Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

HRZ MI-24 (link)

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Ruj 03, 2012 7:51 am    Naslov poruke: HRZ MI-24 (link) Citiraj ovaj komentar

http://vajled.com/wsm/index.php?topic=2788.0
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 03, 2012 8:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tuga, ogromna tuga. Ovaj helikopter je slika naše države... nekada močne a sada uništene i ostavljene na polju da propadne do kraja Embarassed Knock Out

PorukaUpisano: Pon Ruj 03, 2012 10:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SZVO Napisao/la:
Tuga, ogromna tuga. Ovaj helikopter je slika naše države... nekada močne a sada uništene i ostavljene na polju da propadne do kraja Embarassed Knock Out

Možda, al' ja sam link postavio radi dobrih fotki koje mogu poslužit kao referenca za izradu makete a ne da bi raspravljali o tome trebaju li letjeti ili ne i o stanju u državi. Wink
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Pon Ruj 03, 2012 2:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Helikopter je dosta dobrom stanju. Postoji još tih helikoptera i MiG-ova u okolici zavoda koji su tu ostavljeni u deponiju.

Nažalost znate da je naše zrakoplovstvo tanko s novcima, a Mi-24 je skup u eksploataciji, pa za njih nema mjesta u zrakoplovstvu. Ponuđeni su bili na prodaju, ali ih u svijetu ima dosta i može ih se nači relativno jeftino. Remont je skup.

Znam da je postojala inicijativa od Zavoda da se jedan obnovi kao ogledni, testni primjerak, ali za to nije bilo sluha.

Vjerovatna sudbina im je da završe u otpadu, možda koji u muzeju ili dijelovi u kakvim ustanovama ako bude sreće, bar za to.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ruj 04, 2012 10:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
SZVO Napisao/la:

Možda, al' ja sam link postavio radi dobrih fotki koje mogu poslužit kao referenca za izradu makete a ne da bi raspravljali o tome trebaju li letjeti ili ne i o stanju u državi. Wink

Ispricavam se sto sam bio drzak i komentirao fotografije Mir Smije li se postaviti pitanje tebi ili nekome drugom tko bi to mogao imati/znati? JE li netko poslikao sve servisne natpise na našim Hindovima i da li su na svima pisani na hrvatskom ili su na nekima ostali na ruskom?

PorukaUpisano: Uto Ruj 04, 2012 11:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SZVO Napisao/la:

Ispricavam se sto sam bio drzak i komentirao fotografije Mir

Ma nisi drzak, nisam mislio ništa loše, samo nisam htio da rasprava krene u krivom smjeru pa da ona zelena strelica ispred naslova topica pocrveni. Na nama je da ako želimo napravimo što bolju i točniju maketu Hinda a onaj kome je to posao neka raspravlja i odlučuje hoće li ovi pravi letjeti ili će u otpad. Wink
ZacP

Član od: 30 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ruj 07, 2012 12:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SZVO Napisao/la:
Smije li se postaviti pitanje tebi ili nekome drugom tko bi to mogao imati/znati? JE li netko poslikao sve servisne natpise na našim Hindovima i da li su na svima pisani na hrvatskom ili su na nekima ostali na ruskom?

Na većini su (bili) servisni natpisi na ruskom. Na nekolicini su na hrvatskom, ali i tu su prije bili ruski. Ne vjerujem da je netko poslikao baš sve na svima, a poznati smo po unikatima tako da tko zna čega je sve tu bilo.
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma