Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| damacn
| | Član od: 10 Tra 2012 | | Poruke: 529 | |
|
Upisano: Ned Velj 17, 2013 4:31 pm Naslov poruke: damir |
|
|
| hvala ti puno na odgovoru , pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Ned Velj 17, 2013 4:50 pm Naslov poruke: damir |
|
|
Ne cjepidlacim ali primjetio sam ovu greskicu, pozz svima
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dbezinov
 | | Član od: 25 Sij 2013 | | Poruke: 274 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 17, 2013 7:08 pm Naslov poruke: Re: damir |
|
|
[quote="damacn"][b]Ne cjepidlacim ali primjetio sam ovu greskicu, pozz svima[/b]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/194/slika001f.jpg/][img]http://img194.imageshack.us/img194/2213/slika001f.jpg[/img][/URL][/quote]
Dobro si primjetio neslaganje ojačanja palube na fotografijama. Fotka 52g je pogrešna - nije jasno odakle je došla, ali ojačanje palube sa tri otvora trebaju biti isti kao na 52d. Naime postoji talijanski original koji je preveden na engleski original, koji opet mi prevodimo na hrvatski. Već nekoliko puta je zapaženo da engleski ne odgovara talijanskom. U ovom slučaju naš i talijanski su isti. Dakle neka nas 52g ne brine - možda su u fazi kreiranja otvori za stupiće bili drugačije postavljeni. Iduće fotke su ok.
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dbezinov
|
Upisano: Ned Velj 17, 2013 7:17 pm Naslov poruke: Rješenje klinarica glavnog jarbola |
|
|
Pozdrav svima,
posudio sam klinaricu od prijatelja za provjeru i mislim da je najbolje rješenje za one kojima smeta otvoru topa, da je podignu tako da daska klinarice dođe iznad otvora. To su u svakom slučaju pomaci 1 - 2 mm i ne treba je skračivati i baviti se brojem klinova. Primjedba DeAgostiniju će ipak otići, ali čini mi se da se ovim rješenjem sve zadovoljava.
Konkretno kod prijatelja ona taman tako i stoji, isto kao i kod damacn-a i ne treba raditi ništa.
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dbezinov
|
Upisano: Pon Velj 18, 2013 9:54 pm Naslov poruke: Ručna bušilica |
|
|
Danas sam pogledao kako izgleda ručna bušilica koja se nudi uz DeAgostinijev model:
- ukupna duljina oko 18 cm
- dvije čeljusti
- jedno svrdlo promjera 1.0 mm
- u manju čeljust ide svrdlo promjera 0.7 - 1.0 mm
- u veču čeljust sam uspio ugurati svrdlo do 1.5 mm
- pritiskanjem ručke preko vretena vrti se svrdlo, a može i ako se vrti samo cijela bušilica jao odvijač (za mirniji precizan rad)
- same čeljusti su kratkih duljine zubiju i svrdlo nije dobro centrirano,
treba više puta stezati i namještati svrdlo dok se pravilno centrira
- obzirom na zazor između vretena i ručke, malo je klimava u radu, ali
ima pri glavi prsten koji se drži prstima i tako centrira svrdlo. Pri radu treba više puta pritezati čeljust jer se rasklima svrdlo.
- probno sam bušio i išlo je, ne kao sa proxxon čeljustima ali bolje nego kada smo pred puuunooo godina bušili sa ničim.
- za ručnu upotrebu i sa pažljivim radom zadovoljava
Problem je da se u Tisku nadograđuje informatički sistem i neće se moći dobiti bar još dvije sedmice, a možda i dulje, pa će trebati pričekati sa bušenjem naših rupa. Međutim kao investicija za budućnost može proći.
Zasada ako se naručuje preko besplatnog broja call centra, samo zapisuju i poslati će tek kada se osposobi sistem.
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dbezinov
|
Upisano: Pon Velj 18, 2013 10:01 pm Naslov poruke: Re: Ručna bušilica |
|
|
[quote="dbezinov"]Danas sam pogledao kako izgleda ručna bušilica koja se nudi uz DeAgostinijev model:
.... kao odvijač (za mirniji precizan rad)
Pozz[/quote]
Krivo poletilo..Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 18, 2013 10:26 pm Naslov poruke: |
|
|
E hvala lijepa na informaciji, znači nije neko čudo tehnike, ali upotrebljivo. Nije ni neka cijena, ja naručujem!
barba |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pon Velj 18, 2013 10:37 pm Naslov poruke: damir |
|
|
| kako se ta busilica moze kupiti , hoce je biti na kioscima, kolika je cijena, moze je se negdje vidjeti, nisam upoznat s tim sorry, pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
 | | Član od: 20 Kol 2012 | | Poruke: 225 | | Mjesto: Pančevo |
|
Upisano: Pon Velj 18, 2013 11:49 pm Naslov poruke: ručna bušilica |
|
|
Ako sam ja dobro razumeo Damira , ta bušilica ne vredi ni koliko košta . Nekada je bolje nemati nego imati nešto što će da te nervira ( to je moje mišljenje ). I poučen dosadašnjim iskustvom sa DeAgostinijem, sve što je dao (uslovno poklonio) od četkice i turpijice preko papučice za šmirglu, čekića i pinceta , ne vredi ni pola lule duvana. Zato ja to ne bi ni da mi poklone.
Pozdrav, Jovan. _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dbezinov
|
Upisano: Uto Velj 19, 2013 12:59 am Naslov poruke: Naruđba bušilice |
|
|
[quote="damacn"]kako se ta busilica moze kupiti , hoce je biti na kioscima, kolika je cijena, moze je se negdje vidjeti, nisam upoznat s tim sorry, pozz[/quote]
U broju 50 je prospekt sa ponudom i tel. brojevima na koje se može naručiti bušilica. Košta oko 50 kuna i kada proradi sistem naruđbe krenuti će isporuka. Neće biti otvorena pojava po kioscima, nego preko tel. naruđbe.
Dakle bušilica nije prva liga, ali ako netko ne misli investirati u skuplje alate poslužiti će svrsi. Mislim da je u klasi amaterskih maketarsko-hobi alata. A cijena..!?..nama uvijek predmet rasprave.
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| miro23
| | Član od: 18 Svi 2012 | | Poruke: 78 | |
|
Upisano: Uto Velj 19, 2013 10:00 am Naslov poruke: |
|
|
| Za te novce si kupite radije set sa odvijacem s bitovima koji ima stezujucu glavu a nutra dobijes jos i pincetu i mala kljesta za rezanje zice. A vec za 200 kn imate einhell rotirajuci alat sa sajlom. To ima u svakom pevcu, baumaxu... A jos za 50 kn kupite cjeli paket nastavaka za nju u drvenoj kutiji. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
|
Upisano: Uto Velj 19, 2013 12:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam jedno da prodam
nije baš za maketu... [/img] _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
| | Član od: 14 Svi 2012 | | Poruke: 39 | |
|
Upisano: Uto Velj 19, 2013 1:30 pm Naslov poruke: bušilica |
|
|
Bok pru,
hvala ti na pozdravu, na što ti lipo uzvraćam. Posebno jer si me rješio onog stručnog napasnika(ha,ha).
Vidim da ste se dobro raspričali, rješili ste klinaricu i opanjkali bušilicu. Ja ću je kupiti zato jer sam slab na alate, ne izgleda loše (niklovana) i dovoljno je uska i duga da mogu doći do unutarnjih djelova. Ne mislim da je nešto posebno, ali nije na struju, mogu je dati klincima itd.
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
|
Upisano: Uto Velj 19, 2013 1:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav Marin! Ja sam je na neviđeno , po priči, otpisao , a i na bazi dosadašnjeg iskustva. Ko zna možda me DeAgostini demantuje , pa se i ja predomislim.  _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
| | Član od: 14 Svi 2012 | | Poruke: 39 | |
|
Upisano: Uto Velj 19, 2013 2:09 pm Naslov poruke: bušilica |
|
|
[quote="pru959"]Pozdrav Marin! Ja sam je na neviđeno , po priči, otpisao , a i na bazi dosadašnjeg iskustva. Ko zna možda me DeAgostini demantuje , pa se i ja predomislim. [/quote]
Ima još nešto - ako mi ne bude valjala imam razlog prigovarat DeAgostiniju što i nije loše. Još ću malo proguglat po internetu, mislim da tih alata ima u ponudi, pa ih usporediti. pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|