Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Na kioscima
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Čet Ožu 27, 2014 8:14 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Pozz svima....
Gospodine dbezinov, danas smo,dobili velejarbol, zanimaju me dimenzije, nigdje ne pise koliki je, da li su ovo dimenzije koje smo dobili gotove ili treba kidati, bio bi vam zahvalan ako mi date mjere, pozz damir
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
dbezinov

Član od: 25 Sij 2013
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Čet Ožu 27, 2014 9:48 pm    Naslov poruke: Re: Damir Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:
Pozz svima....
Gospodine dbezinov, danas smo,dobili velejarbol, zanimaju me dimenzije, nigdje ne pise koliki je, da li su ovo dimenzije koje smo dobili gotove ili treba kidati, bio bi vam zahvalan ako mi date mjere, pozz damir

Bok damacn,

deblo velejarbola je dimenzija kako se dobio uz časopis, 10 x 350 mm, jer nigdje kasnije nije naznačeno nešto drugo. Slobodno ga se može tako dotjerati.

Pozz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
damacn

PorukaUpisano: Čet Ožu 27, 2014 10:13 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Hvala gospodine dbezinov, znaci ovako ga mogu zalijepiti, a kosni nastavak velejarbola da li je i on vec otkinut na mjeru, oprostite na smetanju, hvala vam
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Čet Ožu 27, 2014 11:47 pm    Naslov poruke: Re: Damir Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:
Hvala gospodine dbezinov, znaci ovako ga mogu zalijepiti, a kosni nastavak velejarbola da li je i on vec otkinut na mjeru, oprostite na smetanju, hvala vam

Nema smetnje damacn, tu smo da pojasnimo što treba.

Ja još nisam vidio taj broj časopisa, ali prema uputama košni nastavak velejarbola treba biti dimenzija 7 x 220 mm. Nemam informaciju dali je već tako i odrezan i isporučen, pa to treba provjeriti.

Lijep pozdrav
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Čet Ožu 27, 2014 11:56 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Ok, hvala vam na svemu
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Pon Ožu 31, 2014 11:19 am    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Postovani gospodine d bezinov
Pozicija 109h presjeka galijuna
Kotirane su mjere namatanja konca oko debla
Ovako kako je kotirano po meni nemoze biti
Podrazumjevam gledajuci crtez da su mjere uzimane od vrha debla velejarbola, ako su uzimane i od dna debla velejarbola, opet nemoze biti ovako kako je nacrtezu
Ako vam nije tesko da nam vi kotirate te 4 mjere
Pozdrav Damir
Natrag na vrh
Grof_mo

Član od: 12 Kol 2012
Mjesto: Mostar
PorukaUpisano: Pon Ožu 31, 2014 2:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

poštovanje damacn
još uvjek se divim tvojim djelima Smile
možeš li mi reći koji si lak koristio za lakiranje ove nove makete,
odlučio sam se konačno da počmem slagati svoj brodić ali ću provo početi sa ovom novom maketom da se malo uštelim sa problematikama....
dakle zanima me koji je lak i ako mi možes reči gdje si ga kupovao a i slika kutije nebi škodila Smile

lp
Tomislav
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
damacn

PorukaUpisano: Pon Ožu 31, 2014 3:18 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Pozz, Za bezbojni mat ti mogu reci, to je HEMPEL FLAT MARINE VARNISH, bezbojni mat lak trazis u dace u zagrebackoj, a ostale boje koje sam koristio, nemogu ti reci jer i ja nisam zadovoljan s njima, trazio sam bajc ovdje kod nas ali ga nema nigdje, pokusaj ga nabaviti negdje u Hrvatskoj, pozz
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Pon Ožu 31, 2014 4:22 pm    Naslov poruke: Re: Damir Citiraj ovaj komentar

[quote="damacn
..............Kotirane su mjere namatanja konca oko debla
Ovako kako je kotirano po meni nemoze biti.....
Pozdrav Damir[/quote]

Večeras ću biti kod kuće pa ću provjeriti.

Pozz
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Pon Ožu 31, 2014 10:23 pm    Naslov poruke: Re: Damir Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:
Postovani gospodine d bezinov
Pozicija 109h presjeka galijuna
Kotirane su mjere namatanja konca oko debla
Ovako kako je kotirano po meni nemoze biti
Podrazumjevam gledajuci crtez da su mjere uzimane od vrha debla velejarbola, ako su uzimane i od dna debla velejarbola, opet nemoze biti ovako kako je nacrtezu
Pozdrav Damir

Bok damacn,

evo sam pregledao izmjere jarbola koje si spomenuo. Za ovaj naš presjek one su dobro kotirane i izgledaju kao na prospektu izvedene sekcuje u broju 100 časopisa.
Kote idu od vrha debla velejarbola i 4 privezice su raspoređene između križa na deblu i kanđe leta.

One bi se mogle malo razmaknuti tako da najdonja bude bliže kanđi i podjednako rasporede do najgornje povezice, ili da se doda još jedna ispod kanđe i ponovo podjednako rasporede do najgornje povezice koja mora ostati na 73 mm od vrha debla jarbola. Ovim ulazimo u razmatranje broja i smještaja povezica, tj. samu konstrukciju jarbola.

Možeš napraviti kako hoćeš, sve će ove varijante biti dobre.

Lijep pozdrav
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Pon Ožu 31, 2014 11:18 pm    Naslov poruke: damacn - poprečni presjek, jarbol Citiraj ovaj komentar

Pozdrav damacn,

još nije izašao broj 110, gdje se vidi kanđa na 25 mm udaljenosti od donje povezice, za slučaj da želiš preraspodijeliti njihove razmake.

Prilažem skicu položaja povezica i kanđe kako je u uputama predloženo.

Pozz
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Pon Ožu 31, 2014 11:58 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Gospodine dbezinov prvo vam hvala na ovome, sta me je zbunilo ova, 73mm , puno,mi je blizu kosa zato sam mislio da nije ok, hvala jos jednom, pozdrav Damir
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Uto Tra 01, 2014 12:32 am    Naslov poruke: Re: Damir Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:
Gospodine dbezinov prvo vam hvala na ovome, sta me je zbunilo ova, 73mm , puno,mi je blizu kosa zato sam mislio da nije ok, hvala jos jednom, pozdrav Damir

Damacn, 73 mm je minimalna udaljenost od vrha debla - ona može biti i veća, tj. da povezica bude niže na jarbolu i time udaljenija od koša i križa. Može se spustiti 10 do 15 mm, donju približiti kanđi i raspodijeliti razmake. Neće se time ništa poremetiti, stvar je ocjene konstruktora dali će dolaziti do kolizije križa i povezice. U svakom slučaju tvoje razmišljanje vodi na sigurniju stranu, tj. da hajmica križa bude udaljenija od povezice.

Pozz
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Uto Tra 01, 2014 9:25 am    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Hvala vam dbezinov, uradio sam kako je na crtezu, svako vam dobro Damir
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Uto Tra 01, 2014 4:19 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima...
Ako mi netko moze pomoci bio bi mu jako zahvalan, pise meni moj prijatelj, gdje moze kupiti model Titanica kojeg bi poklonio svom unuku za skori rođendan, jer ga taj brod jako zanima.
Damir
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107  Naprijed
Stranica 103/107

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma