Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 10, 2014 12:52 am Naslov poruke: Mastercraft 1/72 Pzl P.7 |
|
|
Ponukan sa 1/72 Pzl P.11c koji je Boris.G složio i željom da napokon složim nešto. Na početku sam si rekao da će biti kako kažete DIK ili OOB ali nisam odolio pa sam krenuo malo skrechati.
Bočne stijenke kabine sam malo podebljao skretchom i nanio sam primer.
Zatim sam nanovo izradio sjedalo te dodao malo skretcha i nanio primer. Kontrolna palica još nije dovršena.
Nisam bio zadovoljan izgledom krila pa sam ih za sada malo ispanelizirao. Ostatak ću izgrebati kada pobrusim kit iz rupa s doljnje strane koje usput nemam pojma čemu služe.
Kao što vidite izrezao sam krilca na krilima ali trebao bi pomoć jer ne razumijem kako ih postaviti u spuštenom ili podignutom položaju jer im nije isti oblik na gornjoj i doljnjoj strani krila.
I za kraj molio bi pomoć u svezi decala jer bi trebao sastavnicu za ove decale
Koji su došli uz ovu maketu
http://www.model-making.eu/products/item_name-1092952.html _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1986 | |
|
Upisano: Pet Sij 10, 2014 1:19 am Naslov poruke: |
|
|
Pa zar ti nije dovoljno upravo ta sastavnica s linka koji si dao? Odgovara za 3 od 4 mogućnosti s tvojih dekala
a za ovog preostalog rumunja
http://www.super-hobby.com/products/item_name-1092945.html _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:

hornet: poruka promijenjena dana: Pet Sij 10, 2014 1:52 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pet Sij 10, 2014 1:47 am Naslov poruke: |
|
|
Dobar krš
Sretno  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Pet Sij 10, 2014 1:55 am Naslov poruke: |
|
|
Nisam ziher koji će biti ali ukoliko ne skužim šta mogu napraviti s ovim decalima biti će ovaj Poljak iz 2. zračne regimente a volio bi sastaviti neki iz 4. zračne regimente jer mi ima fora ovu strelicu na krilima. Ne znam da li to mogu napraviti s ovim decalima ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Sij 10, 2014 11:41 am Naslov poruke: |
|
|
ne znam konkretno za pzl-a( to ce znat damir ), ali po meni mislim da bi otvor za krilca morao bit isti i na donjoj i na gornjoj strani
znaci, ili su zeznuli maketu ( nabavi nacrte), ili je stvarno gornji otvor malo uzi ( kaj je moguce )
Sto god radio, ovo ti je Bozja zapovijed - ako je jedno krilce dignuto, drugo mora bit spusteno isto toliko
plus palica- ako ti je spusteno lijevo krilce ( krilo ide gore) - palica mora bit nagnuta desno
ako radis prazan avion, bez pilota, krilca zakreni samo malo- jer obicno je kad pustis palicu sve uravnotezeno ( radi olaksavanja upravljanja avionom u letu), pa ne znam kolko bi bilo realno neko ekstremno pomicanje krilaca u samom praznom avionu
ne zaboravi udubiti utore u krilu i nadodati napadne ivice krilaca _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 11, 2014 12:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Super posao, ovo će biti najbolji PZL-7 u 1:72 kojeg sam do sad vidio.
Što se tiče krilaca, stvar je uobičajena za mnoge zrakoplove - eleron je s gornje strane uži nego s donje, on lagano "ulazi" pod gornju površinu krila. S obzirom na to, i s obzirom na fotke koje vidim, uopće ih nemoj postavljati pod nikakvim kutem. U neutralnom stanju su neutralni.
Ono što možeš zakrenuti je kormilo dubine na repu. To je na mnogim fotkama na stajanci lagano zakrenuto prema dolje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| husky011
 | | Član od: 28 Ruj 2010 | | Poruke: 307 | |
|
Upisano: Sub Sij 11, 2014 9:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Te pogitovane rupe su za nosace bombi.
Radio sam davno tu maketu, svidela mi se i uzivao sam u radu na njoj. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Sri Sij 22, 2014 1:02 am Naslov poruke: |
|
|
Obojao sam kabinu i u konačnici to izgleda ovako
Sada slijedi sklapanje trupa. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|