Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 3:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| dog Napisao/la: | ali kako bilo ...za napraviti dobru maketu moraš imati dobar nacrt...
nije isto imaš li nacrt iz talijanskog kita ili iz muzeja u londonu...
više detalja je svakako bolje ali i više košta...
ovo se sve podrazumijeva ako milslite raditi brod za takmičenje...
ali ako radite za svoj gušt onda to sve nije važno... |
ok, nisam znao sve detalje- ali :
evo primjer
imam generalni plan broda ( stur, ali ok)
imam masu njegovih fotki
planiram otic dole i izslikati ga dok se fotic ne zagrije i premjeriti ga cijelog s metrom ( osnovne dimenzije vec znam)
nakn toga, napraviti detaljan nacrt i prema njemu maketu
e sad - suci ce rec da ne dobijam bodove jer nemam tvornicki nacrt ili nacrt kupljen negdje( a nacrt vise ne postoji...)??
koja je po tebi sudbina takve makete ( ili bolje, po naviginim pravilima???) _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
 | | Član od: 07 Stu 2011 | | Poruke: 241 | | Mjesto: velika gorica |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 5:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| stari Napisao/la: | | stari Napisao/la: | Znam da nije za ovu temu, ali...
netkome je vjerovatno i poznat. Po riječima dvojice "mornara" , koji su s njim jedrili,svaki oko 100kg, da je to najmanji registrirani guc na svijetu. |
izvinite
|
Taj je sigurno izgrađen u smočnici. Ploveća maketa. Prekrasno. _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
 | | Član od: 07 Stu 2011 | | Poruke: 241 | | Mjesto: velika gorica |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 5:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | dog Napisao/la: | ali kako bilo ...za napraviti dobru maketu moraš imati dobar nacrt...
nije isto imaš li nacrt iz talijanskog kita ili iz muzeja u londonu...
više detalja je svakako bolje ali i više košta...
ovo se sve podrazumijeva ako milslite raditi brod za takmičenje...
ali ako radite za svoj gušt onda to sve nije važno... |
ok, nisam znao sve detalje- ali :
evo primjer
imam generalni plan broda ( stur, ali ok)
imam masu njegovih fotki
planiram otic dole i izslikati ga dok se fotic ne zagrije i premjeriti ga cijelog s metrom ( osnovne dimenzije vec znam)
nakn toga, napraviti detaljan nacrt i prema njemu maketu
e sad - suci ce rec da ne dobijam bodove jer nemam tvornicki nacrt ili nacrt kupljen negdje( a nacrt vise ne postoji...)??
koja je po tebi sudbina takve makete ( ili bolje, po naviginim pravilima???) |
Ma briga te. Ako je tebi dobar bit će i nama i bez nacrta. Ja nacrte prerađujem iz onih skenova u Corelu i mnogo toga ni ne nacrtam jer mi nije od životne važnosti osim linija i rebara i opčeg pogleda. Ono ostalo u skenu me zadovoljava. A i nemam potrebu za natjecanjem jer znam iz onoga što vidim da sam ja daleko od tog. Glavno da su oni kojima to poklonim zadovoljni! _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| miro
 | | Član od: 16 Svi 2010 | | Poruke: 46 | | Mjesto: st. toplice |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 7:42 pm Naslov poruke: |
|
|
što reć o natjecanjima u hrvata,kako što mamić i dinamo drži lobi sa svime u vezi nogometa ,tako ekipa u rijeci,mislim na suce pa i neke maketare koji su ujedno i suci koji su opet koji put i natjecateljidrže lobi u brodomaketarstvu.tako se bar priča a saznao sam to odjako,jako pouzdanih izvora.nacrti se ne daju ni da ih platiš,valjda ih je strah da nebi netko po tom istom nacrtu napravi bolji brod,..inače takvi ljudi i takve organizacije bi trebale širit znanje i iskustvo .,jedino na takav način će moći privući ljude.,a ovako,neznam......imam osjećaj da nedaju nikome da im se približi.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dog
 | | Član od: 17 Stu 2006 | | Poruke: 564 | | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 8:04 pm Naslov poruke: |
|
|
slideru
ovo gore što si napisao je sasvim OK...po meni
imaš nacrt imaš fotke imaš mjere i dimenzije i još si po njima napravio nacrt i maketu...
za to ti nitko neće riječi reć ,osim ako nije normalan ha,ha
po nacionalnim pravilima ćeš za to još biti nagrađen sa 10 bodova za istraživački rad
isto tako ako imaš odličan nacrt broda ali tokom godina došlo je do nekakvih izmjena na brodu ...ti možeš napraviti maketu sa tim izmjenama
ali moraš to "dokazati" kroz fotke ili tekst...da je tako kako si ti napravio
stvar je u tome da svi suci nisu stručni u svim kategorijama...i njihova polazna točka za suđenje je nacrt , fotke, dokumentacija...itd
kod nas je problem što se forsira samo c1 ili c3 dok se ostale klase , a ima ih još 5 ,debelo zapostavljaju,na štetu maketara koji rade te klase i jako su dobri...ali to je neka druga tužna priča... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vox
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 118 | | Mjesto: mostar |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 9:50 pm Naslov poruke: |
|
|
stari Napisao/la:
Znam da nije za ovu temu, ali...
netkome je vjerovatno i poznat. Po riječima dvojice "mornara" , koji su s njim jedrili,svaki oko 100kg, da je to najmanji registrirani guc na svijetu.
To je POL' ORIHA ( valjda hoće reć' Pola oraha ), bio je u Brestu na paradi tradicionalnih brodova. Snimljen je i dokumentarac o tom pothvatu, bilo na HTV-u. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 10:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| dog Napisao/la: | slideru
imaš nacrt imaš fotke imaš mjere i dimenzije i još si po njima napravio nacrt i maketu...
po nacionalnim pravilima ćeš za to još biti nagrađen sa 10 bodova za istraživački rad
isto tako ako imaš odličan nacrt broda ali tokom godina došlo je do nekakvih izmjena na brodu ...ti možeš napraviti maketu sa tim izmjenama
stvar je u tome da svi suci nisu stručni u svim kategorijama...i njihova polazna točka za suđenje je nacrt , fotke, dokumentacija...itd
kod nas je problem što se forsira samo c1 ili c3 dok se ostale klase , a ima ih još 5 ,debelo zapostavljaju,na štetu maketara koji rade te klase i jako su dobri...ali to je neka druga tužna priča... |
bas si nekaj mislim...u vezi tih nacrta....kompic je napravio nekaj slicno, napravio nacrte koji su garant unikat, full tocni..i kaj sad- kad dojde na tekmu, mora imat nacrte, ne?
kaj sprecava ( paranoja na djelu) da si suci to skopiraju??
a znamo ( drugi nalet paranoje) da oni nacrte prodaju ko suho zlato??
ps to mi nikad nije bilo jasno - u nasim krugovima
nacrti se dijele okole, bez naknade, u njihovim se dilaju za gadnu lovu...
znaci da je sve to samo biznis, nema to veze s hobijem? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 10:19 pm Naslov poruke: |
|
|
bas si nekaj mislim...u vezi tih nacrta....kompic je napravio nekaj slicno, napravio nacrte koji su garant unikat, full tocni..i kaj sad- kad dojde na tekmu, mora imat nacrte, ne?
znaci da je sve to samo biznis, nema to veze s hobijem? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dog
 | | Član od: 17 Stu 2006 | | Poruke: 564 | | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Uto Lis 02, 2012 10:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | dog Napisao/la: | slideru
nacrti se dijele okole, bez naknade, u njihovim sbaš suci ti koji dilaju nacrtee dilaju za gadnu lovu...
znaci da je sve to samo biznis, nema to veze s hobijem? |
ma nije baš tako...moraš imati nacrte i dokumentaciju kada se ocijenjuje tvoja maketa...prije i poslije nacrti su kod tebe...
i nisu baš suci ti koji dilaju nacrte...ti ljudi su vrlo susretljivi i rado će ti pomoći oko nacrta ili savjetom ( ali samo c1 ili c3 ha,ha )...bar ja imam takva iskustva... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| theone365
 | | Član od: 13 Pro 2010 | | Poruke: 135 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Lis 05, 2012 1:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| eto da san ima s kim ići,možda bi i došao,jel ima jos netko nekih slika? drvenjaka... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jedro
 | | Član od: 06 Tra 2011 | | Poruke: 32 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Lis 06, 2012 2:18 pm Naslov poruke: Izložba |
|
|
| theone365 Napisao/la: | | eto da san ima s kim ići,možda bi i došao,jel ima jos netko nekih slika? drvenjaka... |
Pa iz Splita nitko nije ni išao )))) ( skoro svi " izuzev samozatajno prikrivenih" ...vidi daljni tekst ) osim onih kojih koji su "stvarno i nažalost službeno bili spriječeni - 2 komada ", došli su i oni koji su imali problema da se izvuku da nađu nekako vremena. Ipak mislim da tko je htio doći osim ( stvarno izuzetnih slučajeva kod kojih se eto tako poklopilo ) mogao je i doći. Eto za drugi put treba da znamo s kim ići, ovako smo se sami međusobno morali organizirali i ići bar oni koje je interesiralo.
P.S vidi koliko ih je oko Splita i dobilo koju medalju hmmm ... nitko ( recimo s dalekog otoka Braća, Makarske dalekog Solina) , i opet nitko nije bio u Rijeci ,a kamo li predao makete, bio na ocjenjivanju ??? ... ti isto pišu ovdje na forumu ??? Nekako imam osjećaj da se pomalo skrivaju iz ko zna kojih razloga.
P.S Na moju radost upoznali kolege s iz Rijeke i Zagreba uživo i uživao u svakom momentu druženja.
P.S. "Lale" nitko me nije na poslu ... bio jućer u Bauhausa , tražio brokvice đođe čovjek kupuje brokvice isto balimo mi bez veze, kažem ja meni trebaju za makete brodova , kaže i on i meni ja to radim 20-30 godina, odlićno i ja šta radite itd ... ma kad sam rekao i ja ... kao da sam ga nožem ubo pobježe ... zummmm.... sam sebi sve više lićim na električnu stolicu. Nadoh poslije čiću ( mojih je godina da ga ne uvrijedim ) prodaje brode kapetan najduže i duge plovidbe na Marisstellinom sajtu kao sjeda glava i sjedi brkovi pa ko voli ... Sve se mislim da ga ubojitim "riječima" kao " i ja radim makete" nisam trajno ozljedio ili možda i skratio utabani put sviju nas za "vjećna lovišta". ???? Stvarno nas ima svakakvih i svatko od nas ima "neki svoj" izbor koji je za njega najbolji. "Čići" sretan put, ali kad tad ćemo zajedno loviti u istim "vjećnim lovištima".
jedro: poruka promijenjena dana: Sub Lis 06, 2012 3:31 pm; prepravljeno ukupno 9 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Lis 06, 2012 2:56 pm Naslov poruke: |
|
|
@jedro
a gle svak zna svoje probleme, obaveze mogučnosti ili na kraju i samo izbor...
eto ja iskreno nisam razmišljao o odlasku ali sam uzto išao na jednu nazovimo izložbu plovečih maketa u malo većem mjerilu
Moj osvrt nije bio na samu izložbu, koja je usput po meni samo za pohvalit već na pravila bodovanja koja meni smrde jako na uvijena korporativna pravila. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jedro
 | | Član od: 06 Tra 2011 | | Poruke: 32 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Lis 06, 2012 3:02 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="Leo - zd"]@jedro
a gle svak zna svoje probleme, obaveze mogučnosti ili na kraju i samo izbor...
100% si u pravu, Kod mene važi i definitivno da moj izbor ne ovisi o drugima nego isključivo samo o meni, Kako drugi ??? I njima je isto tako na njihovu volju,kako god i šta im god odgovara pa demokracija je...njihov izbor kako i šta : "da li ovisi o drugima" ili " kako već " da ili ne opet nije moje nego njihovo, a ja to mogu prihvatiti ili ne u slučaju kad dodiruju mene i kad sam ja sam uključen u navedenu priču, u slučaju da mi ista odgovara ili u suprotnom ne odgovara. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| theone365
 | | Član od: 13 Pro 2010 | | Poruke: 135 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Lis 06, 2012 3:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Jedro-Možda se čoviku žurilo!
Misliš pojedinci kriju znanje i vještine, kao zmija noge!!!
žalosno,al čemu bit toga skrivanja,kao npr. ta famozna falkuša i njeni nacrti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|