Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Savjet u vezi filtera vlage+bottom feed AB

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Pet Sij 24, 2014 6:22 pm    Naslov poruke: Savjet u vezi filtera vlage+bottom feed AB Citiraj ovaj komentar

Kupio sam nedavno s ebay-a in-line filter vlage za svoj airbrush. Kad je došlo, pošto imam bottom feed AB iz Herkulesovog seta, shvatio sam da posudica i filter ne mogu na mjesto u isto vrijeme zbog širine filtera,tj.mogu ali se posudica ne može okrenuti tako da iz nje ne curi boja.
Bez ičeg:

I kako to stoji skupa s filterom, ovo je krajnji položaj dokojeg se može okranuti posudica:

Rješenje za ovaj problem je brza spojka. Naknadno sam je naručio s ebay-a zbog njene duljine kako bi filter došao ispod posudice, a i sama po sebi nije loša stvar.:

Izgleda nepraktično, ali nije toliki problem.
I kad se sve skupa spoji ispadne ovako:

Ova tema je samo zato da ako netko ima bottom feed AB i misli kupiti ovakav filter neka odmah uzme i brzu spojku.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Sij 24, 2014 7:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A nisi li razmišljao o tome da filter postaviš na izlazu iz kompresora Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Pet Sij 24, 2014 8:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jesam. Ali zbog navoja na kompresoru bi morao filter okrenuti obrnuto, pa bi zrak tekao u suprotnom smjeru, mislim da bi se tada funkcionalnost filtera smanjila.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 24, 2014 9:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je bolji u ovom položaju jer mi je tako nekako lakše držati Ab kada mi filter ujedno služi kao drška. Također koristim brzu spojnicu jer mi je filter uvijek na crijevu.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma