Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 563 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Velj 09, 2014 10:43 pm Naslov poruke: bojanje vinil gusjenica? |
|
|
Trebam savjet za bojanje Zvezdinih vinil gusjenica.
Pročitao sam da se treba prvo obojati primerom i probao sam sa Zero i Alcladovim primerom, i bilo je dobro izgledalo na početku ali se nakon sušenja boja počela raspucavati i otpadati.
Imate kakav savjet za ovakve gusjenice? Nekakav drugačiji primer ili boja? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Ned Velj 09, 2014 11:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Vinilne gusjenice kod svojih tenkova jednostavno kistom obojam Revell bojama npr.Matt 06 (Teerschwarz) ili Matt 08 (Schwarz) te kad se osuši izbrašam ih Matt 83 (Rost) te na kraju lagano rubove izbrašam sa Matt 87 (Erdefarbe).I nikad mi se nije farba ljuštila. _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
 | | Član od: 24 Lis 2009 | | Poruke: 300 | |
|
Upisano: Ned Velj 09, 2014 11:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav to je ujedno i najveći problem kod gumenih gusjenica pogotovo zvezdanih, ali i sličnih od vinila naravno... osobno bi preporučio da probate to nekako prefarbati još jedno, ali sumljam da bi to dalo željene rezultate najbolje bi bilo probat naručiti nekakve link by link ili segmentne u plastici ovisi jedino kolika razina detaljnosti i kvalitete je bitna ima i starijih koji predstavljaju jeftiniju zamjenu za vinil , a sve više je na tržištu i novijih setova koji su najčešće i sa pokretljivim clancima sto olakšava njihovo montiranje...iskreno ja bi kod zvezdinih makta prvo zamjenio gusjenice ako je u pitanju nekakv ruski oklop u 1/35 mjerilu izbor je i više nego jednoličan
Ljepi pozdrav, Filip 
xsyxs: poruka promijenjena dana: Pon Velj 10, 2014 9:54 am; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 467 | | Mjesto: Reich Istra |
|
Upisano: Pon Velj 10, 2014 8:28 am Naslov poruke: |
|
|
| slažem se s Filipom ..nikad nisam uspio obojat tamyia ili italeri gusjenice a da boja nije počela pucat.Dragaonove ds gusjenice su sasvim druga priča |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Velj 10, 2014 10:57 am Naslov poruke: |
|
|
Evo par savjeta iz mog iskustva.
1. Zvezdine gusjenice ako ikako možeš zamijeni (može i drugim vinilom, samo da nije Zvezda).
2. Prije bojanja dobro ih operi u toploj vodi i sapunici.
3. Prije bojanja spoji ih (sastavi im krajeve).
4. Između svakog sloja boje napravi pauzu od 24 sata.
5. Nastoj što manje savijati gusjenice dok ih bojaš i manipuliraš s njima a i kontakt rukama svedi na najmanju moguću mjeru (hvataj ih vrhovima prstiju).
6. Ako je moguće nakon primera i osnovne boje montiraj gusjenice na maketu i ostatak bojanja i weatheringa obavi sa gusjenicama već montiranim na maketu, naravno ako tip makete tj. tenka to dozvoljava.
Držeći se ovih 6 pravila nije mi do sada nikad ispucala i ispala boja s vinilnih gusjenica, čak ni sa jednih jedinih Zvezdinih koje sam upotrijebio u životu. Al' njih sam u cjelosti bojao već montirane na maketu, od primera pa do završnog weatheringa. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Velj 10, 2014 12:07 pm Naslov poruke: |
|
|
ovo nije isprobano u praksi na gusenicama, ali iz iskustva mislim da bi moglo upalit - ako nista drugo ne upali, prije narucivanja novih - lupi prajmer s mat nitro sivom....a poslije normalnu boju....
po mom misljenju ona ce se primit bolje od uljane..... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 563 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Velj 10, 2014 12:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na savjetima!
Probat ću sa ovako nekim primerom što je Slider rekao, neki jači auto primer ili slično.
BTW, milsim da sam negdje imao gusjenice za T-34/85, da li one pašu na T-34/76? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Velj 10, 2014 3:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| hrmodeler Napisao/la: |
BTW, milsim da sam negdje imao gusjenice za T-34/85, da li one pašu na T-34/76? |
Zvezda u sve kutije tetki stavlja iste gusjenice, koje osim što su jako tvrde i nepogodne za rad ionako ne liče ni na što što je stvarno bilo na tim tenkovima.
Staviti bilo koje druge je u svakom slučaju bolja opcija.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|