Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Par nekih...

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Easy
Gost
PorukaUpisano: Ned Ruj 10, 2006 11:15 pm    Naslov poruke: Par nekih... Citiraj ovaj komentar

Evo, ako se netko sijeća u raspravi za Merkavu (ono prije od P-51), rečeno je da ljudi vole M1A1 (A2) i Challenger ili Merkavu i Leoparda, pa evo, meni je Cahll ružan al ću 100% nabavit maketu (nesviđa mi se al je fora maketa). Nego meni je bolja ova kombinacija M1A2 Abrams, K1A1 i ARJUN TANK, evo slike pa recite. I DALI JE MOGUĆE KUPITI BILO KOJEG U HRVATSKOJ (ne preko neta), tražio sam i nisam našao?

ARJUN TANK

K1A1
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Ruj 10, 2006 11:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Arjun ne radi nitko koliko ja znam.K1 radi Trump ali ju nisam radio.Mislim da bi mogla ispasti dobra maketa.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pon Ruj 11, 2006 7:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Teško teško, osim Abramsa, pa da provaš što izvuć iz njega iako...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
suba
Gost
PorukaUpisano: Pon Ruj 11, 2006 12:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja imam nabavljen Trumpeterov 'K1 type 88' sto je prva verzija sa topom 105mm, i maketa je sjajna sto se tice detalja i izgleda. Ne znam kako se sklapa, jos je nisam poceo. Mislim da je bazirana na resinskoj od firme 'Koree Prod.' isto kao i Osorio (njega upravo radim).
K1 je inace fantastican tenk, radjen po svim principima Abramsa, samo sa mnogo boljim motorom - umesto onog americkog cudvista.

Ukoliko neko radi Trumpeterovog Abramsa, postoji na netu sjajan pdf sa svim ispravkama. Najvaznija je spustanje jednog ugla kupole za 4mm.
Natrag na vrh
Easy
Gost
PorukaUpisano: Pon Ruj 11, 2006 9:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nestao mi Arjun, nema veze. Uglavnom čudno kako nema makete tog tenka, nije to uopće loš tenk! Žao mi je i za K1A1, i sam sam gledao, jako jako sliči M1A2, gusjenice su iste, top i strojnica. Ciječi se sličan.

Uglavnom, imali netko knjiga o tenkovima? Mislim, modernim kao Abrams, ruski T (od 72 - pa nadalje) i tako...
Natrag na vrh
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Sri Ruj 13, 2006 7:43 pm    Naslov poruke: Re: Par nekih... Citiraj ovaj komentar

Easy Napisao/la:
Evo, ako se netko sijeća u raspravi za Merkavu (ono prije od P-51), rečeno je da ljudi vole M1A1 (A2) i Challenger ili Merkavu i Leoparda, pa evo, meni je Cahll ružan al ću 100% nabavit maketu (nesviđa mi se al je fora maketa). Nego meni je bolja ova kombinacija M1A2 Abrams, K1A1 i ARJUN TANK, evo slike pa recite. I DALI JE MOGUĆE KUPITI BILO KOJEG U HRVATSKOJ (ne preko neta), tražio sam i nisam našao?

ARJUN TANK

K1A1

Zakaj te muči kupovina prek neta?? A i Žach ti ima K1A1 po solidnoj cijeni tak da ne moraš naručivat izvana!! Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Easy
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 13, 2006 8:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidit ću još, evo imam jednu usporedbu, pa procijenite dal je to moguće!

Arjun Tank

Leopard 2 A4

Imam A4 nesastavljenog, pa me zanima dal je moguće od A4 napravit Arjun-a! I bi li to bilo teško.
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ruj 13, 2006 8:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketu Arjuna teško da buš našo ,mislim da niti sami tenk još nije ušo u velikoserijsku proizvodnju (indijci inaće imaju manu kašnjenje sa svim što razvijaju),a K1 imaš od Trumpetira u Škrinjici ili Algoritmu (više nisam siguran di sam ga zadnje videl) ,razlika između K1 i K1A1 je mislim sam u drugom kalibru topa(105 na K1 i 120 na K1A1) pa to lako središ.
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Sri Ruj 13, 2006 9:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Arjun slici leopardu, Ali mislim da je jednostavniji scratch nego pregradjivati...

Btw... taj Arjun je saga slicna degmanu, s tim da na degmanu sve manje-vise radi, dok na Arjunu nis, od motora do elektronike...
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Easy
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 13, 2006 9:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Arjun tak loš? Meni fora izgleda... I htio bih ga sastavit, al nema makete pa sam mislio improvizirat. Btw, molim vas knjuge Lud Naći ću još na netu, al ak netko ima molio bih, ne mislim na ove papirnate već na CD/DVD. I da niko je rekao spržit nešto al nema mu ni glasa ni traga.
Natrag na vrh
Easy
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 13, 2006 11:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

AHA AHA AHA!! VID VID VID!! ŠTA NEEEEMA???? HA ?

http://www.bharat-rakshak.com/LAND-FORCES/Army/Galleries/main.php?g2_itemId=184
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma