Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Na kioscima
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 105, 106, 107  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 2:51 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

Darko u pravu si, dolazilo je i prije momenata da bi sve ostavio, ali volja se za par dana vrati, hvala ti na ovom pisanju, pozz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
kum od barbe

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Lepoglava
PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 3:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

graffa - isprika, zaboravih prije - toplo se preporučam za nacrte.
Ja sam uspio iskopati samo njihov San Francisco (2,2 Mb zipano) - ako nekog zanima javite.
Ima dosta detalja gdje izgleda kao "potpis" istog konstruktora, ali uvijek se nađe nešto novo.

pozz Darko
dbezinov

Član od: 25 Sij 2013
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 3:43 pm    Naslov poruke: Re: damir Citiraj ovaj komentar

[quote="damacn"]Darko u pravu si, dolazilo je i prije momenata da bi sve ostavio, ali volja se za par dana vrati, hvala ti na ovom pisanju, pozz[/quote]

Podrška damacinu - pomalo si me preplašio. Toliko si dobro radio pa da sad odustaneš zbog 3 mm pomaka lijevo ili gore. Još ćeš više naučiti razmišljajući o tome. IDEMOO DALJEEE! Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
graffa

Član od: 07 Stu 2011
Mjesto: velika gorica
PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 4:56 pm    Naslov poruke: Re: damir Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:
Iznijet cu svoje misljenje, neznam jesa li u pravu, ali muci me pa cu napisati par redaka, Da sam na pocetku znao u sta ulazim ne bi nikada usao, sada stvari rijesavamo gledajuci slike, filmove, nigdje nikakvih mjera, DeAgositi nije uopce upozoravao na neke stvari kroz svoja uputstva, iskreno nemam volje raditi stvari otprilike da bi na kraju mozda potrefio neke stvari, ali sta je tu je , idem dalje, ali nisam siguran da li cu ovaj jedrenjak zavrsiti, ako mi se stvari ne sloze kako treba jednostavno cu prekinuti, nemam volje za radju koja ide tako tako, mozda sam u krivu, mozda je to kod svakog projekta isto, ako jeste onda ovaj hobi nije za mene, vidjecemo sta ce dalje biti, pozz svima

Nemoj biti razočaran. Nije baš vrhunac kitova, ali će svakako pomoć da se narod naući.
Naime svaki problem na koji naiđeš natjera te da tražiš rješenje, pa pitaš na forumu i na kraju naučiš za sljedeći put.
A nemoj se bojati metode pokušaja i promašaja. Za ovu maketu sam pramčani nastavak radio 4 puta sve od početka, da bi tek četvrti bio na moje zadovoljstvo. Mislim da je to jedan od zahtjevnijih detalja. Wink
damacn

PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 5:00 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

graffa hvala na pisanju, idemo dalje
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 5:02 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

graffa moze slika tog pramcanog nastavka koji je kopliciran za napravit da malo vidim o cemu se radi, hvala ti , pozz
Natrag na vrh
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 5:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Damire, na muci se poznaju junaci. Ovo što sam do sada video kod tebe- ti si pravi Smile . Zato napred, sve će na kraju da budu samo slatke muke.
Veliki pozdrav za velikog majstora Smile !
damacn

PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 5:41 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

Pru hvala ti, neznam sta bi ti rekao, veliki majstor je onaj ko ovo zavrsi, nesmijem se zakleti, pozz prijatelju,
Natrag na vrh
barba

Član od: 05 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 6:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pitanje za dbezinova.

Zanima me ova ručna bušilica što je u ponudi, ne mogu shvatiti kakva je glava, da li se mogu postaviti samo svrdla od 1 mm ili ima neki raspon. Bio bi Vam zahvalan ako nam možete dati malo detaljnije informacije.

pozdrav
barba
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
neretvanac

Član od: 12 Lis 2012
Mjesto: Metković
PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 6:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

damacn ma kakvo odustajanje da te nisan više čuo a to kažeš!! Laughing Laughing . idemo dalje, da je previše jednostavno nebi bilo zanimljivo,to oni nama malo daju da unesemo nešto svoje u maketu Laughing samo naprid bez predaje.
dbezinov

PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 7:47 pm    Naslov poruke: ručna bušilica Citiraj ovaj komentar

[quote="barba"]Pitanje za dbezinova.

Zanima me ova ručna bušilica što je u ponudi, ne mogu shvatiti kakva je glava, da li se mogu postaviti samo svrdla od 1 mm ili ima neki raspon. Bio bi Vam zahvalan ako nam možete dati malo detaljnije informacije.

pozdrav
barba[/quote]

Pozdrav barba,
ja ću u ponedjeljak, kad ću biti u Tisku doći do svog broja, tako da je još nisam vidio. I mene zanima, pa ću provjeriti i objaviti. Pozz
Natrag na vrh
barba

Član od: 05 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 9:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super, hvala
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
dbezinov

PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 11:49 am    Naslov poruke: Re: Objava str. suradnika - klinarice Citiraj ovaj komentar

[quote="graffa"][quote="dbezinov"]Opažanje pri provjeri klinarica, upute 50 c i 50 f.
Duljina klinarice je 55.0 mm, a razmak između pregrade krmice i otvora zadnjeg topa na glavnoj palubi je manji od te vrijednosti. Klinarica prekriva dio otvora.
Pokušati ću provjeriti stanje sa brojem klinova i dali se može smanjiti duljina klinarice. Možda postoji bolja ideja?
Svakako bilo bi dobro sačekati sa lijepljenjem. Pozz Rolling Eyes[/quote]
Svakako je potrebno sačekati sa ljepljenjem stepenica jer će biti gotovo nemoguće vezati konope za klinarice.
A klinaricu treba skratiti i smanjiti razmak između rupica kako bi stala od zida do topnice.
/quote]

Graff,
vezano uz opažanje da će stepenice smetati klinarici - slažem se. Sutra ću sastaviti dopis DeAgostiniju sa svim našim pitanjima. Imam još jedno moguće rješenje za one kojima klinarica ulazi u okno topa - možda bi se mogla zadržati u svoj duljini i brojem klinova i podići prema razmi dok ne dođe iznad otvora. To je na tragu tvog razmišljanja da bi mogla biti na razmi da je linica niža. Konzole tada nebi dodirivale palubu, ali za čvrstoću je ok ako su lijepljene za linicu. A billo bi i lakše raditi obzirom na stepenice. Što misliš o tome?
Pozz
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 12:04 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Stepenice ce smetati klinarici, u mene je mislim ok, kad stavim te klinarie koje se nalaze na nosacima, na mjesto kako predlaze deagostini, nosac mi dojde 1mm odmaknut od ruba otvora za top, mislim da je to ok, a sama klinarica predje otvor od topa ali sa gornje strane, znaci kad montiram klinaricu kako je deagostini predlozio, i pogledam otvor za top sa vanjske strane ne vidim klinaricu, probao sam staviiti i top i sve je ok, e sada ja cu je najvjerojatnije zalijepiti kako deagistini kaze, na njoj imaju rupice, i one ce se sakriti negdje iza stepenica, bit ce muka raditi, ali ako se malo vise potrudim oko provlacenja uzadi kroz te rupice i mozda kakav pomocni alatic, mislim da cu to uspjeti napraviti, moje pitanje je jesam li u pravu ili me ceka neka zavrzlama poslije toga, spreman sam ostati pola dana da provucem kroz tu rupicu uze koja je skrivena iza steprenica, hvala i pozz svima
Neznam jesam li bio jasan, lose vladam pojmovima iz brodomaketarstva, pozz
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 4:21 pm    Naslov poruke: Klinarica i stepenice Citiraj ovaj komentar

Bok damacin,
prema onome što si napisao, mislim da možeš nastaviti kako si zamislio. To je konačno u skladu sa uputama. Bez stepenica bi to mogao obaviti lakše, ali može se. Dobro je da ti otvor topa ne smeta klinarici. Pozz
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 105, 106, 107  Naprijed
Stranica 47/107

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma