Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| zore70split
 | | Član od: 15 Lis 2011 | | Poruke: 149 | |
|
Upisano: Sub Pro 15, 2012 11:56 pm Naslov poruke: HVARSKA GALIJA SV.JEROLIM 1571. |
|
|
Evo ekipa trebam nešto pronaći..
U starom dobrom časopisu Karaka nekad davno je bija objavljen članak
o izradi hvarske galije Sv.Jerolim i to iman,a i naš barba Graffa nam je to stavija svima na raspolaganje..hvala mu
E sad,tada se u Karaci spominjalo da preko uredništva ima za kupit
"pravi"-kompletan nacrt hvarske galije sa detaljima i sl..mislim da je bija djelo poznatog Lea Verle
Ima li iko da ima ili da zna nekoga ko bi ustupija,proda ili sl nacrt za ovi jako rijedak brod za vidit?
Splitska Maristella ima kit za taj brod ali nema nacrt posebno a i da ga ima nije baš pogodan jer je većina dijelova izrezana laserom pa ih i nema nacrtanih na papiru,tribalo bi kupit kit pa ga precrtavat sa drva i sl..a to mi se ne radi
Eto ga ..pomagajte
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Pro 16, 2012 11:44 am Naslov poruke: |
|
|
potrazi na forumu, bio je jedan tip koji ju je napravio, i na isti takav upit ko tvoj dobio sam odgovor da nacrt kosta jedno 200 eura( nisam siguran al znam da mi se zavrtio u glavi), pa ak ti pase........  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
|
Upisano: Ned Pro 16, 2012 2:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | potrazi na forumu, bio je jedan tip koji ju je napravio, i na isti takav upit ko tvoj dobio sam odgovor da nacrt kosta jedno 200 eura( nisam siguran al znam da mi se zavrtio u glavi), pa ak ti pase........  |
Proba san u tražilici ali nisan naša..
Koliko mu zubi triba izbit za 200e..nije ti reka ?
Koji je to biznis..mogli smo se dosad bogatit da smo tako bili "dobreruke"
Taj ima bit spada u one skrivene trgovačke tipove maketara,šta samo uzimaju a ništa nebi dali..sve nose u grob sa sobom |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Ned Pro 16, 2012 3:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| zore70split Napisao/la: | | Slider Napisao/la: | potrazi na forumu, bio je jedan tip koji ju je napravio, i na isti takav upit ko tvoj dobio sam odgovor da nacrt kosta jedno 200 eura( nisam siguran al znam da mi se zavrtio u glavi), pa ak ti pase........  |
Proba san u tražilici ali nisan naša..
Koliko mu zubi triba izbit za 200e..nije ti reka ?
Koji je to biznis..mogli smo se dosad bogatit da smo tako bili "dobreruke"
Taj ima bit spada u one skrivene trgovačke tipove maketara,šta samo uzimaju a ništa nebi dali..sve nose u grob sa sobom |
sta ces, ima nas svakakvih...
nikad, ali bas nikad nisam nikom naplatio nacrt....
si vidio pod gotovi radovi?
nisam siguran, al mislim da je ovdje stavio, da li u drveno ili obicno maketarstvo, ne znam... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
| | Član od: 12 Lip 2012 | | Poruke: 304 | | Mjesto: Kastav |
|
Upisano: Ned Pro 16, 2012 5:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidio sam da BRODOMAKETAR iz Bg ima planove za galiju koju tražite. E, sad cijena, kada sam se interesirao za neke cijene planova bili su relativno jeftini.Planove i kitove inaće šalje u Hrvatsku autobusom.
Nadam se da sam pomogao |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jedro
 | | Član od: 06 Tra 2011 | | Poruke: 32 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Pro 16, 2012 9:53 pm Naslov poruke: hvarska galija |
|
|
E moj zore70 dobar si ... nepopravljivi optimist naša si di ćeš pitati ... opet će ti biti kao s falkušom .... ( da se kladimo ? )
To što ćeš vidjeti od Sv. Jerolima je istoimeni lijepi otočić ispred Hvara koji je službeno FKK ili ti nudistička plaža ... ostalo što ti treba teško ... mislim da bi prije vidio i svetca Jerolima uživo nego ovo što pitaš. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
|
Upisano: Pon Pro 17, 2012 12:21 am Naslov poruke: Re: hvarska galija |
|
|
| jedro Napisao/la: | E moj zore70 dobar si ... nepopravljivi optimist naša si di ćeš pitati ... opet će ti biti kao s falkušom .... ( da se kladimo ? )
To što ćeš vidjeti od Sv. Jerolima je istoimeni lijepi otočić ispred Hvara koji je službeno FKK ili ti nudistička plaža ... ostalo što ti treba teško ... mislim da bi prije vidio i svetca Jerolima uživo nego ovo što pitaš. |
A jebemu miša...a kako bi ja podilija svakome tako mislim da bi bilo i obrnuto..a možda i nije
Ima "profića" koji od maketarstva čine veliku lovu pa ni braceru nebi podilili sa početnicima kojima se ne daje gomila love za kit..
Ne shvačaju ljudi da im mi "obični" maketari nismo prijetnja...da sagradimo jednu jednostavniju maketu u godinu dvi dana,privrćemo nacrte po noći dok dica spavaju
Znaš kako je...posal..kuća..dica..preživljavanje..makete su nama za gušt,njima za zaradu,bar tako san uspija shvatit nakon nekih susreta sa velikanima
Čast izuzetcima..ali to smo već odavna apsolvirali  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
|
Upisano: Pon Pro 17, 2012 12:21 am Naslov poruke: |
|
|
| stari Napisao/la: | Vidio sam da BRODOMAKETAR iz Bg ima planove za galiju koju tražite. E, sad cijena, kada sam se interesirao za neke cijene planova bili su relativno jeftini.Planove i kitove inaće šalje u Hrvatsku autobusom.
Nadam se da sam pomogao |
Hvala na informaciji,i tu ćemo liniju provjerit  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
|
Upisano: Pon Pro 17, 2012 12:42 am Naslov poruke: Re: hvarska galija |
|
|
| jedro Napisao/la: | | opet će ti biti kao s falkušom .... |
Aj nemoj tako,vidiš d a smo ipak nešto uspili riješit...još malo mudrijanja,crtanja,promatranja fotografija..možda usputni posjet u Komižu i eto divojke  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
 | | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 206 | | Mjesto: Omis/Zadar |
|
Upisano: Pon Pro 17, 2012 10:59 am Naslov poruke: |
|
|
Zore, potežem jednu vezu pa ga može bit i rješimo.
Prijatelj mi upravo gradi tu galiju. _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Pon Pro 17, 2012 11:16 am Naslov poruke: |
|
|
ja saljem dans kaj imam
a za nacrt se biljezim s stovanjem  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2milimetra
| | Član od: 26 Sij 2011 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Pro 18, 2012 2:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Ha ... Zore je vječni optimist... malo me podsjeća na Don Kihota .
Opet s druge strane možda mu i upali koji put .
Riješit ćemo to nekako ..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
 | | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 206 | | Mjesto: Omis/Zadar |
|
Upisano: Uto Pro 18, 2012 3:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Od mene ništa. Prika ima Marisstellin kit, još nezapocet. A da ga pitam da poslika malo kit??? _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 18, 2012 3:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| I ja sam taj nacrt nekad davno tražio i odustao. Naletio sam u Puli na dvije knjižice za izradu sagite i starohrvatskog trgovačkog broda, to je izdavala udruga Vila velebita, bio je jako uključen Leo Verle i kao logo na knjizi je bio sv. Jerolim, slika nije bila velika, ali svejedno je to bilo toliko dobro izgledalo da se zapalim. Nešto sam probao preko brodomaketara ali i to nije baš slavno završilo. Uglavnom, ako bude nešto od ovoga nacrta i JA BI ISTO. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
 | | Član od: 07 Stu 2011 | | Poruke: 241 | | Mjesto: velika gorica |
|
Upisano: Uto Pro 18, 2012 9:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| 2milimetra Napisao/la: | Ha ... Zore je vječni optimist... malo me podsjeća na Don Kihota .
Opet s druge strane možda mu i upali koji put .
Riješit ćemo to nekako ..... |
Mlad je, naučit će! _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|