Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 10:27 am Naslov poruke: Poštarina ? |
|
|
Da li netko zna koja je razlika između običnog i preporučenog slanja pošte unutar Hrvatske.
Znalo mi se desiti da dostave pakete na tri različite pošte u ZG. U kvartovsku, u općinsku te u centralnu u Branimirovoj. Također mi se desilo da mi poštar naplati poštarinu pri preuzimanju iako je poštarina plaćena.
Da li je to vezano uz obično i preporučeno slanje ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vukii
 | | Član od: 30 Pro 2006 | | Poruke: 202 | |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 12:54 pm Naslov poruke: |
|
|
obično pismo je bez zapisa,znači baciš u sandučić i čekaš!¨!??
obična preporuka je sa potvrdom,kad si poslal i da si poslal
poštarinu u principu plača pošiljatelj, to su mioja saznaja ,koju vrstu pošte šaljem i primam
ako ti je naplatil poštarinu ,verovatno pošiljatelj nije platil nek je naznačil da plača primatelj  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 1:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Pripazi da ti pošiljatelj ne šalje robu kao paket (pošiljke preko 2kg šalju se samo kao paket, a ne kao preporuke). U tom slučaju zna se desiti da ti pošta dostavi paket i naplati 5-10kn dostavu. Ja sam par puta slao paket i onda su mi se kupci žalili da su morali plaćati poštaru iako nije bilo dogovoreno da išta ekstra plaćaju, a meni službenik u pošti nije ništa objasnio pa su često samoinicijativno isporučivali i naplaćivali. K vragu i 5kn, platio bi da su mi rekli za tu opciju. Sad znam malo više nego prije  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 2:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Tako je, pripazi na ovo za pakete, mene su vise puta znali trazit po 5 kn na vratima.
Jos bi dodao da imas nacin placanja pouzecem, dakle da platis za paket postaru pa te pare se preko poste vrate onome koji je poslao paket.
I imas i opciju da primatelj placa punu postarinu, dakle ja tebi posaljem paket od 2 kg, i kazem na salteru da bi htio da ti platis sve. U tom slucaju dobijes paket + jos racun postarine koje moras platiti.
Pa ako ti bude iznos veci od tih 5-10 kuna, pitaj za sto placas, da nebi bilo da ti posaljitelj uvali placanje postarine bez da ti znas _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
 | | Član od: 15 Lis 2011 | | Poruke: 149 | |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 4:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da je često greška u službenicima na šalteru u pošti jer te ne upute u sve promjene.
Neki dan me pita ženska na šalteru dali želim da paket ide na isporuku..paket od 2 kila je inače bija,obično slanje..
Pa kako može drugo nego na isporuku,čoviku na vrata..neće mu ostavit u parku na klupi??
E ,kaže ona onda je to još pet kuna za nošenje doma na kućna vrata,inače ti donese oni žuti papirić pa ti šetaj malo
Da ona nije rekla,ja bi uredno sla pakete "obično" kao nekad,jer računam da je to ok. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 4:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisu ni meni govorili, nego kad mi se 1-2 ljudi požalilo išao sam provjeriti cijenik na webu i shvatio da je tih dodatnih 5kn upravo ta dostava.
Srećom, nije velik novac, a i nisu bili u pitanju kolege maketari  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 6:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dakle šaljem paket i tražim na adresu tada ja kao pošiljatelj platim 5 kn , ukoliko nisam tražio na adresu onda plati primatelj . Sve to naravno ovisi i o tome dali ste u gradu ili ne jer za pojedina mjesta i nemožete tražiti dostavu na adresu . Tada pošta svedno dostavi paket i naplati 5 kn. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 9:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma nije mi čak problem tih 5 kn ali mi nije jasno zašto podižem pošilku na tri različite lokacije. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 10:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Moj hobi je i filatelija tako da bi o našoj poštanskoj službi mogao puno napisati ali nije ovo forum o pošti. Dobro je dok dobivamo poštu mi ju u Osijeku dižemo na dva mjesta . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lis 25, 2012 9:23 am Naslov poruke: |
|
|
| mpuky1 Napisao/la: | | Ma nije mi čak problem tih 5 kn ali mi nije jasno zašto podižem pošilku na tri različite lokacije. |
To je za mene osnovni problem i razlog zasto uvijek nastojim dogovoriti neku osobnu primopredaju.
Preporuceno pismo posta gotovo nikad ne dostavlja na kucnu adresu, iako je po pravilu to duzna pokusati bas svaki put. Redovito ostavlja samo papiric s porukom da se u slijedecih 5 dana posiljka moze podici u odredjenoj posti. A kako dolazi do toga da je ta konkretna posta jednom ova, drugi put ona, nikad nisam uspio saznati.
Npr. dok sam stanovao u Centru, jednom mi je posiljka bila u posti u Dubravi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|