sam ih nanosio direktno na ispoliranu povrsinu(slaba mi memorija, ne mogu se sjetiti na kojoj maketi sam to radio). Bas iz straha da se ne promjeni nijansa nisam nikad lakirao metalizere iako sam cuo dobre stvari o Alcladovom fixatoru. A jesam i pomogao...ne  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|