Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Ferrarijevac
 | | Član od: 13 Kol 2011 | | Poruke: 143 | |
|
Upisano: Sri Tra 24, 2013 9:16 pm Naslov poruke: H.M.S. Victory |
|
|
Bok! Dosta teška i detaljna maketa, pošto mi je prvi jedrenjak jako sam zadovoljan kako je sve ispalo, upravo zbog svih tih detalja maketa mi se jako sviđa i lijepo će izgledati u dnevnoj sobi jedino što bih si zamjerio je to što nisam uspio doznati kako napraviti da jedra izgledaju pomalo ofucana, da imaju onaj starinski štih, al dobro, i ovako bijela su ok, kritike i komentari dobrodošli!
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Sri Tra 24, 2013 9:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Meni tu nedostaje neki wash or something (ne znam nisam nikada radio jedrenjake). Inače jako lijepo i uredno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Pet Tra 26, 2013 1:49 pm Naslov poruke: |
|
|
jako lijep brod, lijepo si ga odradio. Za jedra probaj uzeti neku oker boju, dosta je razrijedi pa prodji po jedrima, dobit ces "ofucan" i pomalo potrosen look platna na jedrima
LP
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ferrarijevac
|
Upisano: Pet Tra 26, 2013 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
joj što volim ovakve pohvalne/korisne komentare hvala dečki! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2milimetra
| | Član od: 26 Sij 2011 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Tra 29, 2013 9:57 am Naslov poruke: |
|
|
Super je. Nemoj više ništa sada dirati jedra, vremenom će požutiti.
Ako imaš prostora napravi staklenu vitrinu jer ćeš poluditi brisat prašinu s njega (iz iskustva) .
Na sljedećoj maketi Jedra prije prije šivanja potopi u crni čaj (u topli i nek stoje tamo dok se ne ohadi) dobit će starinsku boju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Tra 29, 2013 10:43 am Naslov poruke: |
|
|
Radio sam tu maketu, dosta je zahtjevna ali je i jako lijepa kad se dovrši.
Sve u svemu, ako se zanemare neke male greškice u bojanju, ovo je odlično ispalo.
Za ubuduće (ako ti se ne da to sad popravljat) podvodni dio je zbog zaštite od crvotočaca bio obložen bakrenim pločama (to je na ovoj maketi jako dobro izvedeno) tako da je smeđa boja podvodnog dijela u principu pogrešna. Možeš ga radit 'čistog', znači čista boja bakra ili ako hoćeš toj bakrenoj boji dodat malo zelenkaste patine. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ferrarijevac
|
Upisano: Pon Tra 29, 2013 1:00 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala!
već imam u planu nabaviti staklenu kutiju jer bilo bi šteta da ga pokrije prašina al za početak ću probat sam ga pomalo čistiti od prašine, što se tiče jedara probao sam ih staviti u kavu ali jednostavno se nije primala na plastiku, drugi put ću probat s čajem
da, stvarno je lijepa maketa, baš za gledat ju i diviti se detaljima.. nisam ni sam znao u koju boju ofarbati taj donji dio, jer trenutno je na originalu obojan u neku sivu boju, ali sam ga radije ostavio u ovoj smeđoj, jednom možda ofarbam ovako kako si ti rekao |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1986 | |
|
Upisano: Pon Tra 29, 2013 9:03 pm Naslov poruke: |
|
|
jako lijepo odrađeno
ako se ne varam malo si zanemario n% onih raznih špaga okolo-naokolo jedara i trupa (onaj smeđi konac nisi uopće ni koristio), priznajem i ja sam pomalo na svojem.
Slažem se s prije rečenim u vezi jedara. Iako će s vremenom (ali tko zna kad) ova požutiti bilo bi dobro da si malo s jako razrijeđenom smeđkastom bojom ih sam zablatio jer ovako, priznat ćeš i sam, malo izgleda sterilno.
evo kako sam ja to svojedobno odradio da vidiš otprilike razliku. Ne kažem da je moje ogledni primjer ali tek toliko da za usporedbu.
 _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1986 | |
|
Upisano: Pon Tra 29, 2013 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ferrarijevac Napisao/la: | | ... nisam ni sam znao u koju boju ofarbati taj donji dio, jer trenutno je na originalu obojan u neku sivu boju, ali sam ga radije ostavio u ovoj smeđoj, jednom možda ofarbam ovako kako si ti rekao |
Pa na sastavnici piše boja bakra iako sam i ja tek sad saznao zašto (hvala Boris B.). Jbg kad sam ga ja radio nije bilo interneta.  _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ferrarijevac
|
Upisano: Pon Tra 29, 2013 11:30 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="hornet"]jako lijepo odrađeno
ako se ne varam malo si zanemario n% onih raznih špaga okolo-naokolo jedara i trupa (onaj smeđi konac nisi uopće ni koristio), priznajem i ja sam pomalo na svojem.
Slažem se s prije rečenim u vezi jedara. Iako će s vremenom (ali tko zna kad) ova požutiti bilo bi dobro da si malo s jako razrijeđenom smeđkastom bojom ih sam zablatio jer ovako, priznat ćeš i sam, malo izgleda sterilno.
hehe ima tih konaca ko u priči, ja sam samo stavio neke najosnovnije tek tolko da nije prepusto možda sam se mogao još malo igrati s jedrima ali nisam više mogao čekati da ju sastavim i da ju vidim u punom sjaju jer sam ju već dosta dugo slagao, ovaj tvoj sasvim sigurno može biti ogledni primjerak jer je odlično složen, a i na forumu koliko vidim nema puno Victoryja |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|