Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 23, 2012 3:23 pm Naslov poruke: Hrvatski vojnik 141 br.HV, 1/35 |
|
|
Figura je od Black army models-a. Dovršena je još u 9. mjesecu, ali je nisam stigao fotografirati. Figuru ste mogli vidjeti na izložbi Oluja u minijaturi u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Radio sam je u spomen na 141 brigadu čiji sam bio vojnik u periodu iza akcije Maslenica, u Zadarskom zaleđu 1993. Rađena je enamel, akrilnim i umjetničkim uljanim bojama. Teren je samogradnja od akrilne mase, kamenčića, trave i +Model hrastovog lišća. Nadam se da vam se sviđa.
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Stu 23, 2012 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
tuzil bum te evropskoj komisiji za zastitu djecjih prava jer tip ima cigaretu.....
pravi je super ti je ispal,a i podloga je cool
jedino kaj mi nije sjelo je prenja rucka na AK..malo mi je nekak povijena prema naprijed...ili je to do slike
doduse, imal sam u rukama samo srpkinju, rumunku i kineskinju, pa ak sam u krivu sorry
bajdvej, ciji je to sljem??
mi smo imali jugo ili americke _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Pet Stu 23, 2012 4:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče ručke povijenost prema naprijed je dobra tj.autentična,mislim da se radi o rumunjki,a šljem hm mi tenkisti ih nismo imali pa nebi točno znao ali mislim da je istočnonjemački. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pet Stu 23, 2012 5:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Puška je rumunjski kalaš koji izgleda baš tako (možeš progooglat, ako ne vjeruješ), a kaciga je istočnonjemačka-Taurus je u pravu.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 23, 2012 5:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlićno izgleda  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Stu 23, 2012 6:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Puška je rumunjski kalaš koji izgleda baš tako (možeš progooglat, ako ne vjeruješ), a kaciga je istočnonjemačka-Taurus je u pravu.  |
ma ne, sam se ne sjecam da je rumunjka tak imala prema naprijed....
znam da je ona imala kockastu drsku, a kineskinja oblu, koja je klizila iz ruke.... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1354 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Stu 23, 2012 8:12 pm Naslov poruke: |
|
|
odlicno izgleda,svaka cast  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kapitän zur See
 | | Član od: 17 Ruj 2010 | | Poruke: 83 | | Mjesto: Konjščina |
|
Upisano: Pet Stu 23, 2012 8:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Kineskinja ima montiranu sklopivu bajonetu(više nalik na nekakvu špicu).
Odlično pogođena boja maskirne uniforme. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Pet Stu 23, 2012 11:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kapitän zur See Napisao/la: | Kineskinja ima montiranu sklopivu bajonetu(više nalik na nekakvu špicu).
Odlično pogođena boja maskirne uniforme. |
Ko turpija bez zubaca. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alfred
 | | Član od: 21 Kol 2009 | | Poruke: 43 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Sub Stu 24, 2012 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
Dobar je Rumun...skupa s ručkom.
Slajo...vjerojatno si, zahvaljujući vapnu, sadri i ostalim naslagama, zamijenio ručku na Rumunu s drvenim i Rumunu s preklopnim kundakom. Rumun s preklopnim ima ručku na usadniku drugačije povijenu (malo prema natrag)...jer se drugačije kundak ne bi mogao preklopiti.
Klizilo iz ruke? Što je? I tada su ti se znojili dlanovi? Pa zašto? Čega te bilo strah? Srpskog čelika? Pa to ništa ne boli. To samo malo pecne.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sub Stu 24, 2012 12:30 am Naslov poruke: |
|
|
| Izgleda super, pogotovo za to sitno mjerilo, maskirna šema mi se ćini dobro pogođena (a pretpostavljam da je to bilo najteže za izvest). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Ned Stu 25, 2012 9:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| darko Napisao/la: | | Izgleda super, pogotovo za to sitno mjerilo, maskirna šema mi se ćini dobro pogođena (a pretpostavljam da je to bilo najteže za izvest). | Hvala na dobrom mišljenju. Obzirom da je na fotografijama figura jako povećana, a još uvijek izgleda OK, onda nisam pretjerano griješio.. Maskirku sam radio tankim kistom po referentnim fotkama i nije bila pretjerano teška, jedino je trebalo vremena-jedna boja,sušenje, druga boja, sušenje, treća boja, sušenje, korekcije boja, sušenje...lakiranje, wash, lakiranje highlight sa uljima, lak...nikad kraja. Najteže je bilo napraviti lice sa kojim sam umjereno zadovoljan. Naime, tek kad sam ga počeo bojati sam uočio da je proizvođač/skulptor figure napravio oči sa izbušenim zjenicama koje su loše postavljene, malo razroko. Pokušao sam to ispraviti, ali ni neke druge probleme u pozi i pokretu figure nisam uspio do kraja prilagoditi. Black army models radi čak tri figure koje prikazuju naše ratnike iz domovinskog rata, ali sve imaju određene mane. Sad mi je u planu izrada vukovarskog branitelja od njihove figure pod nazivom "Croatian soldier 1991", ali nju ću više preurediti i korigirati. Malo-po-malo se učim raditi figure. Ova mi je treća u mjerilu 1/35 (nakon talijanskog specijalca postavljenog uz Barchino i HOS-ovke), pa će valjda sljedeće biti bolje. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iron
 | | Član od: 15 Ruj 2012 | | Poruke: 72 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 25, 2012 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan!! _________________ Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome.
A.Einstein
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|