Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pon Kol 07, 2006 9:49 pm Naslov poruke: Zagreb - gde kupiti |
|
|
U subotu bih trebao ici u Zagreb, pa me interesuje
gde povoljno kupiti makete, boje i ostalu partecu opremu?
Unapred zahvalan. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Kol 07, 2006 10:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo ovako:
Land of Magic - imaš dvije lokacije :Radićeva 13, popneš se od Jelačić placa prema gore, dućan je s lijeve strane, i druga lokacija je Frankopanska ne-znam-broj, u haustoru s zapadne strane ulice.
Mercator - većinom Revell makete i pribor, na križanju Vukovarske i Heinzelove
Algoritam - Ispod hotela Dubrovnik blizu Trga bana Jelačića - Revell, Academy, nešto Tamiye i Dragona
Škrinjica - Domjanićeva ulica blizu Kvaternikova trga ( upozorenje - u ovom dućanu rade one babe u kutama koje te čim uđeš počnu gledati ko lopova, ulaziš na svoju odgovornost )
ima još al se ne mogu sjetit, ostali će nadopunit... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Kol 07, 2006 10:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Zoki, ne pretjeruj sa živopisnim opisima, u Škrinjici, i ne samo u Škrinjici, su toliko učestale krađe da je to sramotno, a nikom na čelu ne piše da li je došao kupovati u neku trgovinu ili krasti. Ako nemaš nepoštene namjere, onda ti je svejedno kako te tko gleda, kupiš ono po što si došao, platiš i ideš.
U toj Škrinjici su "kupci" znali ukrasti cijeli sadržaj kutije, i ostaviti samo ljušturu (praznu kutiju) na polici, itd ...itd ... znam iz prve ruke, budući da ih ja snabdjevam sa maketama. Pa se. molim, stoga suzdržavaj od uopčavanja tog tipa i pokušaja sarkazma. Valjda trgovac ima pravo pokušati spriječiti krađu, kada već neke ljude etika i moral u tome ne spriječavaju?! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Kol 07, 2006 10:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Nammeci, u Zagrebu svakako posjeti i Narodne Novine na Trgu žrtava fašizma, oni isto imaju u ponudi makete (Academy, Italeri, Trumpeter, MHM ...). Makete su u suterenu, uđeš u Narodne Novine, pa stepenicama desno dole.
Preporučam ti da odeš na stranice ALPHA on-line Hobby Shopa:
http://alpha.hanich.hr/naslovna.asp
Tu ćeš naći zaista vrlo bogatu ponudu Academy, ICM, Italeri, Tamiya, Trumpeter, MiniArt i MHM maketa:
- 360 raznih maketa zrakoplova i helikoptera
- 203 raznih makete tenkova, oklopnih vozila, topova i figura
- 86 raznih makete brodova i podmornica
I uz sve to još se nudi desetak raznih modela BADGER airbrusheva, boje za makete, ljepila, pincete, mini-svrdla, mini-turpije, kistove, knjige itd ...
Javi što te interesira i što si našao za sebe, i to će te u subotu čekati kada dođeš u ZG.
Za sve dodatne detalje i informacije koji te interesiraju me kontaktiraj na email hanich@zg.t-com.hr ili na PM na OMF forumu.
Pozdrav,
Žac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Kol 08, 2006 12:07 am Naslov poruke: |
|
|
| Žach Napisao/la: | | Ako nemaš nepoštene namjere, onda ti je svejedno kako te tko gleda, kupiš ono po što si došao, platiš i ideš. |
Hm..trgovacki kut gledanja.. Give money and run...
Znam da ovo nije tema, ali moram se ne sloziti sa misljenjem. Naime, kupac bi se u trgovini trebao osjecati ugodno. Trgovci imaju i druge (citaj: diskretne) nacine kontrole. Ne moras se odmah osjecati kao sumnjivac...
Zasto bi mene trebalo biti briiga je li netko prije nesto ukrao ? Placas li u birtiji cugu odmah, samo zato sto je netko nekada otisao bez da je platio ?Jos bolje pitanje: moram li se ja pri ulasku u ducan sa maketama bojati da je prodavac maketa psihopaticni ubojica (i stalno pogledavati na njega, bojeci se da ce izvuci noz..) ? Tko mi moze unaprijed dokazati da prodavac maketa nije psihopaticni ubojica isto kao sto ja nisam lopov ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Kol 08, 2006 12:15 am Naslov poruke: |
|
|
| Damir Napisao/la: | | Hm..trgovacki kut gledanja.. Give money and run...? |
Stara fora, vađenja iz konteksta ... a aluzija ti zaista nije na mjestu.
| Damir Napisao/la: | | Znam da ovo nije tema, ali ... |
Itekako točno, Damire, nije tema, niti to kolegu maketara iz Banja Luke interesira, stoga bez daljnjeg OT molim. A subjektivan dojam pojedinca (Zoki) nije mjerodavan za donošenje zaključka, stoga Zokijeva opservacija (vjerojatno dana u najboljoj namjeri) ostaje samo njegova opservacija i impresija a ne činjenica.
Ako netko zna još koju trgovinu neka navede, i pomogne informacijom, a razglabanje OT će biti brisano. Ako netko želi, molim neka novu temu "Krađe po trgovinama i psihološki pristup" otvara u "Razgovori uz kavu", pa tamo može krenuti (u nedostatku bolje zanimacije) u analize na dugačko i široko o svemu i svačemu vezanom za krađe po trgovinama, trgovačku logiku, logiku kupca, etiku, moral, psihološko profiliranje kupca i trgovca, mjesečeve mjene, horoskop itd ....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Kol 09, 2006 7:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala puno za predloge.
Bice mi od velike pomoci.
Pokusacu da obidjem sto vise,
i nadam se da cu naci sto mi treba. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Kol 09, 2006 8:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Land of Magic preporučam Frankopansku - imaju puno veći izbor i više maketa i boja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Kol 09, 2006 9:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Land of Magic preporučam Frankopansku - imaju puno veći izbor i više maketa i boja. |
... imaju veći izbor nego ... LoM u Radićevoj ili ... ?
Daleko najveći izbor (najraznovrsniji brendovi) je trenutno u Algoritmu, Gajeva, a on-line je najveći izbor maketa i svega ostalog u ALPHA shopu.
A kakav je izbor trenutno u Turbolimachu, Žitnjak? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Kol 09, 2006 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Inace, ne vidim da je itko spomenuo i Chipoteku, nalazi se 30 metara od Mercatora u Vukovarskoj, isto ima Revell i ponesto korisnog pribora.
Poruku editirao Jurisdiktor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5428 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 09, 2006 10:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Točno tako Chipoteka ,staklena zgrada na početku parkingu Merkatora ,ak ti treba Proxon alat ,turpijice ili nožići ,a imaju i nešto Revella.
Postoji još i "RCM modelarski centar" Korčulanska 3(u "tunelu" unutar zgrade ,također dva raskršća od Merkatora ,prema zapadu) doduše oni više drže radio kontrol letjelice i opremu (razna drvca itd.), al imaju nešto maketa i rade dvokratno 9-13 i 16-20h subotom samo ujutro.
Turbo Limach u King Krossu na jankomiru također imaju nešto malo Revella.
Na trgu Bana Jelačića u Mulleru (Varteks city centar) na zanjem katu također ima nešto malo Revella. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Kol 09, 2006 11:17 pm Naslov poruke: |
|
|
RCM ne radi zbog godišnjeg, mislim do 21. kolovoza.
Ima nešto Revell maketa i u Turbolimachu kod rotora (Remetinec), nedaleko Bille.
Eto, nammeci, dobio si vjerujem dovoljno informacija, sada samo pokušaj naći dovoljno vremena i obići sve te do sada navedene lokacije. Želim ti ugodan boravak u ZG, i da nađeš puno zanimljivih maketa za tvoju kolekciju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|