Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| josipjj
 | | Član od: 02 Sij 2013 | | Poruke: 17 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Sub Pro 07, 2013 4:03 pm Naslov poruke: Proxxon |
|
|
Pozdrav kolege
Trenutno razmišljam o kupovini alata gore navedene marke ''Proxxon'' pa me zanima kakva su vaša iskustva oko sljedećih alata i razlike.
Upravo gledam ove mini bušilice od Proxxon-a model:
MICROMOT FBS 12/E 100 W
MICROMOT FBS 240/E
Uočio sam razliku da je za ovu prvu potreban transformator NG 5 jer radi na naponu od 12V ali ne znam u čemu je još razlika šta vi mislite koju mi predlažete.
I dali još netko koristi možda STALAK ZA BUŠILICU PROXXON, MBS 140/S,
MICROMOT 50/E ili Proxxon PS 13.
Sva mišljenja o Proxxon alatu su dobrodošla. _________________ Pozdrav
Josip |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| antolic
 | | Član od: 21 Ožu 2012 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Pro 08, 2013 4:23 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav,
drago mi je da si postavio pitanje o navedenom proizvođaču jer ti djelomično mogu pomoći po tom pitanju.
Inače posjedujem četiri uređaja i hrpu popratnih dodataka od Proxxon-a, ali nažalost ove koje si naveo nemam, konkretno posjedujem DS230, KS230, DB250 i MF70, ukoliko se odlučiš za nešto od toga mogu ti detaljnije pomoći.
Općenito Proxxon kao marka/firma je odlična. Kvalitetan alat, dugotrajan, precizan itd., ali i relativno skup u usporedbi s drugima. Ali kako se kaže koliko para, toliko muzike. Mnogi će reći preskup ili precijenjen, ali sto ljudi sto ćudi i po meni mislim da vrijedi uloženih novaca. Mene do sada nije ni jedan iznevjerio i nadam se da će tako i ostati.
Kupovao sam ih kako u Hrvatskoj, tako i vani i mogu ti reći da su cijene drastično različite. Kod nas ih možeš naći u Bauhausu i ne po baš ekstra dobroj cijeni, ali i u ovlaštenom dućanu za Proxxon Crom u Zg-u na Radničkoj cesti iza dućana Građa, bivši Gramat. Kod njih sam kupovao dva alata DS230 i KS230. Za gotovinu daju i popust do 15%. A DB250 i MF70 u Njemačkoj, točnije preko web shop-a www.fluidonline.de.
Ne reklamiram nikoga, niti ih znam osobno, ali odradili su svoj posao vrhunski i sve pohvale, govorim o web shopu. Tokarilicu DB250 naručio sam u devetom mjesecu, koštala je 121 €, plus 42 € za dostavu preko DHL-a jer sa njima rade. Uplatio sam taj iznos preko paypal-a u nedjelju i u četvrtak mi je na vrata stigla pošiljka. Usporedbe radi isti uređaj u Crom-u košta 1444 kn + pdv 25 %.
Dok ova glodalica MF70 je također naručena preko fluidonline.de, ali na adresu u Njemačkoj jer se dostava po Njemačkoj ne naplaćuje, a sljedeći tjedan putujem gore poslovno, pa usput pokupim i taj uređaj.
Od navedenog alata što te zanima, koristio sam stalak za bušilice MB 140/S, ali ne za Proxxon-ovu bušilicu već za Dremel. Postoji aluminijski prsten ili adapter koji ima urezani navoj na sebi. Namontira se na Dremel bušilicu i s time se dobije potrebni promjer od 20 mm koji usjeda u čeljusti stalka. Osobno nemam taj stalak, ali sam ga posuđivao i koristio sa Dremel bušilicom i mogu dati samo pohvale. Posao odrađuje odlično i bez problema. Vidio sam da ga ima u Bauhausu, ali neznam kolika cijena. Defitnitivno poželjan dodatak za precizan rad za razliku od Dremel stalka koji je od plastike i upitne preciznosti.
Nadam se da sam barem malo pomogao, a ostali će članovi pomoći s konkretnim tipom alata.
Sretno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipjj
 | | Član od: 02 Sij 2013 | | Poruke: 17 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Ned Pro 08, 2013 10:09 am Naslov poruke: Hvala |
|
|
antolic puno ti hvala i naravno da si mi pomogao  _________________ Pozdrav
Josip |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| theone365
 | | Član od: 13 Pro 2010 | | Poruke: 135 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Lip 25, 2014 12:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| DB250 da li je netko tokario kamen sa ovom tokaricom ??? hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|