Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 03, 2012 8:49 am Naslov poruke: |
|
|
Tuga, ogromna tuga. Ovaj helikopter je slika naše države... nekada močne a sada uništene i ostavljene na polju da propadne do kraja  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pon Ruj 03, 2012 10:02 am Naslov poruke: |
|
|
| SZVO Napisao/la: | Tuga, ogromna tuga. Ovaj helikopter je slika naše države... nekada močne a sada uništene i ostavljene na polju da propadne do kraja  |
Možda, al' ja sam link postavio radi dobrih fotki koje mogu poslužit kao referenca za izradu makete a ne da bi raspravljali o tome trebaju li letjeti ili ne i o stanju u državi.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pon Ruj 03, 2012 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Helikopter je dosta dobrom stanju. Postoji još tih helikoptera i MiG-ova u okolici zavoda koji su tu ostavljeni u deponiju.
Nažalost znate da je naše zrakoplovstvo tanko s novcima, a Mi-24 je skup u eksploataciji, pa za njih nema mjesta u zrakoplovstvu. Ponuđeni su bili na prodaju, ali ih u svijetu ima dosta i može ih se nači relativno jeftino. Remont je skup.
Znam da je postojala inicijativa od Zavoda da se jedan obnovi kao ogledni, testni primjerak, ali za to nije bilo sluha.
Vjerovatna sudbina im je da završe u otpadu, možda koji u muzeju ili dijelovi u kakvim ustanovama ako bude sreće, bar za to. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 04, 2012 10:09 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | SZVO Napisao/la: | Tuga, ogromna tuga. Ovaj helikopter je slika naše države... nekada močne a sada uništene i ostavljene na polju da propadne do kraja  |
Možda, al' ja sam link postavio radi dobrih fotki koje mogu poslužit kao referenca za izradu makete a ne da bi raspravljali o tome trebaju li letjeti ili ne i o stanju u državi.  |
Ispricavam se sto sam bio drzak i komentirao fotografije Smije li se postaviti pitanje tebi ili nekome drugom tko bi to mogao imati/znati? JE li netko poslikao sve servisne natpise na našim Hindovima i da li su na svima pisani na hrvatskom ili su na nekima ostali na ruskom? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Ruj 04, 2012 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
| SZVO Napisao/la: |
Ispricavam se sto sam bio drzak i komentirao fotografije |
Ma nisi drzak, nisam mislio ništa loše, samo nisam htio da rasprava krene u krivom smjeru pa da ona zelena strelica ispred naslova topica pocrveni. Na nama je da ako želimo napravimo što bolju i točniju maketu Hinda a onaj kome je to posao neka raspravlja i odlučuje hoće li ovi pravi letjeti ili će u otpad.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 07, 2012 12:32 am Naslov poruke: |
|
|
| SZVO Napisao/la: | | Smije li se postaviti pitanje tebi ili nekome drugom tko bi to mogao imati/znati? JE li netko poslikao sve servisne natpise na našim Hindovima i da li su na svima pisani na hrvatskom ili su na nekima ostali na ruskom? |
Na većini su (bili) servisni natpisi na ruskom. Na nekolicini su na hrvatskom, ali i tu su prije bili ruski. Ne vjerujem da je netko poslikao baš sve na svima, a poznati smo po unikatima tako da tko zna čega je sve tu bilo. _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|