Upisano: Ned Svi 05, 2013 6:13 pm Naslov poruke: C-47 i Jak-9DD Grupa Sokolov Bari Italija 1944
Pozdrav tragam za fotografijama aviona sovjetskog vazduhoplovstva C-47 i Jak-9DD koji su 1944 godine par mjeseca leteli iz arodroma u Italiji (okolina Barija) u svrhi snabdjevanja partizanskih jedinica. Grupa je kod na poznata kao Grupa Sokolov. osobito tražim fotografije ovih C-47.
Barvni profil jednog od tih aviona je pre par godina napravio jedan od slovenskih kolega (Jure Miljevič) u čast godišnjice slovenskog partizanskog aerodroma Nadlesk:
_________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer.
Iz nekog razloga mi je ovo jako poznata tema, ali ne sjećam se iz tolike davnine. MIslim da je to bilo jer su imali i Bostone.
Ipak, nije mi dalo mira pas sam potražio i našao:
Hvala za linkove. ove fotke več imam ali je na jednom od ruskih bio link do jednog dokumetarca koji je i na jutubu:
Авиарейс длиной в 60 лет. Pомео из разведки.
Letalski put dug 60 godina. Romeo iz obaveštajne:
http://www.youtube.com/watch?v=nvQHxt85bnE
U glavnem o grupi Sokolov (sa intervjujima članova) i sporedna priča o dečku iz GRU (Smirnov Vasilij Ivanovič), koji je bio dodeljen Grupi Sokolov i je zbog ljubavi sa talijankom odsedeo 10 godina u gulagu na Vorkuti i sa kojom je imao čerku za koju nije znao 47 godina.
Na žalost samo na ruskom. _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer.
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma