Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Ferrari F430 Scuderia-Spider 1/24"MT-Style"Edition
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Mario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Sri Ožu 13, 2013 11:23 pm    Naslov poruke: Ferrari F430 Scuderia-Spider 1/24"MT-Style"Edition Citiraj ovaj komentar

Ajd da i ja započnem jedan projekt koji nemogu nazvat 16 M verzija F430 Scuderie ali replica se može nazvat,jel i na običan F430 Spider pašu branici ,pragovi,kompletna unutrašnjost uključujuči i motor na ovu karoseriju od Ferari F430 Spider verzije znači osnovni model F430 cabria.Branici su skinuti sa kroserije koja je kompletna u osnovi bila nikakva pa reko da izrežem branike i pragove a i ostatak dijelova da utrpam u cabrio verziju koju sam kupio za male novce,ništa puno.Trenutno je u fazi prilagođavanja,znači brušenje rezuckanje ,i kad se to posloži onda ću sve slijepiti i laganini to braditi da nećemu liči.Uglavnom mislim da će ispast fini model verzije F430 Scuderie-Spider koju još nemam u kolekciji a i neproizvodi nitko maketu osim nekih proizvođača koji prodaju konverzijske dijelove za ovo kaj ja radim i koštaju jako puno,pa je i meni došla ideja da iz toga odpada koji na kraju nije odpad izvučem nešto a ne da mi stoji ili da se baci ili tak nešto.Eto par slikica za početak Very Happy .
Karoserija koja je bila za bacit a sada je sa nje skinut branici i pragovi

Dvije kutije dijelova od koje će ispast na kraju Scuderia -Spider

A ovak to izgleda na Hard Test Fitu ilit na prilagođavanju na grubo,vide se grubi rezovi i tak to,kak još nepaše baš ,ali vjerojatno bude
Very Happy

Slike kako bi to trebalo izgledati:
Ovo je set koji nisam kupio ,preskup je
http://www.hlj.com/product/HYDHD03-0060
A ovo je slika auta:
http://www.youtube.com/watch?v=7zIg7eQp6u4
LINK:
http://www.supercars.net/cars/4267.html

Visit my page:"MT-Style"

Mario: poruka promijenjena dana: Pet Ožu 29, 2013 4:46 pm; prepravljeno ukupno 4 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Sri Ožu 13, 2013 11:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajde lijepo je ispao taj "Hard test fit" Laughing
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
tino

Član od: 13 Pro 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ožu 14, 2013 12:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zanimljiv projekt, redovito pratim Very Happy

Član od: 23 Pro 2006
Mjesto: Ljubljana-Split
PorukaUpisano: Čet Ožu 14, 2013 12:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mario srediti češ ti njega. Pa koliko ja znam ti si Ferarijevac..... Wink Baš me zanima kako če ti ispasti.
Mario

PorukaUpisano: Čet Ožu 14, 2013 12:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sa dosta ljepila ,kita,brusnog papira,vode,i naravno to sve treba pobrusiti i prilagodit a to je koda da poliraš pravi auto od dobrih otprilike 70 metara kvadratnih površine plus pranje i sve ostalo kaj ide uz to,naravno tu je i unutrašnjost uračunata kao gratis Laughing Cool Very Happy,valjda bu dobro ispal na kraju,a treba mi jer mi fali u kolekciji F430 modela

Natrag na vrh
mico

Član od: 15 Stu 2007
Mjesto: Coventry
PorukaUpisano: Čet Ožu 14, 2013 11:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jesi izmrcvario body ej Very Happy bit ce zanimljivo pratit ovo, sretno Wink
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Čet Ožu 14, 2013 12:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

interesantno
drzim fige da izguras do kraja, tesko je raskopavat i drzat to sve pod kontrolom dugo vremena

PorukaUpisano: Čet Ožu 14, 2013 1:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Low Napisao/la:
interesantno
drzim fige da izguras do kraja, tesko je raskopavat i drzat to sve pod kontrolom dugo vremena

ma morat će mi to ispast bar za 3 po ocjenama,koristit ću 2K lijepo,bolje nego CA ,a i treba to sve fino pokitat i ošmirglat ,kažem treba mi u kolekciji F430 Ferraria a nepostoji maketa nego eto vidiš kaj se mora ak ju hoćeš imat ,i još kad izađe F430 GT od Fujimija onda je kolekcija ajd pa gotova Very Happy Wink

Natrag na vrh
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Čet Ožu 14, 2013 1:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pazi s tim 2K ljepilom, ja imam od tamiye (imo sam), bacio, ne valja nis, prebrzo susi, smrdi, tesko radit s njim

PorukaUpisano: Čet Ožu 14, 2013 1:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Low Napisao/la:
pazi s tim 2K ljepilom, ja imam od tamiye (imo sam), bacio, ne valja nis, prebrzo susi, smrdi, tesko radit s njim

ja sam probao Sa tim 2K od Patexa i jako je dobar,za ovo Tamiya neznam ali ovo od Patafixa funkcionira ,jedino mu treba 24 sata da full primi,i da istina je da smrdi i da se teško nanosi,a treba pazit koliko ga naneseš jel ga je teško obrađivat.Evo par slikica ljepila i raskopane odrezane plastike sa ovim skalpelom i inproviziranim skrajberom na skalpelu Very Happy

Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Ožu 14, 2013 11:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A cek, u cemu se u biti razlikuju branici? de neku sliku stari pored novih, ja sam malo tupav pa ne kuzim, meni to sve jako slicno Embarassed
Mario

PorukaUpisano: Pet Ožu 15, 2013 12:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shinobi Napisao/la:
A cek, u cemu se u biti razlikuju branici? de neku sliku stari pored novih, ja sam malo tupav pa ne kuzim, meni to sve jako slicno Embarassed

slično je,ali full različito Very Happy ,a to ti kao još ušminkaniji(drukčiji oblici),kak da ti drukčije kažem,bar meni,mada bi netko reko čemu i ovak lijepo vozilo još dodatno ušminkavat nekim dizajnerskim rješenjima i takvim stvarima Very Happy

Natrag na vrh
Mario

PorukaUpisano: Uto Ožu 19, 2013 12:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ugradnja i ljepljenje branika je uspješno napravljena,treba pričekat jedno 24 sata da se fino ovo 2K ljepilo dobro osuši,dodat malo pojačanja iz nutra za svaki slučaj,i naravno treba pokitati i obraditi spojeve,dodati još pragove i izrezati otvore za ventilaciju na stražnjoj haubi Very Happy ,nakon toga fino mora ić pod prajmer da se poprave nedostaci,malo moguće vjerojatno pobrusti taj prajmer zbog grešaka ko i uvijek ,i može u neku od Ferrari boja Cool Wink Question

Natrag na vrh
Mario

PorukaUpisano: Uto Ožu 19, 2013 5:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

danas sam pokitao spoj branika i karoserije,treba čekat sušenje pa onda na brušenje i doradu,a na zadnjem kraju vidi se koliko bu plastike trebalo dodati da se malo rupa popuni između maske i hube,ali ništa strašno,riješit će se i to Very Happy

Natrag na vrh
Mario

PorukaUpisano: Čet Ožu 21, 2013 2:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

eto,nastavlja se sa radom na karoseriji,izrezo sam na haubi plastiku,tu idu mrežice PE,zaljepio pragove,malo to prešprico sa prajmerom da ga osvježim,i naravno sada ide finale sa greškama koje su ostale,ali to će biti lagano,vidim da ih nema puno pa sam sretan i zadovoljan Very Happy ,i da zadnju maskicu treba izrezat ovu plastiku gdje dolazi kasnije mrežica,nemre ovak ostat "popunjena" Very Happy Cool Razz

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 1/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma