Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Festival tehničke kulture u Boćarskom

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Stips

Član od: 23 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 2:02 pm    Naslov poruke: Festival tehničke kulture u Boćarskom Citiraj ovaj komentar

Hrvatska zajednica tehničke kulture, u suorganizaciji sa Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture i nacionalnim savezima tehničke kulture održala je dvodnevni Festival tehničke kulture od 11. do 12. svibnja 2013. u Boćarskom domu u Zagrebu.

U sklopu Festivala bile su uključene prezentacije aktivnosti i postignuća Hrvatske zajednice tehničke kulture i nacionalnih saveza tehničke kulture kroz različite besplatne radionice, prezentacije, projekcije i izložbe sa svrhom popularizacije programa tehničke kulture.

Kako još uvijek na nacionalnom nivou ne postoji maketarski savez, HUVM bila je zamoljena da preko ZZTK koja je bila domaćin Festivala predstavi Hrvatskoj javnosti maketarstvo kao jednu od grana tehničke kulture. S velikim zadovoljstvom i čašću prihvatili smo poziv te smo uspješno postavili izložbu maketa sa preko 80 radova i odradili smo 8 maketarskih radionica oko kojih se je ponovno okupio vrlo veliki broj djece i mladih, ali i starijih koji su se prisjetili svojih mladenačkih dana.

Ovim putem zahvaljujem se svojim curama i dečkima koji su bezprijekorno odradili vrlo zahtjevan projekt i uspješno prezentirali maketarsvo kao jednu od ljepših i vrlo interesantnih grana TK.

Da više ne duljim, evo par slika da Vam doćaramo atmosferu;

Stips: poruka promijenjena dana: Uto Svi 14, 2013 3:14 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 2:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super pa ste javili da i drugi mogu doci....
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Stips

PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 2:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@ killa

Misliš da smo trebali javiti i drugim klubovima da dođu se predstaviti ili si mislio nešto drugo?

Član od: 10 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 4:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Killa očito nije našao najavu za ovaj event?

http://www.hztk.hr/novosti/festival-tehnicke-kulture-zagreb-11-12-svibnja-2013/

Imaš na ovom linku detaljan popis izlagača...iako ćeš HUVM naći tek kad malo detaljnije pogledaš pregled aktivnosti.
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 4:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vjerujem da je killa mislio pitati isto što i ja: zašto nitko nije OVDJE (na Forumu) unaprijed najavio događaj? Question

Da ne bude zabune: meni je drago svako javno populariziranje maketarstva, pa tako i ovo. No, ovako sa strane, iznenađuje me da su istog dana bile dvije maketarske akcije u Zagrebu, da za jednu od njih nismo unaprijed informirani na ovom Forumu.. A o tome kako nama sa strane ("neklubašima") izgleda razlika između "Zagrebačkog maketarsko-modelarskog saveza", "Zagrebačke zajednice tehničke kulture", "Hrvatske zajednice tehničke kulture" i sličnih složenih imena, ne treba niti pričati... Wink Ako je slučajno MK Grunf ovog vikenda organizirao Svjetski kongres maketarstva na Velesajmu, pod okriljem Hrvatsko-zagrebačke zajednice tehničkog maketarstva, nek odmah kaže... Laughing

PS: stavite više fotki izloženih maketa.
Natrag na vrh
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 5:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se zalomilo pa sam natrčao slučajno u Boćarski dom nakon Kupa jer mi je šogorica čuvala klince u Boćarskom. Stvarno je bila zanimljiva prezentacija i vjerujem da su mnoga djeca imala priliku upoznati se s našim hobijem. Također sam i ja imao priliku postaviti par pitanja u vezi tema koje su me zanimale.
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 5:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mpuky1 Napisao/la:
Meni se zalomilo pa sam natrčao slučajno u Boćarski dom ...

...slučajno, a? Laughing Aj priznaj da si imao dojavu... Laughing
Natrag na vrh
Stips

PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 5:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Najavio ili nenajavio isti je klinac. Koliko smo događanja najavili pa koliko se ljudi odazvalo? Npr. Galerija V. Horvat gdje je još uvijek izloženo pedesetak maketa na otvaranje nije došao nitko od redovitih postavljača pitanja.
No kao prvo ovo mi nismo organizirali već smo samo na tome sudjelovali. Nismo htjeli ništa posebno najavljivati iz poštovanja prema kolegama koji su isti dan imali KUP ZAGREB, a na kojemu smo također aktivno sudjelovali sa 30 radova - pa da ne ispadne kako nešto suorganiziramo ili radimo paralelna događanja, a tak i tak nemožeš nešto najavljivati što nije tvoje, već o istome možeš samo izvjestiti.
Bit priće je da smo nešto uradili za maketarstvo, a sada kako to netko shvaća njemu na volju.

P.S.
Iwtcha je snimio filmić izložbenog stola, pa kad ga sredi stavil bu ga tu.

Član od: 08 Velj 2012
PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 5:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je šogorica mi je dojavila Very Happy

Ne ozbiljno sam slučajno naletio na prezentaciju. Morao sam se žuriti jer mi je šogorica došla iz Požege u Boćarski tako da sam Kup samo na brzinu proletio zbog male i žene. Kad vidi čuda na Boćarskom opet makete Very Happy
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 5:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stips Napisao/la:
@ killa

Misliš da smo trebali javiti i drugim klubovima da dođu se predstaviti ili si mislio nešto drugo?

Ne nego najaviti na forumu da i drugi maketari dodju vidjeti prezentacije, sigurno je bilo nesto zanimljivo i za one koji vec jesu u tim vodama.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 5:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stips Napisao/la:
Nismo htjeli ništa posebno najavljivati iz poštovanja prema kolegama koji su isti dan imali KUP ZAGREB, a na kojemu smo također aktivno sudjelovali sa 30 radova - pa da ne ispadne kako nešto suorganiziramo ili radimo paralelna događanja, a tak i tak nemožeš nešto najavljivati što nije tvoje, već o istome možeš samo izvjestiti.
Bit priće je da smo nešto uradili za maketarstvo, a sada kako to netko shvaća njemu na volju.

Aj nemoj se ljutiti, nisam mislio ništa loše (ima stvari o kojima mislim loše, no ovo svakako nije jedna od tih stvari. Baš naprotiv, ovo je dobra stvar.). Čak mi je i ovo tvoje objašnjenje uvjerljivo - kad naknadno razmislim, OK je da ste pustili da Kup Zagreb bude "medijska tema" prošlog tjedna...

Evo, ispričavam se.

(PS: da ne bi bilo samo oko "redovitih postavljača pitanja", na Kup Zagreb u subotu nažalost nikako nisam mogao stići, a na ovo bih čak i mogao...)
Natrag na vrh
fallschimjager

Član od: 21 Tra 2008
PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 6:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo i tekst u novinama, nije bilo posvuduša i ostale kreme tamo, pa zato i je ovako kratak tekst
http://www.vecernji.hr/zagreb/i-djeca-manchestera-ucila-kako-sperploce-oblikovati-glagoljicu-clanak-552632

Bilo je svega, oduševile su me makete brodova.

Isti vikend je i SFERAKON održan na FER-u.

CK 2018. NOVI PROSTOR - Žarka Dolinara 9
Betmen, Supermen, Nepismen
Natrag na vrh
Stips

PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 7:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@ Veki

Ovo sam za sada našao u arhivi, nisam siguran dali je ta izložba brodova bila pod ingerencijom kojeg saveza ili je pak bila samostalna ali znam da je naš Hemza razgovarao sa nekim od ljudi zaduženih za izloške i kazali su da bi vrlo rado sudjelovali na ovogodišnjoj CK sa pratećom izložbom.

Evo slika

@ Damir

Ma nema potrebe za isprikama, bitno je da se promovira maketarstvo, a sad u čijoj režiji mislim da nije bitno.

Stips: poruka promijenjena dana: Uto Svi 14, 2013 3:19 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 9:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo i par mojih fotki onak nabrzaka Naughty

Tasma: poruka promijenjena dana: Čet Ruj 19, 2013 10:18 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Uto Svi 14, 2013 8:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Link na kratki video sa događanja u nedjelju

http://www.youtube.com/watch?v=3UhhDppFp6s
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma