Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 22, 2013 3:42 pm Naslov poruke: Naboo Starfighter Revell pocket (1:109) |
|
|
Jedna od mojih omiljenih sci-fi saga nije mogla proći, a da ne napravim neku maketu iz Star Wars-a... Maketu (bolje rečeno maketicu) sam dobio kao poklon za prošli Uskrs. Nije bilo smisla stavljati slike u projekte u radu, pa evo prvo ukratko prvo sadržaj kutije:
Dobije se nekoliko dijelova vrlo loše i neuvjerljivo obojanih...
Zatim za početak lijepljenje glavnih dijelova, brušenje i poliranje, kitanje nezgodne rupe od spoja ispred kokpita...
Zatim bojanje sa MM enamel žutom u par slojeva, pa opet malo brušenja. Dotjerivanje rupe za stalak, izrada novog stalka od prozirnog sprua, lesonita, papira i pleksiglasa. Otvore zanaoružanje sam izbušio svrdlom.
Obzirom da je Naboo Starfighter sa donje strane i djelomično sa gornje poliran kao ogledalo, odlučio sam probati samoljepljivu alu-foliju visokog sjaja. Postavljanje folije je dosta pipkavo i komplicirano zbog zaobljenih površina, pa sam na to najviše potrošio vrijeme i živce. Takva mrvica od makete koja se sklopi i obradi za pol sata, oduzela mi je bar 3 sata na apliciranje folije i uređivanje robota (R2D2). Dodao sam još i neke stencile iz kućne radinosti-od ostataka starih dekala. Napravio sam jedan mali dodatak-konzolu u kokpitu i washa-o ga, a zatim nakon malo drybrusha i washa montirao i figuricu pilota/astronauta. Izlaze motora sam malo zaprljao grafitom i tehničkom olovkom naglasio panele. Poklopac kabine je bio dosta zamuljan sa predhodnim tvorničkim bojanjem, pa je trebalo skinuti boju, nekakav pin za montažu i opet obojati rub poklopca žuto. nakon ljepljenja poklopca koje je bilo teže nego sam mislio, jer dosta loše nalježe, sve sam premazao sa slojem Pronta i montirao na postolje...
I evo dovršene makete-Naboo Starfighter sa dječakom Anakinom u kabini kreće u borbu...
I dvije fotke malo nabrzinu obrađene u PS-u, kako bi uklonio stalak...
Nadam se da vam se sviđa. Maketa je vrlo mala, a sjajna folija ističe svaku grešku-na fotkama je sve jako uvećano. Ovo je bila razbibriga između "ozbiljnijih" projekata, ali neće biti zadnja iz ove serije (imam na lageru i Tai Fightera i X-wing itd...) Očekujte nove makete u sljedećim nastavcima sage..  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pet Stu 22, 2013 4:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Ispalo je odlično,. Ova SF saga je i meni omiljena, ali ipak tih maketica se ne bih hvatao. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Stu 22, 2013 4:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo meštre, to je znači onaj o kojem si pričao!
Jel u pakiranju bio i originalni stalak ili ne?? Pitam, jer mislim da su počeli zadnje serije pakiranja prodavati bez originalnih stalaka (osim kod TIE fightera), bar tako je u mojem kupljenim SW maketicama.
Jedva čekam X-wing da vidim kako ćeš se izboriti sa pripadajućom podlogom  _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pet Stu 22, 2013 4:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| su27rules Napisao/la: | Bravo meštre, to je znači onaj o kojem si pričao!
Jel u pakiranju bio i originalni stalak ili ne?? Pitam, jer mislim da su počeli zadnje serije pakiranja prodavati bez originalnih stalaka (osim kod TIE fightera), bar tako je u mojem kupljenim SW maketicama.
Jedva čekam X-wing da vidim kako ćeš se izboriti sa pripadajućom podlogom  | Ovo je bilo saro pakiranje sa stalkom od crne plastike-nije me nešto oduševio, pa sam zato radio novi. X-Wing planiram spojiti na dioramu sa Tie fighter advanced od darth Vadera. Vidjet ćemo kako će mi uspjeti zamisao... Šteta što je nova maketa Tie fightera daleko veća od Tie interceptora i Tie fighter advanced... Nije mi jasna ta Revellova politika da radi čudna mjerila... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
Upisano: Pet Stu 22, 2013 5:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Ovo je bilo saro pakiranje sa stalkom od crne plastike-nije me nešto oduševio, pa sam zato radio novi. ... |
I dobro si napravio, ovaj tvoj stalak se bas dobro uklopio sa temom,bas je dobar,a jednostavan.
| Grunf Napisao/la: | | ... Šteta što je nova maketa Tie fightera daleko veća od Tie interceptora i Tie fighter advanced... Nije mi jasna ta Revellova politika da radi čudna mjerila... |
Ma da baš bezveze, svaki pojedini je u nekom svom mjerilu van svih mjerila i ne mozes nikako iskombinirat neku finu dioramicu kad odskacu velicinom, steta, jer maketice su bas fino detaljirane i zanimljive.
A usporedjujuci ih sve zajedno izgleda mi da su najlosiji po kvaliteti uklapanja bas ovaj Naboo lovac i Republic Gunship koji mi i tako nije zanimljiv. X wing je tako tako.....
| Grunf Napisao/la: | | .... X-Wing planiram spojiti na dioramu sa Tie fighter advanced od darth Vadera. Vidjet ćemo kako će mi uspjeti zamisao... |
Da da znam pričao si o tome, pa zato i pitam, jedva čekam da vidim izradu
I meni je idući u planu X wing, ali prvo moram završiti Waderov TIE.......
A ako slučajno imaš TIE- Interceptora viška slobodno javi, tog nikako da nadjem u Splitu za uzeti,nisu ga nijednom dobili u prodaju. _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Stu 25, 2013 10:20 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala za link. Već sam se oboružao sa fotkama i screen shotovima iz filma, ali, traži se vrijeme i inspiracija...  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Stu 25, 2013 11:57 am Naslov poruke: |
|
|
| Dobar jedino sada moram pogledati film( naravno sve filmove )ponovno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|