Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Naboo Starfighter Revell pocket (1:109)

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 3:42 pm    Naslov poruke: Naboo Starfighter Revell pocket (1:109) Citiraj ovaj komentar

Jedna od mojih omiljenih sci-fi saga nije mogla proći, a da ne napravim neku maketu iz Star Wars-a... Maketu (bolje rečeno maketicu) sam dobio kao poklon za prošli Uskrs. Nije bilo smisla stavljati slike u projekte u radu, pa evo prvo ukratko prvo sadržaj kutije:

Dobije se nekoliko dijelova vrlo loše i neuvjerljivo obojanih...

Zatim za početak lijepljenje glavnih dijelova, brušenje i poliranje, kitanje nezgodne rupe od spoja ispred kokpita...

Zatim bojanje sa MM enamel žutom u par slojeva, pa opet malo brušenja. Dotjerivanje rupe za stalak, izrada novog stalka od prozirnog sprua, lesonita, papira i pleksiglasa. Otvore zanaoružanje sam izbušio svrdlom.
Obzirom da je Naboo Starfighter sa donje strane i djelomično sa gornje poliran kao ogledalo, odlučio sam probati samoljepljivu alu-foliju visokog sjaja. Postavljanje folije je dosta pipkavo i komplicirano zbog zaobljenih površina, pa sam na to najviše potrošio vrijeme i živce. Takva mrvica od makete koja se sklopi i obradi za pol sata, oduzela mi je bar 3 sata na apliciranje folije i uređivanje robota (R2D2). Dodao sam još i neke stencile iz kućne radinosti-od ostataka starih dekala. Napravio sam jedan mali dodatak-konzolu u kokpitu i washa-o ga, a zatim nakon malo drybrusha i washa montirao i figuricu pilota/astronauta. Izlaze motora sam malo zaprljao grafitom i tehničkom olovkom naglasio panele. Poklopac kabine je bio dosta zamuljan sa predhodnim tvorničkim bojanjem, pa je trebalo skinuti boju, nekakav pin za montažu i opet obojati rub poklopca žuto. nakon ljepljenja poklopca koje je bilo teže nego sam mislio, jer dosta loše nalježe, sve sam premazao sa slojem Pronta i montirao na postolje...

I evo dovršene makete-Naboo Starfighter sa dječakom Anakinom u kabini kreće u borbu... Jedi

I dvije fotke malo nabrzinu obrađene u PS-u, kako bi uklonio stalak...

Nadam se da vam se sviđa. Maketa je vrlo mala, a sjajna folija ističe svaku grešku-na fotkama je sve jako uvećano. Ovo je bila razbibriga između "ozbiljnijih" projekata, ali neće biti zadnja iz ove serije (imam na lageru i Tai Fightera i X-wing itd...) Očekujte nove makete u sljedećim nastavcima sage.. Very Happy

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 4:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ispalo je odlično,. Ova SF saga je i meni omiljena, ali ipak tih maketica se ne bih hvatao.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 4:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo meštre, to je znači onaj o kojem si pričao! Cool Cool
Jel u pakiranju bio i originalni stalak ili ne?? Pitam, jer mislim da su počeli zadnje serije pakiranja prodavati bez originalnih stalaka (osim kod TIE fightera), bar tako je u mojem kupljenim SW maketicama.

Jedva čekam X-wing da vidim kako ćeš se izboriti sa pripadajućom podlogom Wink Wink
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 4:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

su27rules Napisao/la:
Bravo meštre, to je znači onaj o kojem si pričao! Cool Cool
Jel u pakiranju bio i originalni stalak ili ne?? Pitam, jer mislim da su počeli zadnje serije pakiranja prodavati bez originalnih stalaka (osim kod TIE fightera), bar tako je u mojem kupljenim SW maketicama.

Jedva čekam X-wing da vidim kako ćeš se izboriti sa pripadajućom podlogom Wink Wink
Ovo je bilo saro pakiranje sa stalkom od crne plastike-nije me nešto oduševio, pa sam zato radio novi. X-Wing planiram spojiti na dioramu sa Tie fighter advanced od darth Vadera. Vidjet ćemo kako će mi uspjeti zamisao... Šteta što je nova maketa Tie fightera daleko veća od Tie interceptora i Tie fighter advanced... Nije mi jasna ta Revellova politika da radi čudna mjerila...

Natrag na vrh
su27rules

PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 5:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Ovo je bilo saro pakiranje sa stalkom od crne plastike-nije me nešto oduševio, pa sam zato radio novi. ...

I dobro si napravio, ovaj tvoj stalak se bas dobro uklopio sa temom,bas je dobar,a jednostavan.

Grunf Napisao/la:
... Šteta što je nova maketa Tie fightera daleko veća od Tie interceptora i Tie fighter advanced... Nije mi jasna ta Revellova politika da radi čudna mjerila...

Ma da baš bezveze, svaki pojedini je u nekom svom mjerilu van svih mjerila i ne mozes nikako iskombinirat neku finu dioramicu kad odskacu velicinom, steta, jer maketice su bas fino detaljirane i zanimljive.
A usporedjujuci ih sve zajedno izgleda mi da su najlosiji po kvaliteti uklapanja bas ovaj Naboo lovac i Republic Gunship koji mi i tako nije zanimljiv. X wing je tako tako.....

Grunf Napisao/la:
.... X-Wing planiram spojiti na dioramu sa Tie fighter advanced od darth Vadera. Vidjet ćemo kako će mi uspjeti zamisao...

Da da znam pričao si o tome, pa zato i pitam, jedva čekam da vidim izradu Wink Cool
I meni je idući u planu X wing, ali prvo moram završiti Waderov TIE.......
A ako slučajno imaš TIE- Interceptora viška slobodno javi, tog nikako da nadjem u Splitu za uzeti,nisu ga nijednom dobili u prodaju.

Natrag na vrh
su27rules

PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 11:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
........... X-Wing planiram spojiti na dioramu sa Tie fighter advanced od darth Vadera. Vidjet ćemo kako će mi uspjeti zamisao....

Za ovu dioramu koju planiras izraditi imas resinskih podloga u prodaji:
http://www.etsy.com/listing/130925902/death-wars-star-trench-diorama-tiles?ref=shop_home_active
a ne moras ni kupiti nego iskoristis fotke kao skicu za izradu Wink

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pon Stu 25, 2013 10:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

su27rules Napisao/la:
Grunf Napisao/la:
........... X-Wing planiram spojiti na dioramu sa Tie fighter advanced od darth Vadera. Vidjet ćemo kako će mi uspjeti zamisao....

Za ovu dioramu koju planiras izraditi imas resinskih podloga u prodaji:
http://www.etsy.com/listing/130925902/death-wars-star-trench-diorama-tiles?ref=shop_home_active
a ne moras ni kupiti nego iskoristis fotke kao skicu za izradu Wink
Hvala za link. Već sam se oboružao sa fotkama i screen shotovima iz filma, ali, traži se vrijeme i inspiracija... Cool

Natrag na vrh
2851cz

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Pon Stu 25, 2013 11:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar jedino sada moram pogledati film( naravno sve filmove )ponovno
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma