Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Pomoć oko Fizira FN

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 11:54 am    Naslov poruke: Pomoć oko Fizira FN Citiraj ovaj komentar

Dakle tražim pomoč za navedeni zrakoplov Fizir FN, imao sam fotke kokpita restauriranog iz Teh. muzeja ,ali ih sad ne mogu naći ,pa ako netko ima kakve fotke tog iz teh. muzeja il onog iz Surčina ,a da se dobro vide unutrašnjost kokpita bio bih zahvalan (za fotke s HRCappucina znam).
Pomoč također primam i u vidu usmene predaje o bojama pojedinih segmenata/djelova kokpita i u vidu kvalitetnih nacrta.
Very Happy
Unaprijed hvala!
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 3:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko mi se cini, boja unutrasnjosti Fizira u BG je ista kao i vani - zelena, ali provjericu ti to jos...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
_Hobby M_

Član od: 01 Lip 2011
PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 6:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel to već krećeš u novi projekt? Smile
Što se boja tiče, na BG primjerku je unutrašnjost aluminijum (bočne stijenke, sjedala, pedale, upravljačke palice i cjelokupna struktura).
Instrument ploče su crne, kožna obloga otvora pilotskih prostora je također crna, a rezervoar u unutrašnjosti, koji se vidi kroz otvore i čiji se izlaz vidi ispod trupa, je crveni.
Vertikalni stup koji ide po sredini vjetrobrana je također aluminijum, a vrhovi na komandama s bočne strane (throttle) su bijeli.
Kablovi u interijeru su također u boji aluminijuma, a avion je izvana obuhvatno zelen, uključujući i repnu drljaču.
Inače na Maketarskom kutku imaš mogućnost vidjeti složeni model FN-a, gdje je čovjek dao sve od sebe kao i ti s IK-2, ali jednostavno nije do njega nego do modela:
http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,13221.msg124506.html#msg124506

Iz tih se fotki vidi u usporedbi s fotkama FN-a iz Frkine knjige o ZNDH (gdje na dva mjesta imaš idealne fotke iz savršenog profila) da su oblik trupa, razmak između krila, kut trupa u odnosu na tlo...da ne nabrajam dalje, jako fulani.
Na žalost nisam u mogućnosti za to napraviti istu analizu kao za IK-2, pa te stoga upućujem na onaj link.
Ako griješim i ideš u samogradnju, onda svaka čast!
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Uto Lis 02, 2012 11:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fala Šole na iscrpnom odgovoru ,vidim da si upučen glede Bg. Fizira ,da nemaš koju fotku?
Nije samogradnja ,kupio sam Liksov na CK....
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 04, 2012 5:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo valjda ne kasnim previše ali morao sam pronać fotke koje su mutne ali eto vidi se barem malo

Poky

PorukaUpisano: Čet Lis 04, 2012 7:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne kasniš, fala ti Hornet!
_Hobby M_

Član od: 01 Lip 2011
PorukaUpisano: Pon Lis 08, 2012 6:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na ovoj se fotki vidi skoro sve o čemu sam pričao:

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma