Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Na kioscima
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 105, 106, 107  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
OutOfFocus

Član od: 22 Tra 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 25, 2013 10:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

-> neretvanac

ajde nam malo slikaj vrata, ja sam sad u toj fazi pa me baš zanima kak si ti to izveo

btw. brod ti je ajnc A Goreprsti
neretvanac

Član od: 12 Lis 2012
Mjesto: Metković
PorukaUpisano: Pon Velj 25, 2013 1:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OutOfFocus Napisao/la:
-> neretvanac

ajde nam malo slikaj vrata, ja sam sad u toj fazi pa me baš zanima kak si ti to izveo

hvala OutOfFokus, evo slika od vrata,skroz jednostavno,nisam iša bas nešto komplicirat

OutOfFocus

Član od: 22 Tra 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 25, 2013 2:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

neretvanac Napisao/la:
OutOfFocus Napisao/la:
-> neretvanac

hvala OutOfFokus, evo slika od vrata,skroz jednostavno,nisam iša bas nešto komplicirat

zgodno! jednostavno a efektno....
Hvala ti! U zdravlje
dbezinov

Član od: 25 Sij 2013
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 25, 2013 3:49 pm    Naslov poruke: Položaj vodilica za užad pripona i kotiranje rupa klinarica Citiraj ovaj komentar

Upravo sam dobio odgovor od DeAgostinija da ne mogu dobiti od njihovog konstruktora te podatke, pa ukoliko ja mogu iznači rješenje da ga predložim.

Radi se o našoj želji da se kotiraju rupe na klinaricama i položaji vodilica za pripone na oplati. Do sada smo to radili od oka, promatrajući fotke. Mislim da ne treba posebno kotirati rupe na klinaricama (ukoliko ipak smatramo da bi to trebalo, ja ću to napraviti). Preporučio bih da se vodilica pramčanog jarbola radi kako je graffa preporučio: simulirati postavljanje jarbola pa staviti vodilicu tako da se okovi rasporede oko topovskog okna. Čini mi se da bi trebala ići par milimetara prema krmi, tako da vodilica ne tuče okno...............

Ma da ne bude zabuna odlučio sam ipak sve kotirati, samo molim par dana počeka dok to obavim.

Pozz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Čet Velj 28, 2013 11:35 am    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

Pitanje za strucnog suradnika
pozicija 52d, pise ovako, #bez izvlacenja osovine izmjerite 41mm od gornje palube,
Pitanje
Taj 41mm je jako dug i ne slici slici 52d, mozes provjeriti tu mjeru,
Hvala pozz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
damacn

PorukaUpisano: Čet Velj 28, 2013 1:20 pm    Naslov poruke: d Citiraj ovaj komentar

Čini mi se puno dugo, na slici je sasvim drugacije prikazano i dosta krace, Pozz svima
Inače ljepio sam gel trenutno, a poslije kad se osusilo popunio bijelim stolarskim wood
Natrag na vrh
neretvanac

PorukaUpisano: Čet Velj 28, 2013 1:27 pm    Naslov poruke: Re: d Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:

Čini mi se puno dugo, na slici je sasvim drugacije prikazano i dosta krace, Pozz svima
Inače ljepio sam gel trenutno, a poslije kad se osusilo popunio bijelim stolarskim wood

Damire jesi ti jutros čeka ovu da otvori trafiku,ili si presreo ovog što dostavlja robu da šta prije moreš nastavit s rađom Gusarko Wink
damacn

PorukaUpisano: Čet Velj 28, 2013 1:54 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

presreo, heheheheheeh,
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Čet Velj 28, 2013 3:32 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

evo kako bi to trebalo izgledati, samo neznam koliko da otkinem ovu osovinu, pise 41 mm , mislim da to nije tocno, pozz svima
Natrag na vrh
neretvanac

PorukaUpisano: Čet Velj 28, 2013 8:00 pm    Naslov poruke: Re: damir Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:

evo kako bi to trebalo izgledati, samo neznam koliko da otkinem ovu osovinu, pise 41 mm , mislim da to nije tocno, pozz svima

ako su vrata visoka 30mm onda bi u tom omjeru trebala osovina biti maksimalno 20mm ili i manja,jedino ako su ljudi ulazili kroz ta vrata četveronoške Laughing ili su držali jedan drugog na ramenima dok su vrtili ovo vitlo ili su bili visoki 3 metra Rolling Eyes šalim se ali u svakom slučaju ovo nije u sratmjeru s brodom i drugim detaljima,ali pričekajmo mišljenje uvaženog stručnog savjetnika Razz. i Damire kao i do sad je odlično napravljeno Goreprsti Goreprsti
neretvanac

PorukaUpisano: Čet Velj 28, 2013 8:05 pm    Naslov poruke: Re: damir Citiraj ovaj komentar

neretvanac Napisao/la:
damacn Napisao/la:

ako su vrata visoka 30mm onda bi u tom omjeru trebala osovina biti maksimalno 20mm ili i manja,jedino ako su ljudi ulazili kroz ta vrata četveronoške Laughing ili su držali jedan drugog na ramenima dok su vrtili ovo vitlo ili su bili visoki 3 metra Rolling Eyes šalim se ali u svakom slučaju ovo nije u srazmjeru s brodom i drugim detaljima,ali pričekajmo mišljenje uvaženog stručnog savjetnika Razz. Damire kao i do sad ovo je odlično napravljeno Goreprsti Goreprsti

neretvanac: poruka promijenjena dana: Čet Velj 28, 2013 9:03 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Čet Velj 28, 2013 8:46 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

Pozz svima
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Čet Velj 28, 2013 10:56 pm    Naslov poruke: Osovina (vratilo) palubnog vitla Citiraj ovaj komentar

[quote="damacn"]Pitanje za strucnog suradnika
pozicija 52d, pise ovako, #bez izvlacenja osovine izmjerite 41mm od gornje palube,
Pitanje
Taj 41mm je jako dug i ne slici slici 52d, mozes provjeriti tu mjeru,
Hvala pozz[/quote]

Upravo stigoh i otvorih forum. Kao prvo moram pohvalit krasan rad koji si pokazao na slici.

Kao drugo potpuno se slažem s vama, Ja još nemam djelove koje spominjete, ali očito je da je vratilo predugačko. Kota od 41 mm nije ispravna i na slikama 52 e, f i g vidi se kako treba skratiti vratilo i postaviti ručke za okretanje. Predledao sam i talijanski original i engleski prijevod i svugdje je isto.
Prema logici visina ručica treba biti ispod prsiju mornara tako da se može postići što veća sila guranja. Prema slici 52e visina ručica od palube je cca. 22 mm, što u naravi izbnosi 22 x 50 = 110 mm. Tu smo negdje.

Pozz
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Čet Velj 28, 2013 10:59 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

dbezinov, hvala vam, ja sam ga uradio kako sam mislio da treba,, hvala puno na pohvalama, pozz
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Čet Velj 28, 2013 11:52 pm    Naslov poruke: Odgovor DeAgostinija Citiraj ovaj komentar

U skladu sa našim razmišljanjima i upitima koje sam inače dobijao, zatražio sam odgovore od nakladnika i dobio slijedeće:

1. Kotiranje klinovica i položaja vodilica pripona. Slaže se ali prepušta nama da to obavimo i dogovorimo kako to objaviti da se pomogne maketarima. Upravo sam to počeo pa ću staviti na forum - možda zajedno bolje smislimo.

2. Postavio sam pitanje možemo li dobiti više povjesnih podataka o našem galijunu ili poveznice gdje to naći. Odgovoreno je da je napisano u prvom broju to što imaju. Kad uhvatimo vremena trebalo bi istražiti neke povjesne arhive, možda bi mogli iskopati nešto.

3. Nacrti galijuna. Postavljeno je pitanje dali ima nacrte broda, za koje smo zainteresirani kako bi ga što bolje upoznali. Odgovoreno je da će tehnički nacrti biti isporučeni sa zadnjim brojem serije. Ne znamo koliko precizni, ali nadajmo se.

4. Obzirom na upite i činjenicu da je određen broj maketara poželio i zatvorio desnu stranu broda, razmišlja se o olakšanju tog posla ciljanom isporukom potrebnih djelova. Ogdovor je da su zatražili to od svog isporučitelja pa treba još sačekati.

5 Ima još nešto - određen broj kupaca, iako nije najzadovoljniji načinom i greškicama ovog kita, ali uvidjevši da su ipak uspjeli sastaviti ono o čemi nisu ni sanjali da mogu, pita dali bi se mogao ugovoriti iza ovoga još neki jedrenjak. Sada kad su skupili nešto iskustva to bi im bilo interesantno. Što mislite o tome?

Pozz
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 105, 106, 107  Naprijed
Stranica 53/107

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma