Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

8. maketarski kup Crna Kraljica by HUVM
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 21, 22, 23  Naprijed

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 5:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prelude Napisao/la:
...............Dakle, ako već ustrajete na limitu (to je vaša odluka i pravo), onda barem budite korektni (pače i senzibilni) prema svima koji su se prijavili i obogatili tu konkurenciju, pa ih rangirajte (ne morate čak ni upisivati bodove, nebitno - mada je tako transparentnije) ... Čisto da ljudi znaju, a po mišljenju ondje ordiniranih sudaca (sa svom svojom subjektivnošću), "gdje su" barem otprilike sa svojim umijećem odn. konačno, da imaju dojam da su se uopće natjecali ...

U zdravlje Da, to
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 5:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

robert11 Napisao/la:
Evo ako smijem dati svoje mišljenje o toj ¸toliko intrigantnoj kategoriji HVP;
po meni, ako se ta kategorija već tako zove, tu bi trebali ići radovi koji predstavljaju neki konkretni povjesni element . Na primjer onaj Mig Osvetnik Vukovara, tenk Marina .... dakle avioni , vozila koja možemo na neki način dokumentirano locirati u povjesti . Mogu ja napraviti neki mig , šišnut mu šahovnicu i nazvat ga Pero al on ne prestavlja hrvatsku vojnu povjest ..... S figurama je zeznuto jer baš ih i nema osim onoga što sami sculptamo i prekrajamo al opet bi nekakva popratna slika trebala tu biti po kojoj rad možemo povezat s povjesnim činjenicama...
to bi bilo moje skromno mišljenje

pozdrav

Dakle, nekakva diorama bitke između Branimirovih i mletačkih mornara iz 877. godine (figurice, brod...) ne dolazi u obzir?

Danas se slavi Dan hrvatske ratne mornarice upravo u spomen na taj događaj i dan (18. 09.877.)...
Natrag na vrh
flick

Član od: 24 Ruj 2007
Mjesto: mjesno
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 5:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Su27, ispricavam se za moguce neugodne osjecaje kod tebe i ostalih natjecatelja. Osobno sudjenje smatram najgadnijim dijelom natjecanja, ne samo CK, nego bilo kojeg. Osjecaj da se necije makete moraju rangirati na nekakvoj skali uspjesnosti je priznajem frustrirajuc, te bih najradije svakoj maketi dao medalju i nagradu, jer znam da je u svaku maketu ulozena velika kolicina truda i ljubavi. S druge strane, s obzirom da je rijec o natjecanju a ne izlozbi, to se ipak, kao svugdje, mora napraviti, i svakako da ce se svaka maketa pogledati. Pritom ce uvijek biti nezadovoljnih bez obzira koji sistem koristili (recimo zalbe zasto je netko na 17 mjestu a ne 16, kad ova ispred njega ima krivu nijansu sive, ili joj covjece od 20 maketa ja sam zadnji, moja maketa nis ne vrijedi). Mislim da je ovo optimalno rjesenje kad uzmemo u obzir sve organizacijske parametre (da recimo proglasenje ne bude u 2 sata poslije ponoci), naravno, uvijek se razmatraju i nikada nisu iskljuceni prijedlozi za drugacije modele sudjenja i rangiranja koji bi poboljsali situaciju i sveli broj nezadovoljnih na minimum. Sukladno tome, svatko s konkretnim prijedlozima, idejama i rjesenjim moze doci u nase klupske prostorije, kako bi zajedno iznjedrili najboljoju opciju.

A prelude, iako mislim da ni po cemu ne reagiramo nedolicno, mi smo ti svi temperamenti i vatreni, sta ces, nemoj nam to uzet za zlo Laughing Laughing uostalom i tvoj se avatar dize na zadnje noge Razz

Lijep pozdrav!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 5:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

flick Napisao/la:
Su27, ispricavam se ..

Genijalno! Hrvatska udruga vojnih minijaturista i zvanično proglašava omertu o tome što je prije dva dana na natjecanju kojeg su organizirali spadalo u "hrvatsku vojnu povijest". Very Happy Informacija je prekrivena velom tajne. Very Happy

Meni je ovo sve zanimljivije i veselije. Very Happy
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 6:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

flick Napisao/la:
... uostalom i tvoj se avatar dize na zadnje noge Razz

Za ovo lucidno zapažanje (skidam kapu ...) odn. zgodnu paralelu imaš pivu ili neku ljutu, kaj god ti više paše, prvom prigodom! Laughing
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
su27rules

PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 6:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

flick Napisao/la:
Su27.........

Ma "flick" uopće nema problema ni potribe za isprikama s ničje strane,a posebno ne od strane organizatora i sudaca.
Kvotajući "prelude"-ov tekst sam samo htio reći da se slažem s Robertovim razmišljanjima kao siguran sam i dosta ostalih članova foruma,ali eto ja sam jedini postom reagirao,pa ispalo kao da sam povrijeđen ili sl. ,a uopće nisam.
Dobro znam da sucima nikada nije lako niti im imalo zavidim na polsu koji odrade dok mi ostali kao turisti razgledamo buvljak,maketa na stolovima i guštamo u pivi i ćakulama.

Natrag na vrh
robert11

Član od: 29 Pro 2007
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 6:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Damir Napisao/la:
robert11 Napisao/la:
po meni, ako se ta kategorija već tako zove, tu bi trebali ići radovi koji predstavljaju neki konkretni povjesni element . Na primjer onaj Mig Osvetnik Vukovara, tenk Marina .... dakle avioni , vozila koja možemo na neki način dokumentirano locirati u povjesti . Mogu ja napraviti neki mig , šišnut mu šahovnicu i nazvat ga Pero al on ne prestavlja hrvatsku vojnu povjest ..... S figurama je zeznuto jer baš ih i nema osim onoga što sami sculptamo i prekrajamo al opet bi nekakva popratna slika trebala tu biti po kojoj rad možemo povezat s povjesnim činjenicama...

pozdrav

Dakle, nekakva diorama bitke između Branimirovih i mletačkih mornara iz 877. godine (figurice, brod...) ne dolazi u obzir?

Danas se slavi Dan hrvatske ratne mornarice upravo u spomen na taj događaj i dan (18. 09.877.)...

Zašto ne ? ako uz nju priložiš neke slike s kojih se vidi da je to to... naravno ne fotke iz jasnih razloga ali vjerovatno postoje slike, crteži, kako su mornari u to vrijeme bili odjeveni .. kakvi su bili brodovi. Na primjer , Darko je skulptao onog uskoka i ima neku referencu po kojoj je to radio .. crtež, slika . To bi trebalo biti dovoljno.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 6:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

robert11 Napisao/la:

pozdrav

Roberte, ovdje se ne radi o dilemi da li je neki maketarski subjekt na natjecanju stvarno postojao ili nije, nego o tome da po trenutno važećim propozicijama natjecanja moj djed, Hrvat od majke Hrvatice i oca Hrvata, zatvaran od svih režima podjednako i protivnik svih partija, podjela i stranaka podjednako u drugom svjetskom ratu nije bio dijelom Hrvatske vojne povijesti jer je na kapi imao "pogrešan" simbol i borio se (po današnjim standardima) na pogrešnoj iako pobjedničkoj strani. I makete vozila, zrakoplova, plovila i ostale ratne tehnike koju su prije 70-ak godina u borbi koristili Hrvati koji su se u Hrvatskoj tada borili za Hrvatsku drukčiju od one koju je zamislio poglavnik takodjer ne spadaju u natjecateljsku kategoriju Hrvatske vojne povijesti.
robert11

Član od: 29 Pro 2007
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 7:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
robert11 Napisao/la:

pozdrav

Roberte, ovdje se ne radi o dilemi da li je neki maketarski subjekt na natjecanju stvarno postojao ili nije, nego o tome da po trenutno važećim propozicijama natjecanja moj djed, Hrvat od majke Hrvatice i oca Hrvata, zatvaran od svih režima podjednako i protivnik svih partija, podjela i stranaka podjednako u drugom svjetskom ratu nije bio dijelom Hrvatske vojne povijesti jer je na kapi imao "pogrešan" simbol i borio se (po današnjim standardima) na pogrešnoj iako pobjedničkoj strani. I makete vozila, zrakoplova, plovila i ostale ratne tehnike koju su prije 70-ak godina u borbi koristili Hrvati koji su se u Hrvatskoj tada borili za Hrvatsku drukčiju od one koju je zamislio poglavnik takodjer ne spadaju u natjecateljsku kategoriju Hrvatske vojne povijesti.

E hebi ga onda... to je već politika u pitanju... a kako je jedan davno rekao : "politika u moju butigu neće". Ali ako je to tako a ipak misli da nije i nebi trebalo biti, prve moje dvije vinjete (handžar i duhovi prošlosti) imale su par prilično negativnih komentara na armorami od pojedinaca baš na osnovi teme koju sam odabrao. Na kraju je sve presjekao jedan pametan čovjek napisavši da maketari slažu makete koje su im interesantne , intrigantne bez obzira na političko opredjeljenje .
Možda za sljedeču CK skulptnem nekog partizana pa bumo vidli .... (baš u zadnje vrijeme nešto kontam o Ljubiši Samardžiću i Borisu Dvorniku iz Neretve iako bi možda Bata Životinja bio ekonomski isplativiji kao izvozni produkt u Kinu ) Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 7:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jednostavno kategoriju "Hrvatska vojna povijest"preimenovati u" Novija Hrvatska povijest"ili "Hrvatska povijest tjekom Domovinskog rata" Ili več nekako ograničit vremensko razdoblje da nebude krivih znakova na kapi.
Pozdrav Marijan.
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 9:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prelude Napisao/la:
...

Prelude,

hoćeš li reći nešto na temu "hrvatske vojne povijesti" na Crnoj kraljici, ili ćeš "fiškalski odšutjeti"? Laughing
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 9:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

robert11 Napisao/la:

E hebi ga onda... to je već politika u pitanju... a kako je jedan davno rekao : "politika u moju butigu neće". Ali ako je to tako a ipak misli da nije i nebi trebalo biti, prve moje dvije vinjete (handžar i duhovi prošlosti) imale su par prilično negativnih komentara na armorami od pojedinaca baš na osnovi teme koju sam odabrao. Na kraju je sve presjekao jedan pametan čovjek napisavši da maketari slažu makete koje su im interesantne , intrigantne bez obzira na političko opredjeljenje .
Možda za sljedeču CK skulptnem nekog partizana pa bumo vidli .... (baš u zadnje vrijeme nešto kontam o Ljubiši Samardžiću i Borisu Dvorniku iz Neretve iako bi možda Bata Životinja bio ekonomski isplativiji kao izvozni produkt u Kinu ) Very Happy Very Happy Very Happy

Ako izuzmemo tužnu ali istinitu činjenicu da je u Hrvatskoj sve politika pa čak i tako banalne i bezvezne stvari poput nogometa, meni u ovome o čemu sam pisao nema apsolutno nikakve politike... samo povijesne činjenice i ništa drugo. Jer povijesna je činjenica da su se u WWII borili i Hrvati protiv Hrvata, samo zato jer je jednima bila prihvatljivija Hrvatska u sklopu Jugoslavije od Hrvatske u sklopu Njemačke i Italije... i tu nema nikave politike, jer je i na jednoj i na drugoj strani bilo relativno malo ljudi koje je politika zanimala i koji su o politici išta znali. To što mi danas sve pretvaramo u politiku, to je već stvar mode i prestiža a i neka vrsta tradicije. Very Happy Meni je osobno to samo povijest i kao maketara me podjednako interesiraju i subjekti i jedne i druge strane. I zato mi je smiješna i besmislena definicija po kojoj u Hrvatsku vojnu povijest spadaju njemački zrakoplovi na ruskom frontu kojima su upravljali Hrvatski piloti a tenkovi u kojima su se borili Hrvati i koji su Istru vratili u povijesne granice Hrvatske ne spadaju u Hrvatsku vojnu povijest.

I ja se slažem sa Taurusom, neka kategoriju Hrvatska vojna povijest preimenuju u stalnu kategoriju Domovinski rat pa dilema i nedoumica više neće biti.
su27rules

PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 10:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

flick Napisao/la:
......Zapravo mi je najdraze popricati s kolegama maketarima, upoznati nove prijatelje i medjusobno pogledati i prokomentirati makete... to je najbolja sudacka ekipa, priznanje i nagrada, neovisno o kojem se natjecanju radi Very Happy
A eventualne zamjerke utopiti kasnije u Pivo

E "flick" slažem se....to je razmišljanje koje uvik rado prihvaćam. Goreprsti
I da i dalje ne bi bilo krivo pročitano ono što pišem ili kvotam da ponovim-sa moje strane nema nikakvih zamjerki na cilokupnom događaju ni rezultatima.
U zdravlje U zdravlje Pivo Da, to Hedbenganje s pivom Pivo

Natrag na vrh
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 10:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odkuda vam nagrada nazvana po špremu,moram priznati da me zanima...?

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Perando II

Član od: 20 Pro 2006
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Ruj 18, 2013 11:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prelude Napisao/la:
Naime, ako uzmemo da se za neku kategoriju prijavi 17 maketa te da lovorike i nagrade pokupe samo tri prvoplasirane (kroz medalje i priznanja), a da za preostalih 14 na kraju defacto ispadne kao da nisu bile u konkurenciji (jer se ne za njih ne podastre nikakva rang-lista u formi bodova i sl.), onda taj limit od minimum 7 maketa doista nema nikakvog smisla ... Drugim riječima, po meni bi za ovakav sistem (gdje se in concreto vidi plasman za samo tri makete) bilo sasvim dostatno da za formiranje kategorije budu prijavljene samo tri makete (čak ne ni 5 ...). Jer ispada da je broj preostalih (bilo dvije, četiri ili pak njih četrnaest) ionako posve irelevantan, tj. bez plasmana i(li) osvojenih bodova ispada kao da i nisu bile u konkurenciji ...
Dakle, ako već ustrajete na limitu (to je vaša odluka i pravo), onda barem budite korektni (pače i senzibilni) prema svima koji su se prijavili i obogatili tu konkurenciju, pa ih rangirajte (ne morate čak ni upisivati bodove, nebitno - mada je tako transparentnije) ... Čisto da ljudi znaju, a po mišljenju ondje ordiniranih sudaca (sa svom svojom subjektivnošću), "gdje su" barem otprilike sa svojim umijećem odn. konačno, da imaju dojam da su se uopće natjecali ...

Prelude, slažem se.
Razgovarao sam s kolegama iz Pule i oni također smataju kako bi bodovanje bilo korektno, što bi frend rekao "čisto da znam gdje sam".
Organizatorima hvala na uloženom trudu.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 21, 22, 23  Naprijed
Stranica 16/23

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma