Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| graffa
 | | Član od: 07 Stu 2011 | | Poruke: 241 | | Mjesto: velika gorica |
|
Upisano: Pet Ruj 07, 2012 12:55 am Naslov poruke: Knjige i nacrti |
|
|
Ajmo svi poslati adminu molbu da nam otvori posebnu grupu za nacrte i literaturu!  _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
 | | Član od: 15 Lis 2011 | | Poruke: 149 | |
|
Upisano: Pet Ruj 07, 2012 8:55 am Naslov poruke: |
|
|
Grupa grupu traži  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Pet Ruj 07, 2012 9:28 am Naslov poruke: |
|
|
| zore70split Napisao/la: | Grupa grupu traži  |
Mislim da si u krivu.
Kako ima na dnu radionica, i druge neke stvari, ne vidim zašto ne bi moglo i knjige i nacrti  _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Pet Ruj 07, 2012 9:33 am Naslov poruke: |
|
|
Podržavam Graffin prijedlog,sve dostupne knjige na jednom mjestu. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
 | | Član od: 22 Stu 2009 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Zagreb, Sesvete |
|
Upisano: Pet Ruj 07, 2012 10:16 am Naslov poruke: |
|
|
Podržavam prijedlog! _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| OutOfFocus
 | | Član od: 22 Tra 2012 | | Poruke: 71 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 07, 2012 1:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Grupu nam dajte
Graffu za precjednika! _________________ Brzina X krivina = slobodno vrijeme |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ruj 07, 2012 2:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Slažem se sa prjedlogom  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
|
Upisano: Pet Ruj 07, 2012 5:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| graffa Napisao/la: | | zore70split Napisao/la: | Grupa grupu traži  |
Mislim da si u krivu.
Kako ima na dnu radionica, i druge neke stvari, ne vidim zašto ne bi moglo i knjige i nacrti  |
Slabo si ti to razumija...i ja sam ZA  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
|
Upisano: Sub Ruj 08, 2012 1:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo nešto se razmišljam....a kako ćemo riješit problema autorskih prava na veliku većinu tih materijala...nebi bilo lipo eventualno ugrozit forum sa pravne strane...
Jednom prilikom sam na jednom forumu javno ponudija kolegi fotokopiju neke knjige koju nije moga nać za kupit u nas ..nasta je rat,napadi,ludorije..
Ipak masu firmi,tvornica..pravnih subjekata živi od izdavanja toga..dosta njih ima u po forumu,ali mislim da su veća opasnost ovi svjetski izdavači i trgovci publikacijama..
Druga priča je kad mi to među sobom razmjenjivamo,niko ni vidi ni čuje..pa nema ni sankcija..ipak je to samo za internu upotrebu..
Valja to nekako pamtno osmislit makar i ono "ispod žita"..bitno da oni kojima je nešto potribno dođu do materijala,ima toga među nama sigurno jako puno,da se pomažemo,da se i početnicima omogući pristup i sl.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Sub Ruj 08, 2012 1:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| zore70split Napisao/la: | Samo nešto se razmišljam....a kako ćemo riješit problema autorskih prava na veliku većinu tih materijala...nebi bilo lipo eventualno ugrozit forum sa pravne strane...
Jednom prilikom sam na jednom forumu javno ponudija kolegi fotokopiju neke knjige koju nije moga nać za kupit u nas ..nasta je rat,napadi,ludorije..
Ipak masu firmi,tvornica..pravnih subjekata živi od izdavanja toga..dosta njih ima u po forumu,ali mislim da su veća opasnost ovi svjetski izdavači i trgovci publikacijama..
Druga priča je kad mi to među sobom razmjenjivamo,niko ni vidi ni čuje..pa nema ni sankcija..ipak je to samo za internu upotrebu..
Valja to nekako pamtno osmislit makar i ono "ispod žita"..bitno da oni kojima je nešto potribno dođu do materijala,ima toga među nama sigurno jako puno,da se pomažemo,da se i početnicima omogući pristup i sl.. |
Postavit onda samo link na forum u za to odobrenu rubriku.
Ostalo iz privatnih zbirki razmjenjivat poklanjat ili ... preko mejla poštom... _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Sub Ruj 08, 2012 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| zore70split Napisao/la: | Samo nešto se razmišljam....a kako ćemo riješit problema autorskih prava na veliku većinu tih materijala...nebi bilo lipo eventualno ugrozit forum sa pravne strane...
Ne znam gdje vidiš problem. I do sada su se ovdje stavljali linkovi do knjiga i crteža. Tako sada rade i torrenti jer više ne smiju imati vlastite servere.
Na koncu, može se i administrator odrediti da se ne može stavljati ništa osim linkova. _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
|
Upisano: Sub Ruj 08, 2012 10:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Di vidin problem..pa ne vidim,pretpostavljam..
Recimo..primjer..knjiga od Luciana Kebera..skenirana i obisena javno na forum...a stampa je i prodaje TKC Rijeka.
Ili neka strana..koju se prodaje po netu za 120...50..nesto dolara,eura,neko izdaje,placa marketing,bla,bla..
Vidis li di moguci problem?
Meni se cini da bi moglo bit...mozda i ne...neka admin kaze svoje.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
|
Upisano: Sub Ruj 08, 2012 10:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| zore70split Napisao/la: | Di vidin problem..pa ne vidim,pretpostavljam..
Recimo..primjer..knjiga od Luciana Kebera..skenirana i obisena javno na forum...a stampa je i prodaje TKC Rijeka ..
Ili neka strana..koju se prodaje po netu za 120...50..nesto dolara,eura,neko izdaje,placa marketing,bla,bla..
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Ned Ruj 09, 2012 12:17 am Naslov poruke: |
|
|
| zore70split Napisao/la: | | zore70split Napisao/la: | Di vidin problem..pa ne vidim,pretpostavljam..
Recimo..primjer..knjiga od Luciana Kebera..skenirana i obisena javno na forum...a stampa je i prodaje TKC Rijeka ..
|
Pa ništa ne će biti na forumu osim linka. Link kao takav ne predstavlja problem. To je samo opis do nečega što je negdja spremljeno.
Ista stvar je onda i ako objaviš link do crteža na ruskom site-u.
Ili kad upišeš na Google da tražiš neku aplikaciju koja je negdje u torrentima i 100% je razbijena i još ima keymaker.
Hoče li zbog toga tužiti Google jer je dao link do toga što tažiš?  _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Ned Ruj 09, 2012 12:21 am Naslov poruke: |
|
|
| zore70split Napisao/la: | | zore70split Napisao/la: | Di vidin problem..pa ne vidim,pretpostavljam..
|
I još jedno pitanje: što ili tko je TKC Rijeka. Na Google dobivam Telekomunikacijski centar Rijeka.
Izdavać je Tehnički muzej Zagreb, ali od njih nema odgovora na e-mailove. _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|