Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| hdelic
 | | Član od: 07 Kol 2010 | | Poruke: 11 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 11:14 am Naslov poruke: Boje za AB |
|
|
Dragi maketari,
Prije svega bih se volio ispričati ukoliko sam na forumu propustio ovakav topic, no uz sav trud nisam našao ništa slično.
Lijepo bih vas zamolio za malu pomoć. Naime, nedavno sam ženi za lakiranje noktiju nabavio od kineza mali single action AB 0,3 s kompresorom do 25PSI. Naravno da se ispostavilo da je njoj malo komplicirano koristiti, uzeo sam gadget pod svoje okrilje za farbanje varalica za ribolov
Za boje sam počeo upotrebljavati vodom razrijeđene akrilne Marabu boje. Stvar je funkcionirala relativno u redu no kad sam nabavio Createx boje nastao kuršlus...ne mogu ih razrijediti dovoljno ni s vodom a niti s windexom (našao na nekom forumu da je to ok). Brzo se suši i AB se brzo zaštopa, a kad se to dogodi onda jao i kuku to sve očistiti.
Bio bih zahvalan na savjetima oko eventualnog boljeg razrijeđivanja Createx boja ili neki savjet za drugu akrilnu boju?
Drugo pitanje je, da li se može negdje u Zg nabaviti mala četkica za progurati kroz stražnji kanal za iglu (onaj dio iza gumba)?
Hvala  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| lika 01
 | | Član od: 09 Sij 2011 | | Poruke: 187 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 11:22 am Naslov poruke: |
|
|
Da se pridružim temi ,i ja sam razmišljao o tom kompresoru kao pogon za air brash ali nisam siguran da bi bio dobar za farbanje maketa .
Njegova prednost je u tome što ne zauzima puno mjesta ,a nama koji živimo u stanovima je to vrlo vazno.
E sad kolika bi njegova stvarna korisnost pošto nema nikakvu posudu za zrak bi trebao odgovoriti netko tko ima iskustva sa takvim kompresorima.
Malo sam van teme ali eto.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hdelic
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 11:27 am Naslov poruke: |
|
|
nda...definitivno nije nešto za super fini rad, no sve u svemu ono što sam bojao nije niti bilo tako loše. Znaš kako se kaže...za koga je dobro je  _________________ Kad narastem kupit ću si IWATU |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 11:43 am Naslov poruke: |
|
|
| lika 01 Napisao/la: |
Njegova prednost je u tome što ne zauzima puno mjesta ,a nama koji živimo u stanovima je to vrlo vazno.
E sad kolika bi njegova stvarna korisnost pošto nema nikakvu posudu za zrak bi trebao odgovoriti netko tko ima iskustva sa takvim kompresorima.
|
Ja već 6-7 godina koristim kompresor bez boce za bojanje maketa i nikad, ama baš nikad mi se nije dogodio nikakav problem u radu s njime. Nikada nisam osjetio potrebu da nabavim nešto drugo. Kome ne smeta njegovo tiho brundanje dok drži pritisnut okidač na AB-u može ga koristit bez ikakvih problema. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 11:52 am Naslov poruke: |
|
|
Sta se tice cetkice, kupi u. DM-u one cetkice za cistit zubne proteze ili aparatic za zube, tamance ti bit _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hdelic
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 12:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala za DM ..... ni na kraj pameti mi nije bilo  _________________ Kad narastem kupit ću si IWATU |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Za akrilne boje imaš Createxov Airbrush Color Retarder
koji usporava sušenje. Možeš ga naći kod Juričeka koji
najvjerovatnije drži i te četkice za čiščenje AB-a. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1299 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hdelic
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 3:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na pomoći!!!! _________________ Kad narastem kupit ću si IWATU |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|