Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

SU-85 Tamiya 1:35

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Hurrican

Član od: 28 Lis 2006
Mjesto: CELJE-Slo
PorukaUpisano: Ned Stu 11, 2012 11:42 pm    Naslov poruke: SU-85 Tamiya 1:35 Citiraj ovaj komentar

Završio sam rad na staroy makti od Tamiye. Sama maketa je dobra, samo gusjenice nisu najbolje. Sama maketa se sklopa vrlo dobro. Meni je ovaj SU-85 najlepši od tank destroyerjev u WWII.

Lp
http://maketediori.mojforum.si/maketediori-about373.html
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Groff

Član od: 12 Lis 2010
Mjesto: Bakarac
PorukaUpisano: Ned Stu 11, 2012 11:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrlo vjerno i "metalno", bravo !
Gugy

Član od: 16 Lis 2012
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Ned Stu 11, 2012 11:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično!
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pon Stu 12, 2012 9:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da preskočim pohvale jer će se svesti na "blabla"...i da prijeđem na pitanje. Dakle...ta naglašena "čeličnost"...kako si ju postigao?
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Stu 13, 2012 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar komad ruskog čelika. Very Happy

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Hurrican

PorukaUpisano: Uto Stu 13, 2012 9:50 pm    Naslov poruke: :) Citiraj ovaj komentar

AleksandarMorozov Napisao/la:
Da preskočim pohvale jer će se svesti na "blabla"...i da prijeđem na pitanje. Dakle...ta naglašena "čeličnost"...kako si ju postigao?

Ufff sad si me dobio Wink
Pa SU sam obojao sa Revell Matt 65,onda sam napravio po celom oklopu crni wash( revell Matt 9 ) onda sam polakirao sa gloss revell lakom . Izgled nije bio dobrar. Kad je bio prijatelj kod mene sam mu rekao neka mi pokaže kako on oprlja svoje tenkove tako dobro.
Uzeo je Revell matt 79 i stavio je malo posodico i dodao razredživač. Stavio je nešto barve na kist i pomočio u razredđivač in onda počeo po celoj maketi da tapka sa kistom. Kad je to uradio, kist je pomočio samo u razredđivač i spirao i razredđivao boju 79 na oklopu. Rekao mi je, e tako se to radi.
Sad sam vidio kako radi, sledeči dan sam išao u akciju sam. Da sam dobio ovakav videz upotrebio sam boje: Matt 16, Matt 84, Matt 79, i Matt 9 od revella. Upotrebio sam i pigment od Miga Brick Dust P029 i Eurpe Dust P028 i Light dust P027.
Prvo sam nanašao dakle 79, onda pomalo 9. Nisam čekao ,da se ova dva nanosa usuše, nego sam nastavio sa bojom 16 ( vrlo razredčeno po cjeloj maketi ) . Nakon nje sam isto ponovio sa bojom 84. onda sam oko izpušnih cjevi , pokrova motora isto napravio sa bojom 9. Kad sam završio sa revell bojama uzeo sam Mig pigmente.
U male posodice sam stavio malo Mig 27,28 in 29 svako posebaj. Onda u njih dodao malo više razdđivača i sa kistom prvo nanašao na ravne površine Mig P027 , onda sam preko P027 išao sa P029 ali dosta manje. A na kraju sam po cjeloj maketi išao sa P028 vrlo lagano ( malo pigmenta mnogo razredđivača) a u kutovima i na izbočenih djelova sam stavio više pigmenta nego prije. Sačekao ,da se to usuši pomalo. Onda sam radio samo sa razredđivačem. Sa kistom sam pomaleno spirao ove nanose Migovih pigmentov vrlo pomaleno i nježno sa oklopa po velikih ravnih površinama. A gje su zvarovi, nedostopnim djelovima, pusti sam sve na miru.
Malo sam zakomlicirao oko odgovora nažalost ali imam problema sa izbiranjem pravih rječenica Embarassed
Isto sam napravio i na mojoj T34/85 u mjerilu 1:72 i pobedio sa njome u svojoj kategoriji. Sad se moram naučiti samo ,kako se ljepo rade okrušci na namom oklopu mislim,da se kaže drybrash.
Upam,da sam nekako objasnio postupak rada-to sam radio prvi put Wink
lp
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Stu 14, 2012 9:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično. Isti efekt je moguće postići terpentinom jako razrjeđenom uljnom bojom koji se obilato nanosi , viđše kao filter a manje kao wash. U svakom slučaju konačni efekt je super. Mislim da je Bero nešto slično napravio na svojem Su-100.
Natrag na vrh
Hurrican

PorukaUpisano: Sri Stu 14, 2012 9:15 am    Naslov poruke: :) Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:
Odlično. Isti efekt je moguće postići terpentinom jako razrjeđenom uljnom bojom koji se obilato nanosi , viđše kao filter a manje kao wash. U svakom slučaju konačni efekt je super. Mislim da je Bero nešto slično napravio na svojem Su-100.

I ja sam probavao prije na maketama sa uljnim bojama i terpentinom, a nisam dobio nikakav efekt, jer mi je terpentin raztopio lak i onda i prvu boju Crying or Very sad
lpp
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Stu 14, 2012 9:54 am    Naslov poruke: Re: :) Citiraj ovaj komentar

Hurrican Napisao/la:
von Stuck Napisao/la:

I ja sam probavao prije na maketama sa uljnim bojama i terpentinom, a nisam dobio nikakav efekt, jer mi je terpentin raztopio lak i onda i prvu boju Crying or Very sad
lpp
Nemoj koristiti terpentin nego obični uljni razređivač (onaj za boje i lakove od 1litre). Samo je važno da je sloj akrilnog laka na koji nanosiš uljane boje dovolno dobro nanesen.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
dzunglist

Član od: 06 Lis 2006
Mjesto: Cvjetno naselje
PorukaUpisano: Sri Stu 14, 2012 10:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fino si ga zaprljao!

http://www.youtube.com/watch?v=FEYE85R4UJ4&feature=related
Natrag na vrh
Hurrican

PorukaUpisano: Uto Stu 20, 2012 9:09 pm    Naslov poruke: Re: :) Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Hurrican Napisao/la:
von Stuck Napisao/la:

lpp
Nemoj koristiti terpentin nego obični uljni razređivač (onaj za boje i lakove od 1litre). Samo je važno da je sloj akrilnog laka na koji nanosiš uljane boje dovolno dobro nanesen.

Grunf, jeli bi ti bilo teško slikati tu embalažu običnog uljnog razređivača, jer imam problema u dučanima. Jer znaju samo za terpentin za razređivanje uljnih boja, tako ,da sam Evil or Very Mad
Isti problem sam imao kad sam kupovao White špirit, niko ništa ne zna u dučanima.
lp
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Uto Stu 20, 2012 9:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
Hurrican

PorukaUpisano: Uto Pro 25, 2012 4:33 pm    Naslov poruke: :) Citiraj ovaj komentar

nono_zg Napisao/la:

Hvala za sliko, sad ču se bolje snači kad idem u dučan.
lp
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma