Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Ožu 20, 2013 11:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlicno da ce se odrzati samo zasto to objavljuju dva tri dana prije??
Nije Zadar daleko ali opet treba se izorganizirati pogotovo ako je radna subota.. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Čet Ožu 21, 2013 11:01 am Naslov poruke: |
|
|
pa to tako nažalost bude već godinama jer da kojim slučajem najave ranije mogao bi si netko organizirati naredne dane tako da si oslobodi subotu za posjet, a onda bi ovi mogli imati i gužvu na stajanci a na nju nisu planirali.
Znam iz osobnih iskustava jer ni sam nisam uspio organizirati vrijeme u nekoliko zadnjih prigoda a živim u ZD pa kako će onda netko iz, ne znam, ŠI ili nedaj Bože ST ili ZG. Nažalost i ovu propuštam silom prilika. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ožu 22, 2013 3:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Je li netko od Zagrepcana izracunao koliko sve skupa dodju za tamo i natrag cestarine i benzin (prosjecno, npr 6-7 L/100 km)? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Pet Ožu 22, 2013 4:33 pm Naslov poruke: |
|
|
cestarina ti je 250 kn i cijeli rezervoar goriva (tamo i nazad - ovisno o autu ali recimo srednje klase) - od Lučkog 2,5 sata normalne vožnje u jednom smijeru
Pa ako nije hića onda lijepo po D1 - D27 - D502 - 4 h se voziš ali uštediš para (cestarina + gorivo), a onda možeš i kombinirat npr D1 do Udbine pa po A1 - sve skupa 3 h vožnje pa imaš i za janjetinu/odojka  _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ožu 22, 2013 6:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| hornet Napisao/la: | cestarina ti je 250 kn i cijeli rezervoar goriva (tamo i nazad - ovisno o autu ali recimo srednje klase) - od Lučkog 2,5 sata normalne vožnje u jednom smijeru
Pa ako nije hića onda lijepo po D1 - D27 - D502 - 4 h se voziš ali uštediš para (cestarina + gorivo), a onda možeš i kombinirat npr D1 do Udbine pa po A1 - sve skupa 3 h vožnje pa imaš i za janjetinu/odojka  |
Thanks.
Kad malo bolje razmislim: da su jos i migovi, mozda bih i pregrizao tu lovu... A i glava ce boljeti nakon danasnje utakmice.
Iako mi je zao ne vidjeti nase Zlinove. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
| | Član od: 08 Stu 2009 | | Poruke: 813 | | Mjesto: Makarska |
|
Upisano: Sub Ožu 23, 2013 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
| I ja imam slobodno,ni novac trenutno nije problem ali nema Mig-a,bar na stajanci se moglo jednog dobacit |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2540 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Ožu 23, 2013 12:45 am Naslov poruke: |
|
|
| ima iza ulaza, uz ostale "eksponate" i jedan mig, čini mi se da je dvosjedna varijanta ali nisam siguran, a koliko se sječam bilo je govora da nisu original boje ?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Sub Ožu 23, 2013 11:10 am Naslov poruke: |
|
|
Da to je mig 21u, koji je ostao u Zemuniku nakon Maslenice. Svi ti eksponati su u izmišljenim kamuflažama, osim jastreba koji i nije izložen na način kao i ostali ali ima origigi boje koje su izblijedile.
nekad - prije uređenja kao izloška i prefarbavanja
i danas
zbog veličine slike link
a ovo je jastreb u origigi bojama kakav je i letio u HRZ-u i kakav i danas stoji na ledini jer jedini nije uređen za postav na cesti koja vodi od ulaza u bazu
link _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sub Ožu 23, 2013 11:42 am Naslov poruke: |
|
|
koji smo mi jad...vani su takve stvari ljstave i restaurirane, a mi pustamo da se misevi po tom igraju.....ne volim takve slike...ubiju me u pojam  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Sub Ožu 23, 2013 2:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Je li itko ikad iz maketarskih klubova pokusao kontaktirat ljude u bazama kao sto su Pleso ili pak ravnatelja Vojnog muzeja pa dogovorit nekakvi volonterski rad i pomoc pri rekonstrukciji kamuflaže i opcenito odrzavanju eksponata?
Meni je ova obnovljena kamuflaza ovih u Zadru, kako da kazem, bezveze (nema nikakve veze sa stanjem u kojem su bili).
Hoce se isto ponovit sa eksponatima na Plesu? Zamislite da netko 102 pukne u neki kamo slican ovim u Zadru, pa to bi bilo strasno.
Par fotki eksponata iz Zadra:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Sub Ožu 23, 2013 4:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | koji smo mi jad...vani su takve stvari ljstave i restaurirane, a mi pustamo da se misevi po tom igraju.....ne volim takve slike...ubiju me u pojam  |
Pa to je sad onako dvojako. I ovo što sad ima u bazi na Zemuniku je vjerojatno bez ikakvog plana, više volonterski i iz entuzijazma nekog nadobudnog (ali hvale vrijednog), odrađeno opet vjerojatno bojama koje su se našle trenutno u skladištu pa tako su sad to ipak postavili kao kakve-takve i šlampavo uređene eksponate pa ne stoje više na ledini gdje su do pred 2 godine stajali. Prije nego su pomaljanji i poredani uz tu cestu na ulazu u bazu godinama su stajali na istom mjestu jedan do drugoga kao na ovoj fotki iznad s palube. Sad svi osim jastreba (valjda nestalo boje) su dobili novi premaz, stalak i natpis/opis o samom eksponatu pa je to veliki korak naprijed od onog kako je bilo godinama.
Još da malo truda više daju pa da srede i onu dakotu i thuderjeta (koji je napol izgorio) bilo bi to nešto. A radne snage (volontera) vjerojatno nebi nedostajalo samo da se ima suvisla ideja i slobode napraviti nešto kako spada. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Sub Ožu 23, 2013 5:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Bio i ja, kad sredim slikice bit ce i pokoja moja.
Dao sam se malo u close up, znam da to opcenito vise zanima od generalnih slika, uz nesto slika akrobacija "krila" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Sub Ožu 23, 2013 6:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zemunik, 99-ta, 8mj. tam provel, moram potražiti slike, znam da sam se sliko kod mig-a koji je bio ispred zgrade "škole", mislim da je to onaj gore na slici. Potražim ak su slike preživile, al imam par slika sa pokretnim radarima ak koga zanima skeniram. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Ned Ožu 24, 2013 10:43 am Naslov poruke: |
|
|
Evo dijela slika
Neke su slike malo bolje jer mi je prijatelj posudio aparat i objektiv
nastavak slijedi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|