Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pet Pro 21, 2012 10:23 pm Naslov poruke: Čime razrijediti revell acryl crna 08 |
|
|
Kada sam koristio ovu boju zapušila mi airbrush! Razrijedio sam je alkoholom, poslije sam dodavao Mr. Color retarder i isto se dešavalo.
Inače sama boja je odlično legla i sviđa mi se ali sam par puta morao čistiti airbrush.
Tu istu crnu sam i ranije koristio ali onu što dođe u maloj kantici sa revelovim maketama i ona mi je odlična, dok sam sa bijelom u toj malo kantici imao isti problem.
Znači čime razrijeđivati te boje , destilovanom vodom ili alkoholom ili nečim drugim? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazz
 | | Član od: 06 Svi 2012 | | Poruke: 175 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Pro 21, 2012 10:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| revellove acryle razrjedim sa tekučinom za pranje stakla, kupio na OMW |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Pro 21, 2012 11:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Akrilne boje se razrjeđuju vodom.
Destiliranom ili običnom, svejedno. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Sub Pro 22, 2012 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala vam na odgovorima! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Sub Pro 22, 2012 9:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Votkom. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Pro 22, 2012 11:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | | Votkom. |
Nju osobito dobro podnosi Model Masterova "Russian armor green"!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Sub Pro 22, 2012 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja sam Tamiyne boje razrijeđivao isto tako lozom ili šljivom i meni su zaista ok gotovo kao i alkoholom |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Ned Pro 23, 2012 12:36 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | AleksandarMorozov Napisao/la: | | Votkom. |
Nju osobito dobro podnosi Model Masterova "Russian armor green"!  |
Da, naravno. Kako si samo znao?  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Ned Pro 23, 2012 12:47 am Naslov poruke: |
|
|
| viper Napisao/la: | | Ja sam Tamiyne boje razrijeđivao isto tako lozom ili šljivom i meni su zaista ok gotovo kao i alkoholom |
Prednost votke je u činjenici da je čista nearomatizirana votka, u stvari, 64% čisti etanol i 36% posto čista voda...i ništa više. Voćne rakije NISU ČISTE. Osim etanola i vode, u sebi sadrže hrpu različitih organskih molekula koje im daju specifične arome, mirise i boje (uglavnom različite estere, aldehide, ketone, organske kiseline i njihove soli, NEetilne alkohole, blablabla). Čista nearomatizirana votka se dobija alkoholnim vrenjem i destilacijom čistog čisticijatog škroba dobijenog iz kukuruza i/ili krumpira...i zato ne sadrži ništa drugo, osim etanola i vode.
E sad...većina "nečistoća" u voćnim rakijama je relativno lako hlapljiva kao i osnova (etanol i voda)...no, kako će reagirati u dodiru s akrilnim bojama pojedinih proizvođača? Tko želi riskirati i probati? Neka, hvala. Imam votku.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|