Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Pet Stu 02, 2012 1:01 pm Naslov poruke: Do-17Z A1+FZ par pitanja |
|
|
Evo dok se znalci krecu po ovom podforumu i ja cu postaviti jedno pitanje o bojama.
Radi se o Do-17Z A1+FZ:
Fotke su iz knjige "Do-17 Yugoslav story", Ciglic, Savic, (iako ove sa strojem ispred ima i u ZNDH FNP knjizi):
- "Do-17 Yugoslav story", Ciglic, Savic str.92.
- "Do-17 Yugoslav story", Ciglic, Savic str.85.
- "Do-17 Yugoslav story", Ciglic, Savic str.82.
Dakle, knjige navode da je obojan cijeli u crno osim vanjskih panela na krilima koji su sivi.
Pitanja:
- ima neka crtica ili nesto vise o ovom zrakoplovu?
- traka na trupu (rep) je zuta i F je zuto, Z nije u zutoj traci vec do nje?
- spiner crveno-bijeli?
- varijanta Z-2 early/late? Pretpostavljam late, nema "rogova"- ispuha na vrhu kapotaza.
Hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Stu 02, 2012 1:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Definitivno late. Ispuh je interni, nema "rogova" 8 mitraljeza, a vidiš da ima i novi tip antene na kabini. Zanimljivo da nema one graničnike protiv propucavanja samog sebe oko mitraljeza.
Crveno-bijeli spiner.
Jesi ti siguran da je na svim slikama isti avion? Kodovi su se ponavljali. Npr. DZ i BZ sa zadnje slike su skroz drugi avioni od onih DZ i BZ kasnije u Hrvatskoj.
Logično bi bilo da slovo Z je pokraj trake, ali i meni izgleda da je na toj fotki na traci (koja mi se čini neobično široka) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|