Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| miro23
| | Član od: 18 Svi 2012 | | Poruke: 78 | |
|
Upisano: Čet Ožu 28, 2013 7:56 pm Naslov poruke: rezbarenje u drvu |
|
|
Pozdrav, zanima me koje je drvo najbolje za rezbarenje detalja (a da se moze nabaviti). Probao sam nesto sa domacim orahom ali mi se cini premekan i struktura mu nije jednolicna. Mozda da probam bukvu?
inace ovo mi je prva rezbarija, malo bih vjezbao prije nego se upustim u izradu jedrenjaka koji zahtjeva ovu vjestinu.
Uploaded with ImageShack.us |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
 | | Član od: 04 Stu 2012 | | Poruke: 434 | | Mjesto: Zenica |
|
Upisano: Čet Ožu 28, 2013 9:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Lipa je dobra jednolicna ali premekana i ostaju kao male dlacice tj ne moze se ispolirat perfektno.
Joha je dobra, jednolicna, dovoljno tvrda, moze se ispolirati ali ne znam kako se obraduje.
Javor? Mada nije jednolican on je tvrd i moze se ispolirati da bude kao plastika a odlican je za rad
Korijen šimšira kazu da je najbolji za rezbariju. Tvrd, zut, jednolican, a lijepo se obraduje.
To je onako ukratko sto ja znam ...
Pozdraviiiii _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Čet Ožu 28, 2013 10:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Najbolje drvo za rezbarenje je šimšir, a nakon toga kruška¸. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| miro23
| | Član od: 18 Svi 2012 | | Poruke: 78 | |
|
Upisano: Čet Ožu 28, 2013 11:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Simsir je taj famozni boxwood? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|