Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Otvorena vrata Zemunik (update) 26/5/2013
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sri Ožu 20, 2013 11:32 pm    Naslov poruke: Otvorena vrata Zemunik (update) 26/5/2013 Citiraj ovaj komentar

Ako je neko blizu neka uziva u subotu:

http://www.ezadar.hr/clanak/u-subotu-dan-otvorenih-vrata-u-vojarni-zemunik

potez XXV: poruka promijenjena dana: Čet Svi 23, 2013 5:20 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Ožu 20, 2013 11:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno da ce se odrzati samo zasto to objavljuju dva tri dana prije??

Nije Zadar daleko ali opet treba se izorganizirati pogotovo ako je radna subota..
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Ožu 21, 2013 11:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa to tako nažalost bude već godinama jer da kojim slučajem najave ranije mogao bi si netko organizirati naredne dane tako da si oslobodi subotu za posjet, a onda bi ovi mogli imati i gužvu na stajanci a na nju nisu planirali.

Znam iz osobnih iskustava jer ni sam nisam uspio organizirati vrijeme u nekoliko zadnjih prigoda a živim u ZD pa kako će onda netko iz, ne znam, ŠI ili nedaj Bože ST ili ZG. Nažalost i ovu propuštam silom prilika.
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Ožu 22, 2013 3:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je li netko od Zagrepcana izracunao koliko sve skupa dodju za tamo i natrag cestarine i benzin (prosjecno, npr 6-7 L/100 km)?
Natrag na vrh
hornet

PorukaUpisano: Pet Ožu 22, 2013 4:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

cestarina ti je 250 kn i cijeli rezervoar goriva (tamo i nazad - ovisno o autu ali recimo srednje klase) - od Lučkog 2,5 sata normalne vožnje u jednom smijeru

Pa ako nije hića onda lijepo po D1 - D27 - D502 - 4 h se voziš ali uštediš para (cestarina + gorivo), a onda možeš i kombinirat npr D1 do Udbine pa po A1 - sve skupa 3 h vožnje pa imaš i za janjetinu/odojka Cool
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Ožu 22, 2013 6:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
cestarina ti je 250 kn i cijeli rezervoar goriva (tamo i nazad - ovisno o autu ali recimo srednje klase) - od Lučkog 2,5 sata normalne vožnje u jednom smijeru

Pa ako nije hića onda lijepo po D1 - D27 - D502 - 4 h se voziš ali uštediš para (cestarina + gorivo), a onda možeš i kombinirat npr D1 do Udbine pa po A1 - sve skupa 3 h vožnje pa imaš i za janjetinu/odojka Cool

Thanks.
Kad malo bolje razmislim: da su jos i migovi, mozda bih i pregrizao tu lovu... A i glava ce boljeti nakon danasnje utakmice. Wink
Iako mi je zao ne vidjeti nase Zlinove.
Natrag na vrh
x wing

Član od: 08 Stu 2009
Mjesto: Makarska
PorukaUpisano: Sub Ožu 23, 2013 12:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja imam slobodno,ni novac trenutno nije problem ali nema Mig-a,bar na stajanci se moglo jednog dobacit
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sub Ožu 23, 2013 12:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ima iza ulaza, uz ostale "eksponate" i jedan mig, čini mi se da je dvosjedna varijanta ali nisam siguran, a koliko se sječam bilo je govora da nisu original boje ??
Natrag na vrh
hornet

PorukaUpisano: Sub Ožu 23, 2013 11:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da to je mig 21u, koji je ostao u Zemuniku nakon Maslenice. Svi ti eksponati su u izmišljenim kamuflažama, osim jastreba koji i nije izložen na način kao i ostali ali ima origigi boje koje su izblijedile.
nekad - prije uređenja kao izloška i prefarbavanja

i danas
zbog veličine slike link

a ovo je jastreb u origigi bojama kakav je i letio u HRZ-u i kakav i danas stoji na ledini jer jedini nije uređen za postav na cesti koja vodi od ulaza u bazu
link
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sub Ožu 23, 2013 11:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

koji smo mi jad...vani su takve stvari ljstave i restaurirane, a mi pustamo da se misevi po tom igraju.....ne volim takve slike...ubiju me u pojam Sad
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sub Ožu 23, 2013 2:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je li itko ikad iz maketarskih klubova pokusao kontaktirat ljude u bazama kao sto su Pleso ili pak ravnatelja Vojnog muzeja pa dogovorit nekakvi volonterski rad i pomoc pri rekonstrukciji kamuflaže i opcenito odrzavanju eksponata?
Meni je ova obnovljena kamuflaza ovih u Zadru, kako da kazem, bezveze (nema nikakve veze sa stanjem u kojem su bili).

Hoce se isto ponovit sa eksponatima na Plesu? Zamislite da netko 102 pukne u neki kamo slican ovim u Zadru, pa to bi bilo strasno.

Par fotki eksponata iz Zadra:

Natrag na vrh
hornet

PorukaUpisano: Sub Ožu 23, 2013 4:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
koji smo mi jad...vani su takve stvari ljstave i restaurirane, a mi pustamo da se misevi po tom igraju.....ne volim takve slike...ubiju me u pojam Sad

Pa to je sad onako dvojako. I ovo što sad ima u bazi na Zemuniku je vjerojatno bez ikakvog plana, više volonterski i iz entuzijazma nekog nadobudnog (ali hvale vrijednog), odrađeno opet vjerojatno bojama koje su se našle trenutno u skladištu pa tako su sad to ipak postavili kao kakve-takve i šlampavo uređene eksponate pa ne stoje više na ledini gdje su do pred 2 godine stajali. Prije nego su pomaljanji i poredani uz tu cestu na ulazu u bazu godinama su stajali na istom mjestu jedan do drugoga kao na ovoj fotki iznad s palube. Sad svi osim jastreba (valjda nestalo boje) su dobili novi premaz, stalak i natpis/opis o samom eksponatu pa je to veliki korak naprijed od onog kako je bilo godinama.

Još da malo truda više daju pa da srede i onu dakotu i thuderjeta (koji je napol izgorio) bilo bi to nešto. A radne snage (volontera) vjerojatno nebi nedostajalo samo da se ima suvisla ideja i slobode napraviti nešto kako spada.
Leo - zd

PorukaUpisano: Sub Ožu 23, 2013 5:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bio i ja, kad sredim slikice bit ce i pokoja moja.
Dao sam se malo u close up, znam da to opcenito vise zanima od generalnih slika, uz nesto slika akrobacija "krila"
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Sub Ožu 23, 2013 6:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zemunik, 99-ta, 8mj. tam provel, moram potražiti slike, znam da sam se sliko kod mig-a koji je bio ispred zgrade "škole", mislim da je to onaj gore na slici. Potražim ak su slike preživile, al imam par slika sa pokretnim radarima ak koga zanima skeniram.
Natrag na vrh
Leo - zd

PorukaUpisano: Ned Ožu 24, 2013 10:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo dijela slika Smile
Neke su slike malo bolje jer mi je prijatelj posudio aparat i objektiv

nastavak slijedi Smile
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma