Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Boje za AB

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
hdelic

Član od: 07 Kol 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 04, 2014 11:14 am    Naslov poruke: Boje za AB Citiraj ovaj komentar

Dragi maketari,
Prije svega bih se volio ispričati ukoliko sam na forumu propustio ovakav topic, no uz sav trud nisam našao ništa slično.
Lijepo bih vas zamolio za malu pomoć. Naime, nedavno sam ženi za lakiranje noktiju Rolling Eyes nabavio od kineza mali single action AB 0,3 s kompresorom do 25PSI. Naravno da se ispostavilo da je njoj malo komplicirano koristiti, uzeo sam gadget pod svoje okrilje za farbanje varalica za ribolov Razz
Za boje sam počeo upotrebljavati vodom razrijeđene akrilne Marabu boje. Stvar je funkcionirala relativno u redu no kad sam nabavio Createx boje nastao kuršlus...ne mogu ih razrijediti dovoljno ni s vodom a niti s windexom (našao na nekom forumu da je to ok). Brzo se suši i AB se brzo zaštopa, a kad se to dogodi onda jao i kuku to sve očistiti.
Bio bih zahvalan na savjetima oko eventualnog boljeg razrijeđivanja Createx boja ili neki savjet za drugu akrilnu boju?
Drugo pitanje je, da li se može negdje u Zg nabaviti mala četkica za progurati kroz stražnji kanal za iglu (onaj dio iza gumba)?

Hvala Razz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
lika 01

Član od: 09 Sij 2011
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Uto Ožu 04, 2014 11:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da se pridružim temi ,i ja sam razmišljao o tom kompresoru kao pogon za air brash ali nisam siguran da bi bio dobar za farbanje maketa .
Njegova prednost je u tome što ne zauzima puno mjesta ,a nama koji živimo u stanovima je to vrlo vazno.
E sad kolika bi njegova stvarna korisnost pošto nema nikakvu posudu za zrak bi trebao odgovoriti netko tko ima iskustva sa takvim kompresorima.

Malo sam van teme ali eto..
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
hdelic

PorukaUpisano: Uto Ožu 04, 2014 11:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nda...definitivno nije nešto za super fini rad, no sve u svemu ono što sam bojao nije niti bilo tako loše. Znaš kako se kaže...za koga je dobro je Wink
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Uto Ožu 04, 2014 11:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lika 01 Napisao/la:

Njegova prednost je u tome što ne zauzima puno mjesta ,a nama koji živimo u stanovima je to vrlo vazno.
E sad kolika bi njegova stvarna korisnost pošto nema nikakvu posudu za zrak bi trebao odgovoriti netko tko ima iskustva sa takvim kompresorima.

Ja već 6-7 godina koristim kompresor bez boce za bojanje maketa i nikad, ama baš nikad mi se nije dogodio nikakav problem u radu s njime. Nikada nisam osjetio potrebu da nabavim nešto drugo. Kome ne smeta njegovo tiho brundanje dok drži pritisnut okidač na AB-u može ga koristit bez ikakvih problema.
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Ožu 04, 2014 11:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sta se tice cetkice, kupi u. DM-u one cetkice za cistit zubne proteze ili aparatic za zube, tamance ti bit
hdelic

PorukaUpisano: Uto Ožu 04, 2014 12:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala za DM ..... ni na kraj pameti mi nije bilo Razz Razz Razz
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
PorukaUpisano: Uto Ožu 04, 2014 1:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za akrilne boje imaš Createxov Airbrush Color Retarder
koji usporava sušenje. Možeš ga naći kod Juričeka koji
najvjerovatnije drži i te četkice za čiščenje AB-a.
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ožu 04, 2014 2:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

postoje i oni štapići za čišćenje lula, umoče se u razrjeđivač, pa se provuku kroz airbrush:
http://usedbongs.com/wp-content/gallery/tools/pipe-cleaner.jpg
inače, dobre akrilne boje su gunze, sad ih ima u carta magici
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
hdelic

PorukaUpisano: Uto Ožu 04, 2014 3:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima na pomoći!!!!
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma