Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Aston Martin DBS Tamiya 1/24
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Ned Velj 16, 2014 11:42 pm    Naslov poruke: Aston Martin DBS Tamiya 1/24 Citiraj ovaj komentar

Bila mi je želja okušati se u ovome polju maketarstva pa evo, Ovo mi je jedan od ljepših automobila pa sam se zato i odlučio za ovu maketu, a i čitao sam po netu da maketa nije loša.

Za sad sam krenuo sa prednjim i stražnjim ovjesom čiji su dijelovi već pošpricani primerom te će na njih doći pretežno aluminij metalik i crna boja.
Za sad su obojana samo klješta kočnica i PE diskovi.

Na klještima se još vidi šav po sredini, ali kad dođe unutar felge se ne primjeti, inače brušeni su ali se nisam trudio kitati ih.

Stražnji diskovi imaju po dvoja klješta, od kojih ona veća inače dolaze u nekoj od 4 boje, a ona manja su ili crna ili tamno siva.

DBS ima inače karbon-keramičke diskove pa ih je bio mali problem obojati, jer im nijanse sive variraju od svijetlih do tamno sivih nijansi:

Svi savjeti i kritike dobrodošli.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 17, 2014 9:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja sam već gledao ovu maketu i želja mi jednog dana i to napraviti.

Baš me zanima kako će tvoja napradovati, pratim Wink
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pon Velj 17, 2014 1:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ove nove tamiye bi trebale bit vrh kvalitete
nebi trebao imati nikakve probleme s njom

Član od: 23 Pro 2006
Mjesto: Ljubljana-Split
PorukaUpisano: Pon Velj 17, 2014 10:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uredno si započeo rad. KOju boju češ nabaciti na maketu?
Vedran

PorukaUpisano: Uto Velj 18, 2014 12:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam još siguran ali mislim da će biti bijela (dvoumim se između nje i "Fire" crvene, ali vjerojatno ide bijela).
Što se tiče drugoga felge će biti iz kutije samo ne srebrne nego grafit metalih sive, grill možda matt crni (možda i krom) i imati će sredinu zadnjih svjetala u carbonu.
Natrag na vrh
tino

Član od: 13 Pro 2010
PorukaUpisano: Sri Velj 19, 2014 8:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super maketa, meni je isto želja složit jednog al otom potom..

ak će ić u bijelu. mislim da će odlično stajati grafit felge a i grill bi bio bolji tak crni da više dođe do izražaja

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Sri Velj 19, 2014 10:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne bi smio imati nikakvih poteškoća s ovom maketom... Šteta samo da ima polovično izveden engine bay :/

PorukaUpisano: Čet Velj 20, 2014 1:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da, to je istina al inače super maketa, čini mi se Smile

PorukaUpisano: Čet Velj 20, 2014 12:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
Ne bi smio imati nikakvih poteškoća s ovom maketom... Šteta samo da ima polovično izveden engine bay :/

Da, jedina mana, ali je dobra stvar što je motor ogroman i popunjava veliki dio prostora, a one manje praznine oko njega će lagano zapuniti koja žica ili cijev.
Natrag na vrh
D

Član od: 25 Kol 2008
Mjesto: Šibenik
PorukaUpisano: Čet Velj 20, 2014 12:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlično za sada Smile, bila boja će mu sist ka budali triska Very Happy...

PorukaUpisano: Čet Velj 20, 2014 9:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali update - dovršeni prednji i stražnji ovjes, te će nakon dovršenja podnice doći na mjesto. Prednji ovjes sam ostavio da se njime može upravljati.

Zaljepljeni i krom dijelovi na lonac. Malo su produbljeni i prošireni iznutra te na kraju i obojani u crno:
Natrag na vrh
tino

PorukaUpisano: Čet Velj 20, 2014 11:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlično izgleda Smile

Član od: 09 Lis 2011
PorukaUpisano: Čet Velj 20, 2014 11:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...Vedrane, jesi li ga osigurao od totalke....inače super ti ide... Very Happy
kiki

Član od: 25 Lip 2011
PorukaUpisano: Sub Velj 22, 2014 7:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Davor Napisao/la:
...Vedrane, jesi li ga osigurao od totalke....inače super ti ide... Very Happy

Da nebi bilo i kod tebe...

http://www.gtspirit.com/2014/02/05/dog-chews-hole-through-wheel-arch-of-owners-aston-martin-db9-volante/

Laughing
Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Velj 25, 2014 2:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mene samo muci jedno, kamo vi svi uspijete piturati po ovom vremenu, tj. nevremenu... Lijep izbor, podrzavam bijelu boju, nekako mi vise pase na Astone, ima onu dozu elegancije koju mi crvena ne moze docarati(a i previse bi podsjecalo na Fiestu mog staroga, ova nova ima prednji kraj fakat kao neki mali Aston).
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 1/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma