Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Arii/Otaki ?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 12:46 am    Naslov poruke: Arii/Otaki ? Citiraj ovaj komentar

Zanima me kakva je kvaliteta maketa u naslovu navedenih proizvođača.

Pogotovo mi je zanimljiv Arii 1/48 K5Y1 WILLOW a ukoliko netko ima iskustva s ostalim modelima u 1/48 molim preporuku šta se isplati uzeti.
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 10:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad bi ti Killa napisao "pa imaš google, zašto nas zamaraš sa time kad možeš sam" Twisted Evil

Ovo sam ja pronašao : http://cs.finescale.com/fsm/modeling_subjects/f/2/t/95420.aspx
http://www.scalemates.com/products/product.php?id=114123
http://hyperscale.com/2007/features/k5y2bc_1.htm
Nažalost nije puno, ali....
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mpuky1

PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 1:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tnx Iwtcha.
Ma pretražio sam ja Google ali mene zanima iskustvo iz prve ruke. Naime Arii/Otaki su navodno starije makete i zanima me koliko su konturno točne i kakve su u usporedbi sa Tamiyom i Hasegawom. Pogotovo me zanimaju njihove makete ww2 japanskih zrakoplova.
FilipZG

Član od: 10 Lis 2009
PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 4:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo kaj veli Scott van Aken sa modellingmadnessa: ''Interestingly, the Japanese aircraft modeled by Otaki had major shape flaws while the Corsair, Hellcat, P-47 and others are quite accurate''
Znači da im japanski avioni i nisu baš nekaj...
Natrag na vrh
mpuky1

PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 4:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Šteta znači samo ameri igraju a možda i nijemci.

Tnx FilipZG.
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 5:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Willow je super maketa i može se jeftino naći na ebayu. Ako možeš, kupi.

http://tinyurl.com/c6uwk9e

http://tinyurl.com/buj9asg
mpuky1

PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 6:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kako ove ostale Arii makete nisu nešto mislio sam si uzeti sljedeće

Arii 1/48 Messerschmitt Bf109G

Arii 1/48 Type 93 (K5Y1) WILLOW

Arii 1/48 F4U-1A Corsair

Nichimo 1/48 Red Dragonfly (Spruce)

mpuky1: poruka promijenjena dana: Pon Velj 18, 2013 1:17 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 6:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za Messera nemam pojma, ali Willow i Spruce su super.
Nisu Tamiye, ali se daju lijepo napraviti.
mpuky1

PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2013 1:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Naručio sam si makete sa Hlj. Tamo su mi se činile najpovoljnije. Pa ukoliko nekog zanima evo i cijena s time da treba dodati poštarinu.

Arii 1/48 Messerschmitt Bf109G 5,16 Eur

Arii 1/48 Type 93 (K5Y1) WILLOW 5,16 Eur

Arii 1/48 F4U-1A Corsair 5,16 Eur

Nichimo 1/48 Tachikawa Ki9 Type 95-1 Trainer 11,61 Eur

Arii i Nichimo mi se čine jako povoljni. Možda bi uzeo još kojeg. Japanci su mi privlačni ali nisam siguran kojeg uzeti kada su ti japanci od Arii-a loši. Možda uzmem još Arii 1/48 Grumman F6F-3 Hellcat.
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2013 1:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kad ti stignu, napravi neku inbox i WIP recenziju Very Happy
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2013 6:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za nas 72-jkaše, ARII je mozda najpoznatiji po tome sto jedini ima maketu Cessne 172. Zvuci zaista cudno sto nitko drugi ne radi maketu tog zaista planetarno popularnog avijoncica...

Maketa je u "basic" kvaliteti OK, a sitni dijelovi ili nisu bas dobri ili ih nema... (napomena: govorim o tome sto vidim u kutiji, do sad jos nisam slagao maketu).
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2013 6:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

FilipZG Napisao/la:
Evo kaj veli Scott van Aken sa modellingmadnessa:

Sve sto taj covjek pise treba uzeti s prilicnom dozom skepse. Radi se o ne bas jako dobrom maketaru koji vrlo cesto dosta slabo poznaje subjekt o kojem pise, a i prilicno je pristran s obzirom na pojedine proizvodjace...
Natrag na vrh
mpuky1

PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2013 10:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam baš neki stručnjak ali mogu probati napraviti kakvu recenziju kada dođu makete. Nemojte očekivati neke bajne fotke jer nisam baš savladao fotkanje.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma