Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1/48 Academy P-36 Hawk "Pajama Party"
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Tra 01, 2014 4:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlicno,super izgleda Very Happy
preko alclada ste stavljali neki sjajni lak jeli? izgleda li vam uzivo da se izgubio efekt NMF-a spricanjem laka i kako izbjec eventualno gubljene efekta?
SeaHarrier

Član od: 29 Kol 2009
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Uto Tra 01, 2014 5:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se tiče piđame,u USAAF su imali,kao i drugdje piđame olive drab,naravno,poslje pranja,...E možda je uletio sa majicom kratkih rukava i dugim gačama. Slider ima pravo ja bi to složio u stilu kak trči prema avionu i tjera mehaničare da se maknu. bomba je definitivno preblizu pala i ostatci su morali biti ako ne po avionu,onda oko njega. Zamisli sebe u takvoj situaciji. Kaj bi ti napravil? Moje skromno mišljenje je da bi trebao povečati podlogu,pa sav kaos napraviti kak je bil. Mehaničari trče od aviona sa redenicima,on maše da se maknu od propelera,itd.
Btw odlična tema Very Happy
Nadam se da će neko dati i meni inspiraciju za neki takav događaj. Npr.kad su
japanci bombardirali Henderson Field pa su svi jurcali okolo za benzinom...
Idea
Pozdrav i nemoj žuriti Very Happy
Možda i hangar stigneš napraviti...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Uto Tra 01, 2014 6:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0viking0 Napisao/la:

Prema "legendi" Rasmussen je imao pidžamu i opasač s pištoljem (ne znam za kaj će mu to).

Vjerovao ili ne, pištolj je osim obrambenog oružja u slučaju iskakanja nad neprijateljskim teritorijem pilotima najčeće služio kao bezbolnija i brža alternativa užasnoj smrti u zapaljneom avionu iz kojeg ne možeš izići ili iskočiti. Wink
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Uto Tra 01, 2014 10:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomo Napisao/la:
Dobro Vikinže zar ti se neda googlat?

E i da, imam malo problem s spaljevinom. Jako je "uredna" kao da ju je netko pomeo u stranu. A i koliko vidim ispod nje je rupa? Ako je tu kao bomba tresnula, onda od aviona ne bi puno ostalo. U najboljem slučaju bi bio pun gelera, a komada spaljevine bi bilo i po njemu. Ili je avion kao doguran na to mjesto?

Hvala TOmo. Nemrem vjerovat... čital sam taj tekst, ali uopće nisam uočio dio s pištoljem.

Inače, ideja spaljevine je da je to nešto pokraj gorilo, pa se dijelom urušilo. Nije tu bomba grunula jer onda ovaj avion sigurno ne bi poletio. Još to moram doraditi. Vidi napredak u odnosu na moj prošli post. Tamo sam tek krenuo to raditi.

josipww2 Napisao/la:
odlicno,super izgleda Very Happy
preko alclada ste stavljali neki sjajni lak jeli? izgleda li vam uzivo da se izgubio efekt NMF-a spricanjem laka i kako izbjec eventualno gubljene efekta?

Josipe vjerovao ili ne, ali nema nikakvog laka ni prije niti kasnije. Decali su išli ravno na površinu. Nisam lakirao baš iz razloga da ne izgubim taj metalni efekt.

Boris G. Napisao/la:

Vjerovao ili ne, pištolj je osim obrambenog oružja u slučaju iskakanja nad neprijateljskim teritorijem pilotima najčeće služio kao bezbolnija i brža alternativa užasnoj smrti u zapaljneom avionu iz kojeg ne možeš izići ili iskočiti. Wink

To je točno, međutim, najbliži neprijateljski teritorij je uvelike izvan dometa ovog P-36. Vjerojatno i izvan dometa bilo kojeg aviona tada na Pearl Harbouru.
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Uto Tra 01, 2014 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0viking0 Napisao/la:

To je točno, međutim, najbliži neprijateljski teritorij je uvelike izvan dometa ovog P-36. Vjerojatno i izvan dometa bilo kojeg aviona tada na Pearl Harbouru.

Da, ali ostaje ovaj drugi razlog zbog kojeg su nosili pištolje... bili su svjesni u kakvim mukama će umrijeti ako se poklopac kokpita zaglavi a avion je u plamenu. Običaj je ostao još iz prvog svjetskog rata kada piloti nisu imali padobrane.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma