Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kula
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 3:02 pm    Naslov poruke: Kula Citiraj ovaj komentar

Nešto što je započelo kao igranje sa kčerkom, pa smo malo dublje zaglibili i eto ima još drvo da se dotjera, malo mahovine na nekim blokovima dodati ...

za travu je korištena špaga obojana

drvo cu morati teksturu nabaciti sa tzv. salveta tehnikom evo kao je to na drugom drvetu ispalo

komentari, kritike i ine stvari dobro došle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 3:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moram reći da mi na pojedinom mjestima kamenje izgleda samo nabacano bez vezivnog materijala pa imam dojam da bi se kula kod malo većeg napora ili pod vlastitom težinom mogla urušiti.

Inače, weathering, izgled kamena i sveg ostalog, oblik kule i ukupni dojam su jako dobri.
Palac gore
Natrag na vrh
nono_zg

PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 3:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kad se gleda ima mjesta di fali koji kamen, da probam neku prašinu tj. fini pjesak ubaciti kao da glumi mort

sve smo od oka radili nikakvo mjerenje što se i vidi na određenim djelovima i začudo ispalo je taman za 1-72 figure
Natrag na vrh
scarabei

Član od: 08 Pro 2009
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 3:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se jako sviđa, djeluje mi kao nekakva zapuštena kula iz bajke Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
nono_zg

PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 3:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

još da sjedne mahovina + razmišljam bršljan napraviti, tako da špagu obojam u neku svjetlo smeđu da glumi stabiljku i sa breze ako nađem pokupim one resice, ofarbam u zeleno i ljepim na stabiljku moglo bi ispasti dobro
Natrag na vrh
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 3:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moram se sloziti sa kolegom u vezi nabacanog kamenja. To mi je prvo upalo u oko. Ali to je samo manja zamjerka, ostatak super izgleda. Jako realno. Posebno mi se svidja drveni pod i vrata za izlaz na vrh kule. Stablo malo dotjeraj.
Od cega si radio te kamene blokove?
nono_zg

PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 3:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve je od stirodura, osim trave, stabla, ulaznih vrata doljnjih i kvaka, blokovi su ljepljeni na rolu toaletnog papira tj. na karton od role
Natrag na vrh
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 4:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako ti treba stirodura, imam doma veliku plocu, a ne sluzi mi nicemu za sada.
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 5:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e sad jos nabavi zmaja i stavi ha na vrh kule...ufff kaj bi to bilo dobro....ili bar strazara s kopljem pred vrata
a drvo - ja to radim na slijedeci nacin - obojim osnovnu boju i dok je boja napol suha nanesem tamniju,i razmazem kistom umocenim u razrjedjivacu, da se boje razliju i stope ( blending)
poslije toga dry brush sa jos svjetlijom i to je to
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
nono_zg

PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 5:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vukic Napisao/la:
Ako ti treba stirodura, imam doma veliku plocu, a ne sluzi mi nicemu za sada.

hvala, uzo nedugo ploću biće mi dosta za neko vrijeme

E da zmaj bi dobro sjeo, probam ovo za bojanje drva tj. stabla
Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 5:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Warhammer štih, lijepo Smile

LP

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
nono_zg

PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 9:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ima li tko dve figure za kulu, jadna bi bila kako je slider spomenuo pored ulaznih vrata a jedna gore, mogo bi i neku zastavu stavit, bile su one dugačke zastave i ideja kako ju napraviti
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 9:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

figure fantasi nemam, a zastava- ili print na papir s obe strane, ili print na papir za preslikace na majice
uzmes tanku maramicu, ispeglas zastavu s obe strane, izrezes, dok je topla savines i imas pravu zastavu
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Velj 27, 2012 10:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

još jedan način za napravit zastavu:

1. isprintaš na običan papir prednju i zadnju stranu
2. nalijepiš ih na komad alu folije, samo treba pazit da se dobro poklope
3. voila! zastava Smile još se malo oblikuje kao da vijori na vjetru (tu alu-folija pomaže da zastava zadrži oblik), i to je to
Natrag na vrh
nono_zg

PorukaUpisano: Ned Ruj 23, 2012 2:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hehe jel neko spominjo zmaja

Zivili Zivili
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma