Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 11:58 am Naslov poruke: Ar-555/1B Amerika Bomber |
|
|
Odlučio sam se konačno napraviti maketu aviona kojem i njegovoj posadi toliko toga dugujemo. Dugujemo završetak neželjenog rata na zapadu, koji se na žalost produžio sve do 1944., te pravedni završetak rata na istoku, koji je kako znamo, završio 1947. Od tada živimo u stabilnoj, sretnoj i ujedinjnoj Europi, koja je uzor modernim društvima svijeta. Sve je to omogučeno hrabrom akcijom tri čovjeka u danas smiješno zastarjelom avionu, koji je nosio samo jednu bombu i dva repna topa, a krenuo je u borbu protiv najjače ekonomije i vojne sile tadašnjeg svijeta.....
Da ukratko ponovim ono što svi znamo.
Odmah poslije pokretanja operacije "Overlord", Fuhrer je pokrenuo akciju "Valkira". Cilj akcije bio je pokazati Sjedinjenim Državama da su u dometu najnovijeg oružja Trećeg Rajha - atomske bombe. Največi problem bio je transport iste. Sva sreća da se nije odustalo od projekta Ar-555, no ni taj projekt nije bio idealan. Tako je prepravljeno samo tri aviona u varijante Ar-555/1A (izvidničko-meteorološka varijanta) i Ar-555/1B (bombarderska varijanta).
Kao što je opće poznato, bomba je bačena na Wallstreet kao simbol židovskog bankarskog kapitala koji je tiranizirao građane Sjedinjenih Država. Akcija je bila koncipirana tako da se postigne maksimalni politički učinak uz minimalne žrtve. Upravo zato je Fuhrer inzistirao da bomba bude bačena noću, kada je u poslovnom dijelu grada bilo vrlo malo civila. Uz to je Fuhrer, kako je poznato u svom epohalnom govoru narodu Amerike i građanima New Yorka izrazio svoje žaljnje za sve nepotrebne civilne žrtve koje su pale kao rezultat židovsko masonske zavjere. Ova tužna akcija bombardiranja New Yorka je ipak spasila još više ljudskih života, jer da nje nije bilo, nastavila bi se akcija anglo-američke okupacije Europe i ne bi se mogao zaustaviti sovjetski prodor sa istoka, te bi Europa uz milijunske ljudske žrtve potonula u mračni srednji vijek. Srećom to se nije dogodilo!
Još nekoliko riječi o avionu. Ar-555/1B, Torov čekić, pripremljen je za nošenje samo jedne atomske bombe. Da bi što brže doletio u zonu djelovanja, te imao što više vremena za pronazak cilja, trebalo je uštedjeti što više goriva. To se postiglo skidanjem sve boje sa aviona, te uklanjanjem četiri topa i leđnog tureta. Danas je to pomalo smiješno, no u to vrijeme trebalo je puno hrabrosti da se poleti i izvrši zadatak.....
Evo slika:
Kritike? _________________ potpis
Antun Janković: poruka promijenjena dana: Pon Sij 28, 2013 12:45 pm; prepravljeno ukupno 3 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iron
 | | Član od: 15 Ruj 2012 | | Poruke: 72 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 12:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan je  _________________ Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome.
A.Einstein
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 12:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Napisi ovu pricu na 500 strana i kupujem prvu knjigu sa rednim brojem 000001!
Maketa je odlicna, odlicna, preodlicna! Svaka cast, sve mi je na njoj savrseno. Pratio sam temu "u radu" i ocekivao sam dobru maketu, ali na kraju si servirao cistu perfekciju. Bravo!
Nadam se da cu jednog dana imati cast da ovo cudo vidim uzivo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 12:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bastardo Napisao/la: | Napisi ovu pricu na 500 strana i kupujem prvu knjigu sa rednim brojem 000001!
Maketa je odlicna, odlicna, preodlicna! Svaka cast, sve mi je na njoj savrseno. Pratio sam temu "u radu" i ocekivao sam dobru maketu, ali na kraju si servirao cistu perfekciju. Bravo!
Nadam se da cu jednog dana imati cast da ovo cudo vidim uzivo. |
Držim te za riječ!!!  _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 1:02 pm Naslov poruke: |
|
|
ja cu ju napisat, samo reci kak su se zvala ta tri heroja
ne volim what if, al ovo je krasno ispalo
jedino mi nije sjela ona zuta traka na nosu, sva bljesti, al to je stvar ukusa  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 2:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| stvarno dobar |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 2:26 pm Naslov poruke: |
|
|
odličan backstory i maketa  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2539 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 2:48 pm Naslov poruke: |
|
|
da, vrhunska maketa sa još boljom pričom...
skoro za vinjeticu sa postultramodernim vodičem (vodičicom u minici ) i posjetiteljima u nekom muzeju |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 3:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Super, super, super. Svaka cast na poslu i na prici. Odlicno. I meni zuta traka ne sjeda, ali ostatak vrhunski. Bravo. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 3:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Prica je fenomenalna pravi mali roman malo razradi i to je to mozda izadje iz tiska kako je to danas popularni i drugi i treci dio!!!
Odlican a pogotovo ova imitacija malo pohabanog i apsisanog aluminija! _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 3:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Ukratko maketa je jako dobra, bear metal odličan!
Ali priča! WTF
| Citat: | | Upravo zato je Fuhrer inzistirao da bomba bude bačena noću, kada je u poslovnom dijelu grada bilo vrlo malo civila | Ko, Hića je mario za civile ,daj nemoj.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 6:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa je zaista zanimljiva i odlično i efektno izgleda. Meni je žuta traka oko nosa OK, jer su takve taktičke oznake i uvedene na samom kraju rata, pa bi i u what if scenariju "držale vodu". _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veteran
 | | Član od: 29 Ruj 2010 | | Poruke: 292 | |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 6:21 pm Naslov poruke: Ar-555 |
|
|
Vrhunska izvedba, iako ne volim what-if  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 8:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrhunski rad  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Pon Sij 28, 2013 8:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Ukratko maketa je jako dobra, bear metal odličan!
Ali priča! WTF
| Citat: | | Upravo zato je Fuhrer inzistirao da bomba bude bačena noću, kada je u poslovnom dijelu grada bilo vrlo malo civila | Ko, Hića je matio za civile ,daj nemoj.... |
Vidim kolega da ste zadojeni antiarijevskom prožidovskom ideologijom. Našem Fuhreru nikada nije bilo do civilnih žratava niti do rata, već mu je na srcu bila dobrobit svih naroda naše Europe što se i pokazalo zadnjih sedamdesetak godina, a što su nastavili i njegovi nasljednici kao što je bio Dr Hess. Uostalom to priznaju i svi saveznici na čelu sa našim Poglavnikom.
Razmislite kolega. Koje gradove je njemačko zrakoplovstvo teroristički bombardiralo bombama sa bijelim fosforom, kao što su njemački gradovi bombardirani od strane britanaca (uz protivljenje amerikanaca)? Niti jedan!
Koliko ljudi (i civila) je poginulo u pokušaju protuzakonite angloameričke okupacije francuskih teritorija i kolonija u Africi? Ne zaboravite da je ta agresivna angloamerička avantura bila uperena protiv suverene zemlje koja im je bila saveznica, prije nego je proglasila neutralnost u ratu! Koliko gradova su samo saveznici teroristički bombardirali u Neodvisnoj nam Hrvatskoj, a koje gradove je njemačko zrakoplovstvo sravnilo sa zemljom (pa čak i kada su bili pod kratkotrajnom kontrolom bandita)? Niti jedan!
Zato kolega nemojte podsmješljivo govoriti o brizi za civile tijekom civiliziranog ratovanja koje je provodio Treći Rajh sa svojim saveznicima!  _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|