Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Tra 01, 2014 4:51 pm Naslov poruke: |
|
|
odlicno,super izgleda
preko alclada ste stavljali neki sjajni lak jeli? izgleda li vam uzivo da se izgubio efekt NMF-a spricanjem laka i kako izbjec eventualno gubljene efekta? _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SeaHarrier
 | | Član od: 29 Kol 2009 | | Poruke: 48 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Uto Tra 01, 2014 5:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče piđame,u USAAF su imali,kao i drugdje piđame olive drab,naravno,poslje pranja,...E možda je uletio sa majicom kratkih rukava i dugim gačama. Slider ima pravo ja bi to složio u stilu kak trči prema avionu i tjera mehaničare da se maknu. bomba je definitivno preblizu pala i ostatci su morali biti ako ne po avionu,onda oko njega. Zamisli sebe u takvoj situaciji. Kaj bi ti napravil? Moje skromno mišljenje je da bi trebao povečati podlogu,pa sav kaos napraviti kak je bil. Mehaničari trče od aviona sa redenicima,on maše da se maknu od propelera,itd.
Btw odlična tema
Nadam se da će neko dati i meni inspiraciju za neki takav događaj. Npr.kad su
japanci bombardirali Henderson Field pa su svi jurcali okolo za benzinom...
Pozdrav i nemoj žuriti
Možda i hangar stigneš napraviti... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Tra 01, 2014 6:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: |
Prema "legendi" Rasmussen je imao pidžamu i opasač s pištoljem (ne znam za kaj će mu to). |
Vjerovao ili ne, pištolj je osim obrambenog oružja u slučaju iskakanja nad neprijateljskim teritorijem pilotima najčeće služio kao bezbolnija i brža alternativa užasnoj smrti u zapaljneom avionu iz kojeg ne možeš izići ili iskočiti.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Uto Tra 01, 2014 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | Dobro Vikinže zar ti se neda googlat?
E i da, imam malo problem s spaljevinom. Jako je "uredna" kao da ju je netko pomeo u stranu. A i koliko vidim ispod nje je rupa? Ako je tu kao bomba tresnula, onda od aviona ne bi puno ostalo. U najboljem slučaju bi bio pun gelera, a komada spaljevine bi bilo i po njemu. Ili je avion kao doguran na to mjesto? |
Hvala TOmo. Nemrem vjerovat... čital sam taj tekst, ali uopće nisam uočio dio s pištoljem.
Inače, ideja spaljevine je da je to nešto pokraj gorilo, pa se dijelom urušilo. Nije tu bomba grunula jer onda ovaj avion sigurno ne bi poletio. Još to moram doraditi. Vidi napredak u odnosu na moj prošli post. Tamo sam tek krenuo to raditi.
| josipww2 Napisao/la: | odlicno,super izgleda
preko alclada ste stavljali neki sjajni lak jeli? izgleda li vam uzivo da se izgubio efekt NMF-a spricanjem laka i kako izbjec eventualno gubljene efekta? |
Josipe vjerovao ili ne, ali nema nikakvog laka ni prije niti kasnije. Decali su išli ravno na površinu. Nisam lakirao baš iz razloga da ne izgubim taj metalni efekt.
| Boris G. Napisao/la: |
Vjerovao ili ne, pištolj je osim obrambenog oružja u slučaju iskakanja nad neprijateljskim teritorijem pilotima najčeće služio kao bezbolnija i brža alternativa užasnoj smrti u zapaljneom avionu iz kojeg ne možeš izići ili iskočiti.  |
To je točno, međutim, najbliži neprijateljski teritorij je uvelike izvan dometa ovog P-36. Vjerojatno i izvan dometa bilo kojeg aviona tada na Pearl Harbouru. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Tra 01, 2014 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: |
To je točno, međutim, najbliži neprijateljski teritorij je uvelike izvan dometa ovog P-36. Vjerojatno i izvan dometa bilo kojeg aviona tada na Pearl Harbouru. |
Da, ali ostaje ovaj drugi razlog zbog kojeg su nosili pištolje... bili su svjesni u kakvim mukama će umrijeti ako se poklopac kokpita zaglavi a avion je u plamenu. Običaj je ostao još iz prvog svjetskog rata kada piloti nisu imali padobrane. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|