Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Ned Lis 27, 2013 7:56 pm Naslov poruke: HRZ 120 - Zvezda 1/72 |
|
|
S obzirom da odavno nisam ništa napravio (nakon duge stanke ovo je tek 2. dovršena) a kako ovu migušu nisam još vidio u dovršenim radovima na forumu nek se nađe.
Radi se dakle o Zvezdi OOB+Ze-Ro
Korištene boje MM1764 i MM1742, od ispod H115
Daleko sam ja još od "novih" tehnika u maketarstvu tako da je uz neke sramežljive pokušaje nakraju ispalo ovo:
 _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5774 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Ned Lis 27, 2013 9:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar je. Klasična izrada klasične makete..... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Lis 27, 2013 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Antun Janković Napisao/la: | | Dobar je. Klasična izrada klasične makete..... |
Da, ovo mi je bas "Old school" maketa i izrada. Lijepo je to vidjet malo za promjenu! Svaka cast! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Pon Lis 28, 2013 1:14 am Naslov poruke: |
|
|
bojano AB-om
Da treba matirati - ide i to za koji dan _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 854 | |
|
Upisano: Pon Lis 28, 2013 1:41 am Naslov poruke: |
|
|
Dobar je, lipo je vidit boskarina. Ja bi samo gume bacio u neku jako tamno sivu - tipa antracit, a ne bas u crnu. Poklopci gondola imaju cilindar s prednje strane, sad bas dobro ne vidim, ali cini mi se da je kod vas sa straznje strane (prva slika), ako grijesim - zanemarite.
Ja takoder radim zvezdu i fakat je puna gresaka. Linije panela su prica za sebe. Kolega koji je radio pripremu za kalupe je samo tuka ctrl+c/v i mirror kad je napravio lijevi profil (mislim). Pa ove imaginarne linije na vertikalcu, predaleko postavljen otvor za presurizaciju lednog rezervara itd... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Pon Lis 28, 2013 11:09 am Naslov poruke: |
|
|
Greška na maketi i sastavnici s tim cilindrom a ja nisam dobro gledao kako to treba biti i tek sad skužio da je to naopako. Imam još nekoliko zvezdi pa će drugi put valjda biti bolje.
A gume od ovog glanzera stvarno malo strše sa svojim crnilom, kad prođem matom vidjet ću hoću li to prebojavati.
A paneli su takvi kakvi jesu, nemam ni pribora ni znanja a time ni volje bilo što prominiti. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 29, 2013 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro bi bilo iskoristit dok je površina ovako sjajna za jedan lagani wash, prije lakiranja mat lakom.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Uto Lis 29, 2013 10:49 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Dobro bi bilo iskoristit dok je površina ovako sjajna za jedan lagani wash, prije lakiranja mat lakom.  |
E to je problem jer neznam to radit, malo sam se igrao s donjom stranom i nije mi pretjerano uspijevalo. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ivan033
 | | Član od: 29 Sij 2013 | | Poruke: 41 | |
|
Upisano: Uto Lis 29, 2013 12:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| odlično, samo tako dalje |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ivan033
 | | Član od: 29 Sij 2013 | | Poruke: 41 | |
|
Upisano: Uto Lis 29, 2013 12:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| nadopuna: odlicno si napravio krilca na pitot cijevi jer ih na original maketi nema. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Uto Lis 29, 2013 8:19 pm Naslov poruke: |
|
|
to je jedino što ne pripada u "OOB", uz naravno već navedene oznake _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Ned Stu 17, 2013 8:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo fotki i s druge strane nakon što je dobio polusjajni lak (ručno mješan), usput se zahvaljujem ekipi iz Ze-Ro decals na njihovoj susretljivosti.
 _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|