Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| graffa
 | | Član od: 07 Stu 2011 | | Poruke: 241 | | Mjesto: velika gorica |
|
Upisano: Sub Ruj 29, 2012 10:35 pm Naslov poruke: Natjecateljska izložba maketa u Rijeci |
|
|
Svi koji su propustili ovu natjecateljsku izložbu su gubitnici.
Nije to ni mali dio onoga što se organizira vani (npr.Petersburg) ali je krasan pokazatelj manufakturne umjetnosti izrade maketa svih vrsta brodova. Od modernih radnih i ratnih brodova, preko povjesnih, do jedrenjaka kojima smo okupirali našu maštu i sposobnosti. A posebno oni brodovi i brodice koji još uvijek putuju našim Jadranom. Istina motorom, ali svejedno.
Fascinantno je vidjeti makete jedrenjaka u mjerilu 1:250 velčine otprilike 200 mm preko svega. I još uvijek zaprepašćujuća količina detalja.
Na velikim maketama 1:35 (1000 i više milimetara preko svega), vrhunski detalji ukrašavanja trupova tih brodova koji su bili i djela vrhunskih umjetnika tog vremena.
I posebno lijepi uradci jadranskih brodica
Slikama se baš ne mogu pohvaliti. Slikano sa telefonom. _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Ruj 30, 2012 2:38 pm Naslov poruke: |
|
|
bilo u planu otic al nije bilo vremena...
idem kad napravim Trogir
nisi sliko modernije brodove??
zna netko za nesto vise slika?? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zvjezdan
 | | Član od: 07 Velj 2010 | | Poruke: 105 | | Mjesto: Vitez BiH |
|
Upisano: Ned Ruj 30, 2012 3:59 pm Naslov poruke: sve pohvale |
|
|
| Organizacija je bila na nivou. Svaka čast gospodinu L. Keberu i društvu iz HMS. Prevalili smo preko 650 km.nas trojica iz Bosne i Hercegovine da vidimo najnovije uratke svjetskih meštara . Imalo se što vidjeti pun sam dojmova. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Ruj 30, 2012 4:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Bia, vidia ludilo.Šteta šta san moga ostat samo kratko.E da san znan da ćeš ić bia bi te nagovoria da ideš u petak. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Ned Ruj 30, 2012 5:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Šteta, ovo je trebalo malo bolje promovirati ovdje na forumu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Ned Ruj 30, 2012 5:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | bilo u planu otic al nije bilo vremena...
idem kad napravim Trogir
nisi sliko modernije brodove??
zna netko za nesto vise slika?? |
Da, bilo je mnogo radnih i ratnih brodova iz sadašnjosti i prošlosti.
Na žalost nema slika jer te makete nisu predmet mog zanimanja.
Sorry!
Možda postavi netko tko je bio i slikao.  _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Sada mi je žao što nisam i ja išao pogledati. Hoće li biti i dogodine? _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 12:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dida Napisao/la: | | Sada mi je žao što nisam i ja išao pogledati. Hoće li biti i dogodine? |
Iskreno da odgovorim; ne znam. I mene su pozvali kolege sa ovog foruma. Treba pogledati na stranice hrvatskog brodomaketarskog saveza. _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam bio pogledat slikao nes mobitelom al lose jer su bile vitrine + jos stakla samih brodova. Al kolega sa kluba je bolje slikao sve to pa kad mi posalje slike postat cu. Ja sam se natjecao u C6 kategoriji u drzavnom, al na svjetskom je bila ugodno popunjena kategorija plasticnih maketa. Krcato predivnih radova u 350, a I samogradnja u 200 je bila vrh.
Slabo su to reklamirali, Nisu javili glavnim klubovima za to natjecanje, puno ljudi nisu znali kad je, koji su uslovi za natjecat se i sl. Slabo su ovaj dio organizirali. Al sve u svemu drago mi je sto sam se natjecao i vidio tolko brodova na jednom mjestu _________________ ...::Carpe Diem::...
veliko_pile: poruka promijenjena dana: Pon Lis 01, 2012 1:41 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 1:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | Ja sam bio pogledat slikao nes mobitelom al lose jer su bile vitrine + jos stakla samih brodova. Al kolega sa kluba je bolje slikao sve to pa kad mi posalje slike postat cu. Ja sam se natjecao u C6 kategoriji u drzavnom, al na svijetskom je bila ugodno popunjena kategorija plasticnih maketa. Krcato predivnih radova u 350, a I samogradnja u 200 je bila vrh.
Slabo su to reklamirali, Nisu javili glavnim klubovima za to natjecanje, puno ljudi nisu znali kad je, koji su uslovi za natjecat se i sl. Slabo su ovaj dio organizirali. Al sve u svemu drago mi je sto sam se natjecao i vidio tolko brodova na jednom mjestu |
Jel još i pala kakva nagrada?
Meni se čini sve uredu sa organizacijom (mislim prostora) a inaće oći za pariti! _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 1:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Pala je bronca sa 87,33 bodova, prag za srebro je 90 do 95 a od 95 do 100 je zlato.
Iako sam dobio informacije da suci su to sudili malo na brzaka i nisu bas upuceni u trud u plasticnom maketarstvu jer ipak kod njih je drveno mila majka
Medalje se dobivaju skupljanjem bodova, svaki sudac daje od 0-100 pa po zbroju se dobije medalja, nesto tipa Moson. U drzavnom C6 kategoriji su bile jos brod Roma i par drugih IJN brodova, osim mene , jos 2 bronce su osvojene u toj kategoriji. Jedino zlato u drzavi je odnio covjek , ako se ne varam u C1 kategoji, sa nekom predivnom Galijom.
Sto se tice organizaciji prostora, i nebi se slozio da je dobro organizirano. Ako je netko bolje promatrao gornji kat gdje je bila svjetska C6 kategorija, makete su bilo nepregledno okrenute, vecina krivim smijerom (tipa nosac Nimitz u 350 okrenut sa strane gdje ima samo jedan otvor u hangar, a covjek se potrudio napravit unutrasnjost, a strana gdje ima 3 otvora je bila do zida). Dosta manjih brodova su bili doslovno prekriveni vecim 350, ispred njih. Bio je jedan lijep IJN Nagato u 350 al isto sakriven dole na dnu. Cini mi se da su oni pozicionirali makete da sucima bude lakse tokom ocjenjivanju, a za publiku nisu mislili bas _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 1:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Sve je lijepo najavljeno i koga zanima, sve je saznao na vrijeme...
http://www.naviga.org/index.php/de/
Bio sam u srijedu na natjecanju s prijateljem, natjecateljem i vidio kako se sudi po NAVIGA pravilima. Potpuno drugačije nego na 'našim' natjecanjima.
Maketa je bilo mnogo i imalo se što vidjeti. Ali, to je jedan drugi svijet. Dok mi pokušavamo napraviti minijature vjerne izvoniku, na tom je natjecanju bilo i nekoliko predivnih maketa s mnoštvom predivnih detalja u kromu, bakru te inim elektrolizom nanešenih metalima...što nema nikakve veze s pravim brodovima...ali svakako oku privlačno za vidjeti. _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 2:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| markojeras Napisao/la: | Sve je lijepo najavljeno i koga zanima, sve je saznao na vrijeme...
Bio sam u srijedu na natjecanju s prijateljem, natjecateljem i vidio kako se sudi po NAVIGA pravilima. Potpuno drugačije nego na 'našim' natjecanjima.
Maketa je bilo mnogo i imalo se što vidjeti. Ali, to je jedan drugi svijet. Dok mi pokušavamo napraviti minijature vjerne izvoniku, na tom je natjecanju bilo i nekoliko predivnih maketa s mnoštvom predivnih detalja u kromu, bakru te inim elektrolizom nanešenih metalima...što nema nikakve veze s pravim brodovima...ali svakako oku privlačno za vidjeti. |
Da, moje je mišljenje da je to u velikoj većini bila izložba visokokvalitetnog rada namjenjen prodaji i zaradi. Ne kritiziram manufakturu, ali ipak je tu mnogo toga urađenog sa sigurno skupim strojevima (malim i skupim) ili je sagrađeno iz skupih kitova ( 1000- 2500$). Najmanje je maketa iz ljubavi osim onih par starih valjda iz stalnog postava muzeja.
Ali sve u svemu vrlo impresivno. _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 2:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| markojeras Napisao/la: | Sve je lijepo najavljeno i koga zanima, sve je saznao na vrijeme...
Maketa je bilo mnogo i imalo se što vidjeti. Ali, to je jedan drugi svijet. Dok mi pokušavamo napraviti minijature vjerne izvoniku, na tom je natjecanju bilo i nekoliko predivnih maketa s mnoštvom predivnih detalja u kromu, bakru te inim elektrolizom nanešenih metalima...što nema nikakve veze s pravim brodovima...ali svakako oku privlačno za vidjeti. |
Da na stranici Navige, znaci doci ce oni koji su upuceni da to postoji i da se te godine, taj i taj dan odrzava natjecanje.
Imam recimo prijatelji iz hr koji rade makete brodova i koji bi dosli da su znali.
Nebi im skodilo bacit pozivnicu preko Centra tehnicke kulture u Rcijedi, ili jednostavno zamolit nekoga da na nekom maketarskom forumu da stavi objavu. Ima tonu klubova po HR, cak na CK je bilo vise brodova nego u ovoj izlozbi (mislim u drzavnom prvenstvu u C6 kategoriji). _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Lis 01, 2012 3:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | Pala je bronca sa 87,33 bodova, prag za srebro je 90 do 95 a od 95 do 100 je zlato.
Iako sam dobio informacije da suci su to sudili malo na brzaka i nisu bas upuceni u trud u plasticnom maketarstvu jer ipak kod njih je drveno mila majka
Medalje se dobivaju skupljanjem bodova, svaki sudac daje od 0-100 pa po zbroju se dobije medalja, nesto tipa Moson. U drzavnom C6 kategoriji su bile jos brod Roma i par drugih IJN brodova, osim mene , jos 2 bronce su osvojene u toj kategoriji. Jedino zlato u drzavi je odnio covjek , ako se ne varam u C1 kategoji, sa nekom predivnom Galijom.
|
Zlato su osvojili Mile Bijelić i g. Rumora.Jedan sa HMS Princom nije galije već Ship of the line i Rumora sa Vaso-m u C1. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|