Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Sri Stu 06, 2013 10:46 pm Naslov poruke: Kosta Racin 1:100 |
|
|
Pjesnici su mi bili najljepši Jadrolinijini brodovi. Vozio sam se s Nazorom, Karađićem, Cankarom, ali najčešće s Kosta Racinom. Jučer sam započeo triup od stirena i drveta, nastavljam s aluminijem.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Stu 07, 2013 7:49 am Naslov poruke: |
|
|
Minolovac,
pošto vidim da si 'do grla' u brodovima i da si od malo 'starije garde' poput mene, pa da te pitam dali možda imaš one kutije šibica gdje su bili neki od tih Jadrolinijih brodova, tamo negdje 60-tih ili 7a-tih godina .... ajme kako sam se veselio tim malim ilustracijama ....
Ne mogu ih naći nigdje, niti uživo niti na netu, da ih je netko sačuvao i možda skenirao ....
Vojo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
|
Upisano: Čet Stu 07, 2013 8:06 am Naslov poruke: |
|
|
http://www.kolekcionari.com/index.php
Nemam ti ništa od toga, ja ih se niti nr sjećam,probaj na ovom forumu ili preko njuškala.
Puno sreće. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
|
Upisano: Ned Stu 10, 2013 8:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Grund farba, čisto da se vidi di još treba kitanja
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
|
Upisano: Sri Stu 13, 2013 9:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Trup je bijel, neznam koji je antifouling bio u igri 60-ih. Da li je još bila kuhana moravia (zelena) ili već neka crvena ili crvenosmeđa...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 10:41 am Naslov poruke: |
|
|
analogija - ja se sjecam jos ko klinac ranih sedamdesetih zelene, na klasi 3T, ali imam slike u suhom doku kasnije di je vec crvena.....
ja mislim da neces pogrijesit ak stavis zelenu, uostalom ak nemas fotku radi po osjecaju....
bajdvej, santić i nazor su imali zeleni antifauling - imas fotke, pa obzirom da je i Kosta ista klasa- eto ti...jos su svi iz Uljanika , znam da su oni dugo koristili zeleni....
ja bi isel sa zelenom, a ti odluci...
i tak je kod nas bio do 1973.ce, a onda prodan u Italiju.... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 12:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| I sad čeka na rezanje u Napulju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 1:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Minolovac 161 Napisao/la: | | I sad čeka na rezanje u Napulju. |
nije ni daleko - uzmes zenu, odete na vikend, ona uziva, ti poslikas sve kaj ti treba.....i svi sretni:-) _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sea wolf
 | | Član od: 12 Stu 2005 | | Poruke: 258 | | Mjesto: Mali Lošinj |
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 1:38 pm Naslov poruke: Pijesnici |
|
|
Neznam ja sam bi u Napoliu , ali nissam tamo vidio nikad klasu pijesnika. Ono što sam tamo vidio u četverovezu nu portu je bio klasa Gradovi. Osijek, Novi Sad, Mostar, Maribor. Mislim da je ovaj u Napoliu bio Novi Sad nisam siguran.  _________________ Glavan S. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Preuređena mu je krma i zatvoren dio ispod mosta, između glavne i šetne palube. Ime, Campania Seconda, uguglaj, ima desetak fotki. Piše da čeka rezalište, a i izgled mu nije daleko od toga...
Sly, dal si mi dobru ideju, baš bi mogel ovaj vikend. Ak mi se škodača ne raspadne prije Slovenije.
Danas bum videl gospona Robotića pa bum ga pital za mišljenje. Osobno bi mi ljepše bila neka crvenosmeđa boja, ali bum još videl. Hvala za sugestiju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 2:06 pm Naslov poruke: |
|
|
no frks, i meni bi bolje sjela crvena, ali gle- cista logika- uljanik, vremensko razdoblje - to se zna
onda sestre- zelene, dokazano- i na kraju logicno je zakljucit da je i on bil zelen....
jedino ak najdes sliku njega s crvenim dnom-ovak ti ostaju samo logika i dedukcija...
ps - pitaj tog striceka jel ima nacrte za Trogir....placam suhim zlatom i mokrim bananama... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sea wolf
 | | Član od: 12 Stu 2005 | | Poruke: 258 | | Mjesto: Mali Lošinj |
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 6:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Minolovac 161 Napisao/la: | Preuređena mu je krma i zatvoren dio ispod mosta, između glavne i šetne palube. Ime, Campania Seconda, uguglaj, ima desetak fotki. Piše da čeka rezalište, a i izgled mu nije daleko od toga...
Sly, dal si mi dobru ideju, baš bi mogel ovaj vikend. Ak mi se škodača ne raspadne prije Slovenije.
Danas bum videl gospona Robotića pa bum ga pital za mišljenje. Osobno bi mi ljepše bila neka crvenosmeđa boja, ali bum još videl. Hvala za sugestiju. |
Onda kad sam ja bio tamo nije ga bilo jer bi ga sigurno zamijetio to je bilo 2007 -2008, kao što sam reko vidio sam tada samo M/V Patrizia ex Novi Sad klasa od Jadrolinije. _________________ Glavan S. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 10:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Vjerojatno je vozio po nekim lokalnim linijama. Može se vidjeti i na google mapsu, ova fotka je s njega. Vidi se preuređena krma, vjerojatno je mogao prevesti par auta.
Sly, Robotić veli da ima i neke slike u doku u Lošinju i da je bio bojan smeđe. Znači ide smeđa. Vjerojatno je u početku bio zelen, ali neću povrijediti povijesnu točnost ako je smeđ, a to mi bolje paše. Krešo Š. ima nacrte za Trogir, poslaću ti njegov mail i mob. pa se dogovorite. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 10:55 pm Naslov poruke: |
|
|
eto, dilema rijesena- imas fotku i sve pet....super, cekam nastavak
e, ovaj za Trogir - jel to onaj iz zagreba kaj si mi vec jednom dao broj??? taj me otkacio ko smrkljavca .....radje pitaj ti...  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|