Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 18, 2012 9:31 pm Naslov poruke: Primeri razlika ???? |
|
|
Zanima me koja je razlika između Alclad, Vallejo i Mr. Surfacer primera/micro fillera ?
Vidim da ima svakakvih komentara pa me zanima koji je od njih najbolji te koja je razlika u njihovoj primjeni ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Čet Lis 18, 2012 9:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je daleko najbolji Mr.Surfecer 1200.
Alclad crni koristim posebno kada ide alclad chrom na prajmer. Samo ako ide alclad preko crne treba pustiti par dana da se dobro osuši inača zna nekada loše ispasti... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 18, 2012 9:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Alclad gray primer i Mr. surfacer 1200 su jako slični, na nitro bazi su, ali ja prednost ipak dajem Alcladu. Zajedničko im je to da imaju jaki miris kod špricanja. I jedan i drugi su fenomenalni, jer neutraliziraju sitnije ogrebotine ili tragove šmirgla i daju savršeno glatku površinu. Vallejo je akrilni i puno je ugodnijeg mirisa, u sebi sadrži poliuretan pa ima jaku čvrstoču kad se osuši. Testirao sam ga na neodmaščenoj Dragonovoj plastici i prima se savršeno, ali mu treba dva nanosa i drzgi dan se nije dao skinuti sa grebanjem noktom. Kod odmaščene plastike (obično to radim sa alkoholom) od prve savršeno pokriva površinu. Imam sva tri, sva tri su fenomenalna ali mi je najdraže raditi sa Vallejom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Lis 18, 2012 10:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Alclada nisam jos isprobao, al mislim da ocu ubrzo...imam Mr surfacera 1200 u sprayu, i za sada mi se pokazao kao najbolji primer. Vallejo se drzi ok na dobro ociscenu plastiku, ali na PE i metalne dijelove je dosta slab.
Jos jedan minus kod Valleja, jer sto se nekako cudno ljusti kad ga brusis, postane jako "gumast" i radi samo probleme. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Pet Lis 19, 2012 10:16 am Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | Alclada nisam jos isprobao, al mislim da ocu ubrzo...imam Mr surfacera 1200 u sprayu, i za sada mi se pokazao kao najbolji primer. Vallejo se drzi ok na dobro ociscenu plastiku, ali na PE i metalne dijelove je dosta slab.
Jos jedan minus kod Valleja, jer sto se nekako cudno ljusti kad ga brusis, postane jako "gumast" i radi samo probleme. |
Uzeo si mi rec za Valljeo prajmer lepo on legne lepo se radi ali ako polse treba nesto smirglati i poraviti dolazi do gulenja kao sto si naveo a to sam naucio na tezi nacin,znaci Vallejo samo kao podloga bez naknadnih poravki. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|