Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Na kioscima
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 61, 62, 63 ... 105, 106, 107  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Pon Tra 08, 2013 7:53 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Rjesio sam problem, puno vam hvala
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
damacn

PorukaUpisano: Uto Tra 09, 2013 6:21 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Pozz svima, danas sam imao priliku u zivo vidjeto ove alate, vi iskusniji sigurno znate o cemu se radi, kakvo je vase misljenje o ovome http://www.thecooltool.com/
Ovakav set http://mali-majstor.hr/unimat-basic/ kosta 1800 kuna, iskreno mene je odusevio ovaj alat
Natrag na vrh
Antonius

Član od: 05 Ožu 2013
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Tra 09, 2013 7:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se tiče ove letvice iz broja 47 koja nedostaje, ja sam je nadoknadio letvicom iz broja 52 koja služi za izradu rebara vitla. Istih je dimenzija kao ova koja nedostaje. Mjerenjem sam ustanovio da će mi za rebra vitla biti dovoljno jedna i ono što ostane kad odrežem višak sa trupa broda. Za rebra vitla treba 16 komada dugih 18 mm i ako pažljivo režete može se napraviti sve. Meni je ostalo oko 2 cm Smile
Nadam se da će ovo pomoći onima koji tek dolaze do toga problema.

Antonius: poruka promijenjena dana: Sri Tra 10, 2013 8:56 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
OutOfFocus

Član od: 22 Tra 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 09, 2013 8:02 pm    Naslov poruke: Re: Damir Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:
Pozz svima, danas sam imao priliku u zivo vidjeto ove alate, vi iskusniji sigurno znate o cemu se radi, kakvo je vase misljenje o ovome http://www.thecooltool.com/
Ovakav set http://mali-majstor.hr/unimat-basic/ kosta 1800 kuna, iskreno mene je odusevio ovaj alat

evo ti isto to za 600 čuna, uvrh glave....ak imaš sreće neće te carinit....
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22393__Hobbyking_6_in_1_Machine_Tool_Sanding_Turning_Sawing_Wood_Turning_Drilling_Milling.html
damacn

PorukaUpisano: Uto Tra 09, 2013 8:56 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Hvala ti, kad bi uspio dobiti ovo za 600 kuna, odmah bi uzeo, mislim da vrijedi tih para, meni se jako svidjelo, probao sam malo rezati nevjerojatno jako reze, pozz
Natrag na vrh
miro23

Član od: 18 Svi 2012
PorukaUpisano: Uto Tra 09, 2013 9:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ali ti ga nemaju na zalihi. Pise -6, znaci da ga 6 prije tebe ceka, a i shiping nije free jer je to ipak 3.5 kg tezina. Jos na to carina i pdv... Nego meni je super onaj nastavak za cirkular od originala pa mozes sam i letvice raspilavat ali 800 kn je ipak previse za taj dodatak. Sve u svemu neznam bas na kraju kolko bi se to isplatilo kupovat.

evo to je taj nastavak
http://www.youtube.com/watch?v=Wwt1OFZ0SHY
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
graffa

Član od: 07 Stu 2011
Mjesto: velika gorica
PorukaUpisano: Uto Tra 09, 2013 10:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma sve to krasno izgleda, mnogo mogućnosti u kompletu, ali sve je plastika 12V što baš i ne daje neku snagu. Vidim da je za sve kao osnovno uzeto rezanje balze i lipove šperploče.
To je sve mekano i koristi se po školskim radionicama za nastavu tehničkog.
Jedino možda ona linija u metalu, ali to je dosta skupo.
A i imam loše iskustvo sa svime što je univerzalno: na kraju svako posebno je osrednje.
Ipak mislim da ja za nas jer mi ipak režemo i koristimo tvrđe drvo, bolji Proxxon ili Dremel od tih da tako kažem maketarskih alata.

Ovo je ono što si želim ali nemam financija

http://www.byrnesmodelmachines.com/index.html

Wink Wink Wink
damacn

PorukaUpisano: Sri Tra 10, 2013 12:10 am    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Graffa u pravu si, sve sto je multifunkcionalno to mi je sumnjivo,,probao sam rezati, debljina drveta je bila 4 mm, nevjerojatno kojom preciznoscu se moze raditi, probao sam dreovati, nevjerojatno kako lijepo radi, uzimao sam u ruke sve, sve je kompaktno i sve bi to bilo lijepo da je 600 kuna, odmah bi uzeo komplet, ali 1800 ni u snu, daju 5 Godina garancije, lijepo bi ga bilo imati ali za cijenu koju sam naveo pozz
Natrag na vrh
OutOfFocus

PorukaUpisano: Sri Tra 10, 2013 7:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

graffa Napisao/la:
Ma sve to krasno izgleda, mnogo mogućnosti u kompletu, ali sve je plastika 12V što baš i ne daje neku snagu. Vidim da je za sve kao osnovno uzeto rezanje balze i lipove šperploče.
To je sve mekano i koristi se po školskim radionicama za nastavu tehničkog.
Jedino možda ona linija u metalu, ali to je dosta skupo.
A i imam loše iskustvo sa svime što je univerzalno: na kraju svako posebno je osrednje.
Ipak mislim da ja za nas jer mi ipak režemo i koristimo tvrđe drvo, bolji Proxxon ili Dremel od tih da tako kažem maketarskih alata.

Ovo je ono što si želim ali nemam financija

http://www.byrnesmodelmachines.com/index.html

Wink Wink Wink

Shocked ovo je Proxxon AMG...je ima to happy ending?

a kaj se tiče hobby kinga, kinezi su famozni....čak te pitaju koji iznos hoćeš na računu da platiš čim manje carine itd....silno su profesionalni.....
Standardni, čitaj najmanji, shiping je 15$, imaju lager negdje u Europi tak da se ne čeka dugo
kum od barbe

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Lepoglava
PorukaUpisano: Sri Tra 10, 2013 11:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OutOfFocus - oprez.

Nemoj molim te ovo shvatiti ništa osobno - čim sam vidio tvoj post - ovakva poslastica za 600 šuški (to bi zbilja samo kinezi mogli, nađe se ponekad) - odmah sam se bacio na google i usput smišljao planove kako prikriti prljavu rabotu od kućnog savjeta.

Rezultati su indikativni - manuala ni za lijek (za viditi koji su standardi, što bi se dalo dograditi ili koristiti rezervne dijelove od originala - prije ili kasnije ti trebaju i za najkvalitetniji alat), a od videa ni jedan koji prikazuje baš kineza u radu (samo original unimat 1).

Da ne budem potpuno negativan - stari, ako uspiješ staviti šape na ovo i probati - molim te javi nam rezultat. Ako uspiješ centrirati uradak u tokarilicu ( u onu glavu sa 3 prihvata) i javiti da si uspješno obradio barem bukvu, pa još kao bonus da se dade našarafiti glava od bušilice (bilo koja standardna) - prvi sam koji za tobom naručuje.

Do tada se NA MOJU VEELIKU ŽALOST moram složiti sa graff-om. Kada pokušaš šparati na ovakvim stvarima - vrlo često popušiš i to dobro.

Slažem se da samo ime Proxxon ili kako ti kažeš AMG (pa i TURBO, NINJA, SUPER, NEŠTO ŠTO ZAPDNJACI VOLE itd. u čemu su kinezi također superposlovni, npr. good.tool umjesto cool.tool - ali to su odmah pošteno priznali) nije garancija - opet na moju žalost, imam osobno iskustvo da sam 2 puta morao reklamirati potpuno novi cirkular od Proxxona, ali su tu - pa smo ipak riješili.

Možda jednom kada uđemo u tu euniju (vatrogasci, ko zna na što mislim).

Svako dobro i tebi i svima nama

pozdrav, Darko
OutOfFocus

PorukaUpisano: Čet Tra 11, 2013 8:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma svaka čast i tebi Darko...ja se potpuno slažem sa tobom....moja nakana je bila čisto drugačija....htio sam Damiru samo pokazat kolko je Unimat tu kod nas zapravo skup usporedivši ga sa kinezom....ja sam naručivao kod HobbyKinga i zato i kažem da imam ugodno iskustvo s njima...sve su mi odradili više nego profesionalno....za razliku od recimo švaba kod kojih kupujem (ili radim profesionalno) Njemci = 0....velika 0.....nije ni čudo da sve propada....

konkretno ovaj alat ne mislim kupovat, jer praksa je pokazala da je proxxon - proxxon...i košta kolko košta s razlogom....ja ima Bavariu a imam i Proxxona (pri tome mislim na ručni multifunkcionalni alat) i ne mogu se upoređivat - po ničemu!

Ali......hihihihihihihihihi....uvijek ima ali....ovisi o puno faktora....finacijskom, "skill level" (ne znam kak bi to rekel na hrvatskom Embarassed ) i kaj hoćeš raditi....ak si Roland Vlahović onda si ne buš kupil kineza...ali ako si recimo, ja, i ne misliš ili ne možeš postizat takve vrhunske rezultate kinez bi te mogao i zadovoljit....možda Very Happy
kum od barbe

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Lepoglava
PorukaUpisano: Čet Tra 11, 2013 8:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OutOfFocus - sve pet. Kužimo se. Kao i obično u takvim situacijama mislimo isto, a pričamo različito.

Evo jednog rješenja i za nas golube "suhogaćane".

Kum i ja smo nabavili cirkular i tokarac za drvo zajedno. Istina da nije najkomotnije, ali se da organizirati. Dok jedan radi letvice za projekt, drugi tokari.

Skupa nas je više, zajedno smo jači.

pozz
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Čet Tra 11, 2013 9:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav prijatelji maketari. Potrebna mi je pomoć , u dilemi sam. U fazi sam koju je većina vas verovatno već prošla . Pitanje je : na koju se poziciju lepe klinarice :pramčana, ona koja se koristi za užad glavnog jedra , kao i krmena. U uputstvu stoji da se lepe ispod bokoštitnica, na DVD uputstvu se vidi da se lepe na same bokoštitnice, Damir ( moj prijatelj iz Mostara ) ih je zalepio na bokoštitnice, dok ih je Neretvanac pozicionirao ispod . Stvarno sam u dilemi i nije mi jasno koja je prava pozicija, pa ako neko zna i siguran je u to, molim da pomogne .
Veliki pozdrav iz Pančeva.
damacn

PorukaUpisano: Čet Tra 11, 2013 9:56 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Pru, treba ih zalijepiti na bokostitnice, ali sacekaj da i drugi kazu svoje, pitao sam neretvanca i on je odgovorio da je tu zalijepio da budu cvrsce, poozzz
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Čet Tra 11, 2013 10:39 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Pozz
Neki dan sam otisao na imagesuck, nisam mogao napraviti upload slike, i onda sam sve slike sa imagesuck izbrisao,,ne misleci da ce se one i na ovom forumu izbrisati, napravio sam gresku i svima vama se iskreno ispricavam, tek sam veceras to skuzio kad mi je nas pru napisao kakomnema mojih slika, oprostite, pozz svima
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 61, 62, 63 ... 105, 106, 107  Naprijed
Stranica 62/107

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma