Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Proxxon

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
josipjj

Član od: 02 Sij 2013
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Sub Pro 07, 2013 4:03 pm    Naslov poruke: Proxxon Citiraj ovaj komentar

Pozdrav kolege Very Happy

Trenutno razmišljam o kupovini alata gore navedene marke ''Proxxon'' pa me zanima kakva su vaša iskustva oko sljedećih alata i razlike.

Upravo gledam ove mini bušilice od Proxxon-a model:

MICROMOT FBS 12/E 100 W
MICROMOT FBS 240/E

Uočio sam razliku da je za ovu prvu potreban transformator NG 5 jer radi na naponu od 12V ali ne znam u čemu je još razlika šta vi mislite koju mi predlažete.

I dali još netko koristi možda STALAK ZA BUŠILICU PROXXON, MBS 140/S,
MICROMOT 50/E ili Proxxon PS 13.

Sva mišljenja o Proxxon alatu su dobrodošla.

Josip
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
antolic

Član od: 21 Ožu 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Pro 08, 2013 4:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,

drago mi je da si postavio pitanje o navedenom proizvođaču jer ti djelomično mogu pomoći po tom pitanju.
Inače posjedujem četiri uređaja i hrpu popratnih dodataka od Proxxon-a, ali nažalost ove koje si naveo nemam, konkretno posjedujem DS230, KS230, DB250 i MF70, ukoliko se odlučiš za nešto od toga mogu ti detaljnije pomoći.

Općenito Proxxon kao marka/firma je odlična. Kvalitetan alat, dugotrajan, precizan itd., ali i relativno skup u usporedbi s drugima. Ali kako se kaže koliko para, toliko muzike. Mnogi će reći preskup ili precijenjen, ali sto ljudi sto ćudi i po meni mislim da vrijedi uloženih novaca. Mene do sada nije ni jedan iznevjerio i nadam se da će tako i ostati.

Kupovao sam ih kako u Hrvatskoj, tako i vani i mogu ti reći da su cijene drastično različite. Kod nas ih možeš naći u Bauhausu i ne po baš ekstra dobroj cijeni, ali i u ovlaštenom dućanu za Proxxon Crom u Zg-u na Radničkoj cesti iza dućana Građa, bivši Gramat. Kod njih sam kupovao dva alata DS230 i KS230. Za gotovinu daju i popust do 15%. A DB250 i MF70 u Njemačkoj, točnije preko web shop-a www.fluidonline.de.
Ne reklamiram nikoga, niti ih znam osobno, ali odradili su svoj posao vrhunski i sve pohvale, govorim o web shopu. Tokarilicu DB250 naručio sam u devetom mjesecu, koštala je 121 €, plus 42 € za dostavu preko DHL-a jer sa njima rade. Uplatio sam taj iznos preko paypal-a u nedjelju i u četvrtak mi je na vrata stigla pošiljka. Usporedbe radi isti uređaj u Crom-u košta 1444 kn + pdv 25 %.
Dok ova glodalica MF70 je također naručena preko fluidonline.de, ali na adresu u Njemačkoj jer se dostava po Njemačkoj ne naplaćuje, a sljedeći tjedan putujem gore poslovno, pa usput pokupim i taj uređaj.

Od navedenog alata što te zanima, koristio sam stalak za bušilice MB 140/S, ali ne za Proxxon-ovu bušilicu već za Dremel. Postoji aluminijski prsten ili adapter koji ima urezani navoj na sebi. Namontira se na Dremel bušilicu i s time se dobije potrebni promjer od 20 mm koji usjeda u čeljusti stalka. Osobno nemam taj stalak, ali sam ga posuđivao i koristio sa Dremel bušilicom i mogu dati samo pohvale. Posao odrađuje odlično i bez problema. Vidio sam da ga ima u Bauhausu, ali neznam kolika cijena. Defitnitivno poželjan dodatak za precizan rad za razliku od Dremel stalka koji je od plastike i upitne preciznosti.

Nadam se da sam barem malo pomogao, a ostali će članovi pomoći s konkretnim tipom alata.
Sretno
Natrag na vrh
josipjj

Član od: 02 Sij 2013
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Ned Pro 08, 2013 10:09 am    Naslov poruke: Hvala Citiraj ovaj komentar

antolic puno ti hvala i naravno da si mi pomogao Very Happy

Josip
Natrag na vrh
theone365

Član od: 13 Pro 2010
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Lip 25, 2014 12:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

DB250 da li je netko tokario kamen sa ovom tokaricom ??? hvala
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma