Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 15, 2013 10:55 am Naslov poruke: MIG-9 I-210, ART model, 1/72 |
|
|
Jedan rus od mene...
Bez puno filozofiranja: MIG-9 (I-210) je verzija MIG-3 s radijalnim Švetsovim M-82 motorom ,bilo je tu još nekih struktoralnih preinaka (drugačiji oblik trupa, pomicanje krila radi stabilnosti..) ,ali u suštini MIG-3 s radijalnim motorom. Izrađeno je 5 kom. ,ćak su ih poslali i na front (al nema podataka o nekakvom učinku) i na kraju zbog ,ajmo reći, razočaravajučih karakteristika odbačen te nakon godinu dana upotrebe poslani u otpad...
Maketa je od ART modela ,nove ruske firme. Međutim stare boljke ruskih maketarskih proizvođača su i dalje ostale: loše usjedanje kalupa, pa samim time neravni rubovi na svim djelovima ,loša plastika ,izvitopereni djelovi, krilo iz jednog komada plastike, preplitki paneli,kruti dekali (ala Academy) skloni pucanju i sl...
Normalno mene sve ovo ipak nije spriječilo da napravim još jedan "egzotični" za svoju kolekciju ,ukratko kokpit je dosta detaljan ,pa sam dodao samo pojaseve, panele sam produbio, potrošio pola kg. kita da sve dovedem u red ,obrusio, obojio ,lagani wethering i voila!
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5773 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Uto Lis 15, 2013 11:52 am Naslov poruke: |
|
|
Super si ga napravio, no međutim jesi li siguran da j imao oznaku Mig-9? Naime ja imam nekoliko Migova-9 koje planiram napraviti u bliskoj budućnosti i sv su mlazni..... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 15, 2013 1:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Super si ga napravio, no međutim jesi li siguran da j imao oznaku Mig-9? Naime ja imam nekoliko Migova-9 koje planiram napraviti u bliskoj budućnosti i sv su mlazni..... |
Da to je zanimljiva zavrzlama, dok sam tražio po netu podatke pod MIG-9 mi je izbacivao taj mlazni ,ali ako upišeš MIG-9 (I-210) onda ti izbaci dosta o ovome mališi ,i svugdje ga navode kao MIG-9 (I-210), MIG-9 M-82, I-210.... Ali da, zvao se je MIG-9 ,ak laže internet ,lažem i ja.  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Uto Lis 15, 2013 4:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Super. I hvala ti za materijale koje si mi poslao na pm.  _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FilipZG
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 387 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 15, 2013 4:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlično napravljeno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lis 15, 2013 5:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jako dobro. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Lis 15, 2013 6:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Simpa mališa, jako dobro napravljeno.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|