Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Na kioscima
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 105, 106, 107  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bukle

Član od: 08 Ruj 2012
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 2:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[quote="bukle"]
Imao ovaj komplet kacavida (kupio za male pare):

stavio svrdlo veličine čavliča (iskoristio sam jedan od dodataka što dobijete sa malim brusilicama i stavio ga na vrh držača)

Može se malo improvizirati ako nemate baš ovakav držač.
Nadam se da će nekome olakšati
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
neretvanac

Član od: 12 Lis 2012
Mjesto: Metković
PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 3:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

barba Napisao/la:
E hvala lijepa na informaciji, znači nije neko čudo tehnike, ali upotrebljivo. Nije ni neka cijena, ja naručujem!

barba

Bog barba, evo san dobija pošiljku,montirano,sve odgovara,samo sam mora malo plastike maknut,kao sta sam i pretpostavija, i sad mi je sinula ideja kad san vidija sliku od buklea,ovu glavu zašarafit na neku dršku i imaš malu ručnu bušilicu.

barba

Član od: 05 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 3:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajde super da je sve ok. Cijeli dan probavam dobiti DeAgostinija da naručim tu neku ručnu bušilicu pa nikako, a ideja je da probam i ovo što kažeš. Tko zna, možda i upali.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
OutOfFocus

Član od: 22 Tra 2012
PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 4:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja sam sličnu bušilicu dobio u setu hobi alata koji se prodaje u bauhausu (maketarski luk, set pilica, šrafciger, čekič i ne sjećam se kaj je još bilo unutra) i nisam zadovoljan s time, onaj prsten koji pomičete gore dolje da bi dobili vrtnju bušilice stvara znatan otpor, sve je to nekak klimavo i neravno (aksijano) tak da sam ja to lijepo stavio na stranu...ja sam, velim, borer montirao u tehničku olovku ali ovo kaj ima bukle je prava stvar, pogotovo za tak male rupe sa tak malim borerima koji vole puknut...ne znam, možda je ova deagostinijeva kvalitetnija od moje ali čisto sumnjam, s obzirom kakav je ovaj, do sada, isporučeni alat....drugim riječima, ja bi rađe za te nofce pifkana popil Pivo
graffa

Član od: 07 Stu 2011
Mjesto: velika gorica
PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 6:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OutOfFocus Napisao/la:
ja sam sličnu bušilicu dobio u setu hobi alata koji se prodaje u bauhausu (maketarski luk, set pilica, šrafciger, čekič i ne sjećam se kaj je još bilo unutra) i nisam zadovoljan s time, onaj prsten koji pomičete gore dolje da bi dobili vrtnju bušilice stvara znatan otpor, sve je to nekak klimavo i neravno (aksijano) tak da sam ja to lijepo stavio na stranu...ja sam, velim, borer montirao u tehničku olovku ali ovo kaj ima bukle je prava stvar, pogotovo za tak male rupe sa tak malim borerima koji vole puknut...ne znam, možda je ova deagostinijeva kvalitetnija od moje ali čisto sumnjam, s obzirom kakav je ovaj, do sada, isporučeni alat....drugim riječima, ja bi rađe za te nofce pifkana popil Pivo

I ja sam za pivce. Laughing Laughing Laughing
Ova stvar sa olofkom super funkcionira, samo da nabavim 0,7 i 0,3.
Ako je ova toboš bušilica tak klimava, samo bu lomila borere a to se nemre nabrusiti ko 6ica.
Zato svakako preporučam svima onima koji budu poslije deagostinija ostali u ovom hobby-u da si svakako nabave najmanju proxxonovu ili dremelovu 12v bušilicu. Ipak se na kraju isplati. Wink
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 6:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanima me da li se cela priča ustvari vrti oko ovog alata?

[/img]
kum od barbe

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Lepoglava
PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 9:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bukle - srićo!! "Fala" što bi reka Antiša u Stjuartu malom. Morat ću do majstora oćalinka (za sive ćelije je već kasno). Cilo vrime mi stoje na stolu (ali sa onim nastavkom unutra).
dbezinov

Član od: 25 Sij 2013
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 9:45 pm    Naslov poruke: Bušilica Citiraj ovaj komentar

[quote="pru959"]Zanima me da li se cela priča ustvari vrti oko ovog alata?

[img][img]http://i48.tinypic.com/260y5nq.jpg[/img]

[/img][img]http://i48.tinypic.com/qs5yld.jpg[/img][/quote]

Zapravo da, s time da je tanja i lakša. Pri dnu iznad glave ima prsten koji slobodno kliže i za njega se može držati da se radi mirnije. Međutim nema mogučnost kopče za lijevo - desno - zakočeno kao tvoja na slici.
Dimenzije:
- duljina......................175 mm
- težina.........................42 grama
- duljina ručke...............90 mm
- promjer ručke.............12 mm
- promjer vretena............5 mm
- duljina priteznog
dijela glave..................13 mm
- promjer priteznog
dijela glave....................9 mm

Problem je što čeljust u koju se umeće svrdlo drži svrdlo samo pri svom vrhu (cca 1.0 mm), a promjer šupljine cijevi čeljusti je cca 3 mm, tako da svrdlo nije dobro centrirano, pa ga pri stezanju treba štimati da bude dobro postavljeno.

Npr. kod proxxon čeljust hvata to svrdlo sa 5 mm dosjeda a promjer šupljine je kao promjer svrdla, tako da stoji čvrsto i usmjereno.

Isti je slučaj sa maticom na ulazu u dršku koja vrti vreteno, njen dosjedni dio sa vretenom je cca 2 mm, pa se i vreteno u dršci klima.

Spašava prsten pri glavi za pridržavanje. Da su ova dva dosjeda bolje rješena bilo bi sve ok.

Poznajem alat koji je na tvojoj fotki, veći je ali i čvršći, tako da ga možeš dobro koristiti za ovu svrhu.

Pozz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 10:30 pm    Naslov poruke: bušilica Citiraj ovaj komentar

Damire hvala. Dobio sam odgovor koji sam očekivao. Naime inteeresovalo me je da li je to ovaj alat ili nešto slično ovome, da bi dao svoje mišljenje.
Ovo su ranije stolari koristili uglavnom za šrafljenje okova na nameštaju i ustvari za sva moguća šrafljenja u oba smera ( zavijanje i odvijanje, ima i funkciju kada je blokiran i kada se koristi kao običan šrafciger). Ovaj alat je otišao u penziu kada su se pojavile šrafilice na struju , kasnije i na baterije i sada živi samo u sećanju majstora ( nekada smo sve to ručno....i tako dalje) Ovo što sam ja dao na slici je jedan model može se reći iz profi klase i kvaliteta , medjutim ni za ovu alatku ja ne garantujem da može da odradi ono što nama treba - bušenje rupa prečnika ispod 1 mm. I ovaj šrafciger ima ( vidi se na slici) pri dnu oko čeljusti slobodno rotirajuću čauru koja nam služi da alat lepo usmeravamo i držimo dok "pumpamo" . Hoću da kažem, a nije antireklama, da ta bušilica što se nudi u prodaji, ako joj je kvalitet lošiji nego ovo ovde , a po tvom opisu stezne glave ( za ostalo ne znam), zaključujem da je ne lošiji, nego neupotrebljiv, onda džaba ga bilo. Neću ni da pominjem sklop koji ćini da se pravolinijsko kretanje ( pumpanje) pretvara u rotaciju. To bi moralo da bude jako dobro , bez zaglavljivanja , neravnomernosti, preskakanja. To mora da bude tečno , lako, ravnomerno, jer bi se u protivnom one male burgijice lako lomile. Ako ta bušilica ne ispunjava to onda hvala lepo. Nije za naše potrebe.

Ja sam ipak više za ovo, ili neku originalnu mikro bušilicu:

[/img]

Nastavak može biti i duži , kako bi pristup nekim mestima bio lakši.
I još nešto. Malim burgijama se bolje buši sa velikim brzinama , što se sa onom zumbom i ne može .
Lep pozdrav , Jovan.
OutOfFocus

PorukaUpisano: Sri Velj 20, 2013 11:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

graffa Napisao/la:
OutOfFocus Napisao/la:

I ja sam za pivce. Laughing Laughing Laughing
Ova stvar sa olofkom super funkcionira, samo da nabavim 0,7 i 0,3.
Ako je ova toboš bušilica tak klimava, samo bu lomila borere a to se nemre nabrusiti ko 6ica.
Zato svakako preporučam svima onima koji budu poslije deagostinija ostali u ovom hobby-u da si svakako nabave najmanju proxxonovu ili dremelovu 12v bušilicu. Ipak se na kraju isplati. Wink

slažem se sused, vjerujem da ćemo imat priliku popit tog pifkana U zdravlje
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Sri Velj 20, 2013 9:11 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

pratim sve, mislim da je taj instrument koji predlaze deagostini za nekoga ko nije nikada radio sa burgijama, ne vjerujem da bi s njim ista mogao, tako da ga necu kupiti,
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Sri Velj 20, 2013 9:14 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

moze li mi neko polati link da vidim sta je predlozeno s tom olovkom nemogu nikako naci, hvala vam
Natrag na vrh
OutOfFocus

PorukaUpisano: Čet Velj 21, 2013 8:31 am    Naslov poruke: Re: damir Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:
moze li mi neko polati link da vidim sta je predlozeno s tom olovkom nemogu nikako naci, hvala vam

nema tu linka...ja sam predložio priručni alat, kao ideju...tehničku olovku...umjesto mine staviš borer bušiš
damacn

PorukaUpisano: Čet Velj 21, 2013 9:25 am    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Ok, hvala
Natrag na vrh
graffa

Član od: 07 Stu 2011
Mjesto: velika gorica
PorukaUpisano: Čet Velj 21, 2013 1:57 pm    Naslov poruke: Re: Damir Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:
Ok, hvala

Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 105, 106, 107  Naprijed
Stranica 49/107

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma