Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

"Styrene" nabava
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Jolly Rogers

Član od: 04 Sij 2011
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Čet Lis 18, 2012 4:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Upisi u google plasticne makete.net , pogledaj na njihovoj stranici sta nude od stirena i drugih stvari koje ti trebaju, naruci sta mislis a dostava ili postom, ili dogovori da ti stvari dofuraju na natjecanje u Celje; ak ides tamo i to je sve.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lis 18, 2012 5:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nažalost stranica im je u izradi pa ne mogu vidjeti šta uopće mogu naručiti.
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Lis 18, 2012 9:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cek, ti bis radio stormtrooperski oklop u 1:1 mjerilu ili sam nes krivo skuzio? Jer mozda ce ti nabavka te kolicine styrena biti skupa, a postoje druge, jeftinije i bolje opcije, npr stakloplastika.
Etharion

Član od: 17 Lis 2012
PorukaUpisano: Čet Lis 18, 2012 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da pravi armor, za nosit Razz

I da neznam kako idu cijene i to, zato istrazujem. Site s cijelim uputama kako izradit od jednog tipa ima samo stiren ili jednu ABS plastiku navedenu.

Nemam pojma koja mi je B opcija jeftinija, nit dal ta druga plastika paše. Jer se komadi moraju grijat u rerni i onda preko komada stavljat da bi se vacum forming'om zrak izvukao.

Ako koga zanima mogu link stavit, pa date misljenja Razz
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
PorukaUpisano: Čet Lis 18, 2012 10:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ako planiras nesto tipa body armor za neki cosplay i sl, nemoj ni gledat ovaj maketarski. Kao prvo nije dovoljno debel, a kao drugo skup je. Moras nac nesto drugo, jeftinije i povrsinski veci
Etharion

PorukaUpisano: Čet Lis 18, 2012 10:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E, ovaj site kaze ili taj polystiren 2mm debljine, ili neka ABS plastika. Te dve se mogu grijanjem u pecici smeksat, i onda vakumom preko komada se stavi.
A koja DRUGA plastika to isto moze postic neznam :/ nemam iskustva s tim..
Natrag na vrh
Etharion

PorukaUpisano: Pet Lis 19, 2012 12:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znaci evo ga nasao sam NEKI hr site sa time, al je premala i dimenzija i debljina.

http://www.conrad.hr/artikel.php?ks=297453

Al bitno je ovo u opisu njenom: "Ploča se deformira uslijed topline (npr. toplinski pištolj)."

Jel zna tko od vas modelarskih mahera, koja druga takva plastika bi mogla posluzit kao...opcija B? Znaci da ima ista svojstva.
Natrag na vrh
Etharion

PorukaUpisano: Pet Lis 19, 2012 12:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo link za site sa uputama za ovo sto bi mislio radit.

http://www.studiocreations.com/howto/stormtrooper/index.html

A evo primjer ovog..glavnog dijela sa plastikom, kako to tocno izgleda i sta plastika mora radit.

http://www.youtube.com/watch?v=qAZqApF8cZU
Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
PorukaUpisano: Pet Lis 19, 2012 8:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok, bit cu iskren, samo sam proletio kroz sajt, jutros sam previse lijen za citanje, ali koliko sam skuzio, prvo ces raditi kalup tijela na koji ces skulptati oklop, te ces od toga raditi kalup samog oklopa? Ako je tako onda te opet vracam na stakloplastiku(materijal s kojim se rade i krpaju barke, prave spojleri za aute, tuneri s njim rade custom unutrasnjosti, itd). Jer ako imas kalup, ovo ti je bolje od vakuumformiranja jer kao prvo ne treba ti nikakav poseban alat ili stroj, a kao drugo cvrsto je do ibera.
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pet Lis 19, 2012 10:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mpuky1 Napisao/la:
Nažalost stranica im je u izradi pa ne mogu vidjeti šta uopće mogu naručiti.

Trgovina plasticne.makete.net je prosli vikend promenila vlasnika i mozda potraje koji dan da se stvar postavi na noge.
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Lis 19, 2012 2:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ako imas kalup, radi sa stakloplastikom
velike masine za vakuformiranje su dkupe, i komplicirane za napravit
za male formate su relativno jednostavne, ali za to kaj ti trebas...nema sanse
ovo s rernom- zaboravi
trebat ces tonu plastike zbog metode pokusaj-pogreska
maketarski stiren je uglavnom do 2 mm, ploce su 150x 300mm i jedna takva ploca kosta vani ( jer kod nas nema) oko 3,5 eura
za stiren istih dimenzija, debljine 1, 1.5, 2 mm vidi ovdje- tip je najjeftini sto ja znam, ja narucujem od njega, ali to ti je sve premalo za to sto trazis
www.artol.sk
plus, postarina, carina itd
ak si bas navalio za vakuform, imas u zagrebu trgovinu s raznim plocama plastike velicine 1x2 metra
ja kupujem 1 mm tvrdju, ali nije stiren - lijepi se samo cianofixom i njihovim posebnim ljepilom
kako reagira na grijanje ne znam, meni bas nije isel vakuform malih komada od toga
havever, imaju kojekakve plastike pa najbolje pitat
neon centar, lukoranska 2, zg, u remetincu iza arene, kod klare
al na tvojem mjestu, ako imas kalup - mat i smola, i bez frke si gotov- nikakva rerna, sporet, grijanje....
a da ne velim da bu to onda i cvrsto ko pravi oklop
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma